Krema karbonadedeig-gryte

God onsdag!

Eg veit egentlig ikkje heilt kva eg skal kalle denne middagen… krema karbonadedeig-gryte høyrtes egentlig litt sært ut, men slik blei det! Den er nemlig krema med kokosmelk og soyasaus, som gir en skikkelig god smak og konsistens.

Det er mange av dere som har vært litt ekstra interessert i kva eg lager som kvardagsmiddag. I en hektisk kvardag går det kun i raske og enkle løsninger hos meg, og sida eg bur aleine i studentbyen Oslo blir det ofte middag til en person / eg lager middag eg har i fleire dager.

Eg har ikkje vært så veldig flink å dele desse middagane, rett og slett fordi eg har tenkt det ikkje har vært så interessant for dere. Det blir ofte at eg slenger sammen alt i en panne, eller eventuelt alt i en form som lager seg sjølv i ovnen…

Men det er nettopp slike middager mange av dere VIL ha, og derfor tenker eg å bli flinkare på å dele nettopp desse! Krema karbonadedeig er en slik type middag. Den lages på ca. 15 minutter, grønnsakene varierer eg etter kva eg har tilgjengelig og den smaker like godt dagen etterpå…

Superenkel å lage, smaker digg og inneholder godt med næring:

Du trenger, 2-3 personer
400 g karbonadedeig
1 boks kokosmelk (vanlig – evt. creme fraiche)
200 g sjampinjong
1/2- 1 løk
2-3 gulerøtter
2 fedd kvitløk, pressa
soyasaus
pepper

Slik gjer du:
Steik karbonadedeig med grønnsakene hakka i mindre biter. Tilsett kokosmelk og la det småputre til en krema blanding. Smak til med soyasaus og pepper til slutt. Bruk gjerne andre krydder etter smak og behag!

Server gjerne med ris, poteter, potetmos, søtpotetmos, bakt potet eller lignande etter ønske. Krema karbonadedeig passer til det meste!

Lag halve oppskrifta om du er aleine, eller gjer som meg og lag til fleire dager. Middagsrester er supert å ha med i lunsjboksen også!

Tips og altenativer*
– som sagt, varier grønnsakene etter kva du har tilgengelig. Oppskrifta ovenfor var kun tilfeldighet av kva eg hadde i kjøleskapet denne dagen.

– kokosmelk kan byttes med creme fraiche eller rømme.

Nyt en digg kvardagsmiddag! Smaker bedre enn det ser ut altså 🙂

*

God onsdag alle sammen! Eg er tilbake til Oslo idag etter over to veker heime med studieveke og heimeeksamen. Heldigvis fikk eg mange fine turer til fjells dei siste dagane:

Noken har kanskje fulgt med på instastoryen min under @lindastuhaug?
Ingenting kan måle seg med slike dager heime, og eg håper det er like fint til påske 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 kommentarer

 1. God onsdag til deg også, Linda! Og ja til flere slike enkle hverdagsmiddager, jeg er i nøyaktig samme situasjon som deg og er veldig fan av lettvinte og sunne forslag 🙂

  1. Tusen takk, Mari 😀 Håper på fleire slike tilbakemeldinger så eg velger å fortsette med det! Føler det kanskje er litt «kjedelige» oppskrifter å dele her, derfor eg ikkje har vært så flink med det tidligere. Men det er jo det eg spiser mest av sjølv, og det gjer meg absolutt ingenting å knipse bildene litt oftare 🙂

 2. hvorfor kan jeg ikke bruke lett varianten av kokosmelk?

  1. Du KAN jo det, men kvifor skal du det? 😉
   Du mister både smak, konsitens og sunt fett. Det blir ei suppe med lett kokosmelk…

 3. Christine Sundvor

  Takk for helt super oppskrift på banankake! Lagde dobbel oppskrift og tok med på trening til sønnens fotballag og fikk vite at den var «sykt god» Så to tomler opp herfra!

  1. Fantastisk Christine 😀 det gledes virkelig med slike tilbakemeldinger altså! Tusen takk <3

 4. Hei!
  Elsker at du legger ut sunne, raske middager!
  Takk- hilsen student 🙂

  1. Så bra, Emma 😀
   Fleire studentmiddager kommer!

 5. Jeg blir veldig glad dersom du deler flere slike hverdagsmiddager! Det er ikke kjedelig, snarere tvert imot, er nok mange av oss som er i samme situasjon som deg, og da er enkle og sunne hverdagsmiddager minst like interessant som de middagene man må bruke mye tid på.

  Vil også benytte anledningen til å si at jeg er stor fan og ivrig leser av bloggen din! Ikke alltid like flink til å legge igjen kommentarer, men setter virkelig pris på at denne bloggen eksisterer. 🙂

  1. Eg veit du mange studenter leser bloggen min, og at vi er mange i samme situasjon. Så skaø prøve å dele fleire av desse middagane mine framover 🙂 Tusen takk for hyggelige ord, Lisa! Det setter eg veldig stor pris på å lese 🙂 Klem!

 6. Marte Sangereid Larsen

  Lagde denne for første gang denne uka! Og det falt i smak hos både samboer og meg. God smak, enkelt og sunt 🙂 i dag står pizzaen din med havrebunn på menyen 🙂

  1. Så hyggelig, Marte! Det er veldig kjekt å lese 😀 Håper pizzaen også falt i smak <3