Sukkerfri sjokolademoussekake med nøttebunn

Da er det lørdag igjen!

Forrige veke hadde eg som nevnt bursdag, og sjølv om eg var midt i eksamensveka måtte eg berre lage ei bursdagskake. Eg lagde bunnen på totalt 25 minutter kvelden i forveien, og brukte 10 minutter på fyllet dagen etterpå. Med andre ord: ei rask og enkel festkake som alle kan få til!

Typiske festkaker er noko eg lager svært sjelden, og nettopp det hadde eg lyst å lage for anledningen. Ei kake som gjerne passer best til helg eller feiring, som består av nøttebunn med en fyldig sjokolademousse på toppen. Mektig og virkelig god altså!

Kaka er uten tilsatt sukker og naturlig glutenfri. Eit litt sunnare alternativ av festkake som vil falle i smak hos store som små:

Sukkerfri sjokolademoussekake mes nøttebunn, rund form 22 cm

Nøttebunn
300 g mandler*
100 g saftige dadler (uten stein)
4 ss sukrin gold*
3 eggekviter

Sjokolademousse
2,5 dl fløte
100 g mørk, sukkerfri sjokolade (minst 70%)*
200 g philadelphia
3 ss sukrin+ *
2-3 ss kakao (kan sløyfes eller bruk 1 ss for litt mildere sjokolademousse)
3 eggeplommer

Slik gjer du:
Ovn temperatur 175 grader, over-undervarme.

1. Ha mandler og dadler i en foodprosessor og kjør til det er grovmalt. Bland inn sukrin gold og eggekviter. Fordel i en rund form på 22 cm i diameter med bakepapir i bunn.

2. Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, til overflata er gyllen. Avkjøl, enten natta over eller hurtigavkjøling i fryser/kjøleskap.

3. Skjær bunnen ut av formen og plasser den deretter tilbake. Dette er for at det skal bli enklare å ta sjokolademoussekaka ut av formen til slutt.

4. Smelt sjokladen over vannbad eller i mikroen. Visp fløten til krem med sukrin+,  vend deretter inn philadelphia og kakao. Tilsett den smelta sjokoladen og rør godt med en slikkepott til alt er blanda sammen. Rør inn eggeplommene til slutt.

5. Fordel sjokolademoussen over nøttebunnen i formen. Sett til avkjøling i minimum 4 timer før servering. Kaka holder seg godt i kjøleskap og kan fint lages eit par dager før den skal spises.

Server gjerne med litt revet sjokolade på toppen og tilbehør av friske bær 🙂

Tips og alternativer*
Tåler du ikkje mandler? Bruk andre nøtter, for eksempel cashewnøtter. Solsikkekjerner er eit godt alternativ om man verken tåler mandler eller andre nøtter.

I mandelbunnen kan du bruke anna søtning tilsvarande 3 ss sukker. I sjokolademoussen kan du også bruke anna søtning tilsvarande 6 ss sukker, gjerne sukrinmelis eller sukrin gold.

Eg brukte Cavalier sin sukkerfrie, mørke sjokolade med 72% kakao. Du kan fint bruke andre typer, eller eventuelt bruke vanlig 70% fra butikken.

Ei slik kake har faktisk vært eit leserønske også, så håper dere som har etterlyst denne oppskrifta vertfall har lyst å prøve 🙂

Har du spørsmål angående ingrediensbytting eller lignande er det berre å spørre!

Riktig god helg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

30 kommentarer

  1. Denne så riktig så lekker ut! Liker spesielt godt at man får brukt opp både plomme og hvitte i oppskriften, så man slipper at noe går til spille 🙂

    1. Takk for det, Malene 😀 Veldig greit å bruke plomme og kviten i samme oppskrift – fort gjort at det blir glømt i kjøleskapet visst ikkje 😉 God søndag!

  2. Hei. Denne såg god ut 🙂 Jeg lurer på om eggehvitene skal stivpiskes?

    1. Så bra, håper du har lyst å lage den!
      Eggekvitene skal ikkje stivpiskes, da hadde det stått i framgangsmetoden 🙂

      1. Så hva skal gjøres med de??

      2. Det står klart og tydelig i framgangsmetoden, Elin. Det er ikkje noko meir enn det som står fra før.

  3. Skal eggeplommene piskes også vendes inn i kremen?

    1. Nei, du skal berre røre dei inn til slutt som det står 🙂

  4. Denne ser virkelig god ud! Hvis jeg havde bedre tid skulle jeg helt klart lave den i weekenden 🙂

    1. Perfekt helgekake 😀 Håper du liker den, Rikke <3

  5. Den smakte nydelig!!
    Tusen takk for masse inspirasjon, både av middager og kaker og søtt! Digger oppskriftene dine!!!

    1. Så bra Linda 😀 Det er virkelig koselig å lese <3

  6. Kan man fryse kaken?

    1. Det har eg ingen erfaring med, så eg kan verken svar ja eller nei til det 😉

    2. Torill Risnes

      Hei. Ja, den kan fryses. Eg lagde kaken til jul og frøs den ned. I dag har vi tint og spist den. Smakte nydelig 🙂 Tusen takk for en god oppskrift Linda. Hilsen Torill

      1. Så bra, Torill! Kjekt du likte kaka 🙂

  7. Dadler har MYE fruktsukker i seg – ikke sunt i mengder. Just saying.

    1. Nei tuller du? Det er eg fullstendig klar over kjære deg 😉

  8. Jeg prøvde denne kaken i går, og den ble utrolig god! Skal virkelig fortsette og eksprimentere med denne kaken som en grunnoppskrift!

    Jeg hadde ikke nok mandler, så jeg blandet inn alle typer usaltede nøtter jeg hadde. Siden jeg ikke hadde en ordentlig foodprocessor, kuttet jeg nøttene i mindre biter før jeg brukte en nutribullet RX for å hakke nøttene ytterligere. Det fungerte kjempebra!

    Sukrin + byttet jeg ut med vanlig sukrin, og dette var ikke noe problem.

    Den feilen jeg gjorde var å putte i litt for mye bakekakao, og da ble smaken litt for bitter for meg. Er helt sikker på at om jeg tar litt mindre kakao neste gang, så vil resultatet bli enda bedre!

    Tenker også at bunnen fungerer veldig godt i kombinasjon med andre toppinger, så dette kommer jeg til å prøve meg frem med.

    1. Hei Helene! Så kjekt oppskrifta falt i smak hos deg 🙂 Eg bruker denne bunnen som base sjølv og varierer med ulikt fyll – blir like bra kvar gang 😀

  9. Går det ann å bytte ut fløte med vikingmelk?

    1. Nja, vikingmelka er ikkje så lett å piske til krem, så trur du får en utfordring der…

  10. Hei! Hva slags fløte brukte du i oppskriften? 🙂

  11. Har du et alternativ til dadler i bunnen? 🙂 Har du brukt vanlig kakao eller råkakao i moussen?

    1. Vanlig kakao 😉 Du kan prøve deg fram med fibersirup clear/gold i bunnen eventuelt 🙂

  12. Karoline

    Mm, ser nydelig ut. Skal lage denne til 17 mai!

    1. Så bra, Karoline! Håper den smaker 😀

  13. Kan man bruke Philadelphia Light?