Linda Stuhaug

Annonse

8. mars 2017

Krema karbonadedeig-gryte

Krema karbonadedeig-gryte
God onsdag!
Eg veit egentlig ikkje heilt kva eg skal kalle denne middagen… krema karbonadedeig-gryte høyrtes egentlig litt sært ut, men slik blei det! Den er nemlig krema med kokosmelk og soyasaus, som gir en skikkelig god smak og konsistens.
Det er mange av dere som har vært litt ekstra interessert i kva eg lager som kvardagsmiddag. I en hektisk kvardag går det kun i raske og enkle løsninger hos meg, og sida eg bur aleine i studentbyen Oslo blir det ofte middag til en person / eg lager middag eg har i fleire dager.
Eg har ikkje vært så veldig flink å dele desse middagane, rett og slett fordi eg har tenkt det ikkje har vært så interessant for dere. Det blir ofte at eg slenger sammen alt i en panne, eller eventuelt alt i en form som lager seg sjølv i ovnen…
Men det er nettopp slike middager mange av dere VIL ha, og derfor tenker eg å bli flinkare på å dele nettopp desse! Krema karbonadedeig er en slik type middag. Den lages på ca. 15 minutter, grønnsakene varierer eg etter kva eg har tilgjengelig og den smaker like godt dagen etterpå…
Superenkel å lage, smaker digg og inneholder godt med næring:
Du trenger, 2-3 personer 400 g karbonadedeig 1 boks kokosmelk (vanlig – evt. creme fraiche) 200 g sjampinjong 1/2- 1 løk 2-3 gulerøtter 2 fedd kvitløk, pressa soyasaus pepper
Slik gjer du: Steik karbonadedeig med grønnsakene hakka i mindre biter. Tilsett kokosmelk og la det småputre til en krema blanding. Smak til med soyasaus og pepper til slutt. Bruk gjerne andre krydder etter smak og behag!
Server gjerne med ris, poteter, potetmos, søtpotetmos, bakt potet eller lignande etter ønske. Krema karbonadedeig passer til det meste!
Lag halve oppskrifta om du er aleine, eller gjer som meg og lag til fleire dager. Middagsrester er supert å ha med i lunsjboksen også!
Tips og altenativer* – som sagt, varier grønnsakene etter kva du har tilgengelig. Oppskrifta ovenfor var kun tilfeldighet av kva eg hadde i kjøleskapet denne dagen.
– kokosmelk kan byttes med creme fraiche eller rømme.
Nyt en digg kvardagsmiddag! Smaker bedre enn det ser ut altså 🙂
*
God onsdag alle sammen! Eg er tilbake til Oslo idag etter over to veker heime med studieveke og heimeeksamen. Heldigvis fikk eg mange fine turer til fjells dei siste dagane:
Noken har kanskje fulgt med på instastoryen min under @lindastuhaug? Ingenting kan måle seg med slike dager heime, og eg håper det er like fint til påske 🙂

God onsdag!

Eg veit egentlig ikkje heilt kva eg skal kalle denne middagen… krema karbonadedeig-gryte høyrtes egentlig litt sært ut, men slik blei det! Den er nemlig krema med kokosmelk og soyasaus, som gir en skikkelig god smak og konsistens.

Det er mange av dere som har vært litt ekstra interessert i kva eg lager som kvardagsmiddag. I en hektisk kvardag går det kun i raske og enkle løsninger hos meg, og sida eg bur aleine i studentbyen Oslo blir det ofte middag til en person / eg lager middag eg har i fleire dager.

Eg har ikkje vært så veldig flink å dele desse middagane, rett og slett fordi eg har tenkt det ikkje har vært så interessant for dere. Det blir ofte at eg slenger sammen alt i en panne, eller eventuelt alt i en form som lager seg sjølv i ovnen…

Men det er nettopp slike middager mange av dere VIL ha, og derfor tenker eg å bli flinkare på å dele nettopp desse! Krema karbonadedeig er en slik type middag. Den lages på ca. 15 minutter, grønnsakene varierer eg etter kva eg har tilgjengelig og den smaker like godt dagen etterpå…

Superenkel å lage, smaker digg og inneholder godt med næring:

Du trenger, 2-3 personer
400 g karbonadedeig
1 boks kokosmelk (vanlig – evt. creme fraiche)
200 g sjampinjong
1/2- 1 løk
2-3 gulerøtter
2 fedd kvitløk, pressa
soyasaus
pepper

Slik gjer du:
Steik karbonadedeig med grønnsakene hakka i mindre biter. Tilsett kokosmelk og la det småputre til en krema blanding. Smak til med soyasaus og pepper til slutt. Bruk gjerne andre krydder etter smak og behag!

Server gjerne med ris, poteter, potetmos, søtpotetmos, bakt potet eller lignande etter ønske. Krema karbonadedeig passer til det meste!

Lag halve oppskrifta om du er aleine, eller gjer som meg og lag til fleire dager. Middagsrester er supert å ha med i lunsjboksen også!

Tips og altenativer*
– som sagt, varier grønnsakene etter kva du har tilgengelig. Oppskrifta ovenfor var kun tilfeldighet av kva eg hadde i kjøleskapet denne dagen.

– kokosmelk kan byttes med creme fraiche eller rømme.

Nyt en digg kvardagsmiddag! Smaker bedre enn det ser ut altså 🙂

*

God onsdag alle sammen! Eg er tilbake til Oslo idag etter over to veker heime med studieveke og heimeeksamen. Heldigvis fikk eg mange fine turer til fjells dei siste dagane:

Noken har kanskje fulgt med på instastoryen min under @lindastuhaug?
Ingenting kan måle seg med slike dager heime, og eg håper det er like fint til påske 🙂

Annonse

2 Kommentarer

M

Marte Sangereid Larsen

1. mai 2020

Lagde denne for første gang denne uka! Og det falt i smak hos både samboer og meg. God smak, enkelt og sunt 🙂 i dag står pizzaen din med havrebunn på menyen 🙂

Linda Stuhaug

3. mai 2020

Så hyggelig, Marte! Det er veldig kjekt å lese 😀 Håper pizzaen også falt i smak <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg