Enkel rekesalat

Heisann!

Oppskrift på rekesalat har våre etterspurt lenge. Eg har laga ulike typer rekesalat mange ganger før, men aldri delt oppskrift med dere, så det er virkelig på tide!

Rekesalaten er veldig enkel og krever få ingredienser. Passer ypperlig som pålegg, tilbehør til grillpølsa eller eventuelt på koldtbordet. Her er det fleire muligheter!

Det er mange som lager rekesalat med egg, dette har eg sjølv prøvd fleire ganger og synes det er like godt med som uten. Ønsker du å bruke egg kan du fint tilsette hardkokt egg i biter, og justere med litt ekstra majones/kesam.

Rekesalat, 1 mellomstor skål
500-600 g reker (ca. 120 g ferdigpillede)
50 g purreløk eller vårløk
3 ss majones
4-5 ss kesam
salt, pepper, sitronsaft

Slik gjer du:
Finhakk purreløken og bland alle ingrediensene sammen. Juster mengden kesam etter korleis konsistens du ønsker. Smak til med salt, pepper og sitronsaft til slutt.

Oppbevar rekesalaten i kjøleskapet. Den holder seg fint 3-4 dager.Tips og alternativer:
– bruk gjerne kun majones eller kun kesam om du heller ønsker det. Rømme eller creme fraiche kan også brukes som erstatning.

– du kan fint tilsette ekstra grønnsaker, urter eller krydder du liker. Er du glad i kvitløk smaker det nok supergodt med eit finhakka fedd i rekesalaten!

Eg servert rekesalaten på proteinrikt havrebrød. Oppskrift finner du HER.

En av mine mest populære oppskrifter, dette brødet passer virkelig til alt 🙂


Håper det frister!

Kva liker du å bruke rekesalat til? 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

 1. Hei Linda!
  Jeg har aldri kommentert her inne før, men jeg er inne på bloggen din flere ganger i uken. Elsker oppskriftene dine og synes du har en superfin blogg!:)
  Så til spørsmålet jeg egentlig burde stilt for lenge siden, da jeg har brukt Sukrin gold veldig lenge: i forhold til vanlig sukker, hvor stor mengde skal man bruke i sukrin gold når man erstatter sukker i oppskrifter? Jeg har alltid bare tatt det på feelingen og har hatt flaks, men jeg har ikke funnet ut eksakt hvordan det forholdet der er. Som med feks. sukrin hvor man bare kan halvere mengden. På forhånd, tusen takk for svar!:)

  1. Hei 🙂
   Tusen takk, så kjekt å lese Ida!

   Til spørsmålet ditt: forholdet mellom sukker og sukrin er 1:1. 1 ss sukrin gold er altså det samme som 1 ss sukker. Så i teorien kan man erstatte sukkeret med samme mengde sukrin gold 🙂 Sukrin+ er dobbelt så søtt, eg rekner med det er den du meiner når det kommer til å halvere mengden.

 2. Kristin

  Hei 🙂 I dag lagde jeg «søte og sunne cookie dough kuler», og herlighet så gode de ble! Så tusen takk for super oppskrift! Tror jeg har prøvd alle varianter du har postet av slike kuler – og alle blir like vellykket og like gode! Supre som et lite mellommåltid eller som en sunn snacks når søtsuget skulle komme 🙂 Ja takk til flere slike oppskrifter 😀

  1. Så kjekt å lese, Kristin 😀 eg elsker virkelig desse kulene med dadler i alle varianter, og har ingenting imot å dele fleire oppskrifter på det. Kjekt med tilbakemelding 🙂

 3. Hei!
  Denne gleder jeg meg til å teste. Men hva betyr 500-600 g reker (120 g ferdigpillede) – altså er det 5-600 g eller 120 g man skal forholde seg til? 🙂

  1. Det er forskjell på reker med skall og reker uten skall, det er det eg meiner 🙂 500-600 g reker med skall blir ca. 120 g ferdigpillede reker.

 4. Camilla

  Hei 🙂
  Digger bloggen din og har prøvd mange av oppskriftene dine. Fantastiske!
  Jeg lurer på om mager kesam kan brukes i denne rekesalaten?

  1. Hei! Så kjekt å lese, Camilla 🙂 Ja, du kan det, men mager kesam gir ikkje heilt den samme fyldigheten og smaken då.