Linda Stuhaug

Annonse

Enkel rekesalat

Enkel rekesalat
Heisann!
Oppskrift på rekesalat har våre etterspurt lenge. Eg har laga ulike typer rekesalat mange ganger før, men aldri delt oppskrift med dere, så det er virkelig på tide!
Rekesalaten er veldig enkel og krever få ingredienser. Passer ypperlig som pålegg, tilbehør til grillpølsa eller eventuelt på koldtbordet. Her er det fleire muligheter!
Det er mange som lager rekesalat med egg, dette har eg sjølv prøvd fleire ganger og synes det er like godt med som uten. Ønsker du å bruke egg kan du fint tilsette hardkokt egg i biter, og justere med litt ekstra majones/kesam.
Rekesalat, 1 mellomstor skål 500-600 g reker (ca. 120 g ferdigpillede) 50 g purreløk eller vårløk 3 ss majones 4-5 ss kesam salt, pepper, sitronsaft
Slik gjer du: Finhakk purreløken og bland alle ingrediensene sammen. Juster mengden kesam etter korleis konsistens du ønsker. Smak til med salt, pepper og sitronsaft til slutt.
Oppbevar rekesalaten i kjøleskapet. Den holder seg fint 3-4 dager.
Tips og alternativer: – bruk gjerne kun majones eller kun kesam om du heller ønsker det. Rømme eller creme fraiche kan også brukes som erstatning.
– du kan fint tilsette ekstra grønnsaker, urter eller krydder du liker. Er du glad i kvitløk smaker det nok supergodt med eit finhakka fedd i rekesalaten!
Eg servert rekesalaten på proteinrikt havrebrød. Oppskrift finner du HER.
En av mine mest populære oppskrifter, dette brødet passer virkelig til alt 🙂
Håper det frister!
Kva liker du å bruke rekesalat til? 🙂

Heisann!

Oppskrift på rekesalat har våre etterspurt lenge. Eg har laga ulike typer rekesalat mange ganger før, men aldri delt oppskrift med dere, så det er virkelig på tide!

Rekesalaten er veldig enkel og krever få ingredienser. Passer ypperlig som pålegg, tilbehør til grillpølsa eller eventuelt på koldtbordet. Her er det fleire muligheter!

Det er mange som lager rekesalat med egg, dette har eg sjølv prøvd fleire ganger og synes det er like godt med som uten. Ønsker du å bruke egg kan du fint tilsette hardkokt egg i biter, og justere med litt ekstra majones/kesam.

Rekesalat, 1 mellomstor skål
500-600 g reker (ca. 120 g ferdigpillede)
50 g purreløk eller vårløk
3 ss majones
4-5 ss kesam
salt, pepper, sitronsaft

Slik gjer du:
Finhakk purreløken og bland alle ingrediensene sammen. Juster mengden kesam etter korleis konsistens du ønsker. Smak til med salt, pepper og sitronsaft til slutt.

Oppbevar rekesalaten i kjøleskapet. Den holder seg fint 3-4 dager.



Tips og alternativer:
– bruk gjerne kun majones eller kun kesam om du heller ønsker det. Rømme eller creme fraiche kan også brukes som erstatning.

– du kan fint tilsette ekstra grønnsaker, urter eller krydder du liker. Er du glad i kvitløk smaker det nok supergodt med eit finhakka fedd i rekesalaten!

Eg servert rekesalaten på proteinrikt havrebrød. Oppskrift finner du HER.

En av mine mest populære oppskrifter, dette brødet passer virkelig til alt 🙂


Håper det frister!

Kva liker du å bruke rekesalat til? 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg