Linda Stuhaug

Annonse

11. mars 2017

Sukkerfri sjokolademoussekake med nøttebunn

Sukkerfri sjokolademoussekake med nøttebunn
Da er det lørdag igjen!
Forrige veke hadde eg som nevnt bursdag, og sjølv om eg var midt i eksamensveka måtte eg berre lage ei bursdagskake. Eg lagde bunnen på totalt 25 minutter kvelden i forveien, og brukte 10 minutter på fyllet dagen etterpå. Med andre ord: ei rask og enkel festkake som alle kan få til!
Typiske festkaker er noko eg lager svært sjelden, og nettopp det hadde eg lyst å lage for anledningen. Ei kake som gjerne passer best til helg eller feiring, som består av nøttebunn med en fyldig sjokolademousse på toppen. Mektig og virkelig god altså!
Kaka er uten tilsatt sukker og naturlig glutenfri. Eit litt sunnare alternativ av festkake som vil falle i smak hos store som små:
Sukkerfri sjokolademoussekake mes nøttebunn, rund form 22 cm
Nøttebunn 300 g mandler* 100 g saftige dadler (uten stein) 4 ss sukrin gold* 3 eggekviter
Sjokolademousse 2,5 dl fløte 100 g mørk, sukkerfri sjokolade (minst 70%)* 200 g philadelphia 3 ss sukrin+ * 2-3 ss kakao (kan sløyfes eller bruk 1 ss for litt mildere sjokolademousse) 3 eggeplommer
Slik gjer du: Ovn temperatur 175 grader, over-undervarme.
1. Ha mandler og dadler i en foodprosessor og kjør til det er grovmalt. Bland inn sukrin gold og eggekviter. Fordel i en rund form på 22 cm i diameter med bakepapir i bunn.
2. Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, til overflata er gyllen. Avkjøl, enten natta over eller hurtigavkjøling i fryser/kjøleskap.
3. Skjær bunnen ut av formen og plasser den deretter tilbake. Dette er for at det skal bli enklare å ta sjokolademoussekaka ut av formen til slutt.
4. Smelt sjokladen over vannbad eller i mikroen. Visp fløten til krem med sukrin+, vend deretter inn philadelphia og kakao. Tilsett den smelta sjokoladen og rør godt med en slikkepott til alt er blanda sammen. Rør inn eggeplommene til slutt.
5. Fordel sjokolademoussen over nøttebunnen i formen. Sett til avkjøling i minimum 4 timer før servering. Kaka holder seg godt i kjøleskap og kan fint lages eit par dager før den skal spises.
Server gjerne med litt revet sjokolade på toppen og tilbehør av friske bær 🙂
Tips og alternativer* Tåler du ikkje mandler? Bruk andre nøtter, for eksempel cashewnøtter. Solsikkekjerner er eit godt alternativ om man verken tåler mandler eller andre nøtter.
I mandelbunnen kan du bruke anna søtning tilsvarande 3 ss sukker. I sjokolademoussen kan du også bruke anna søtning tilsvarande 6 ss sukker, gjerne sukrinmelis eller sukrin gold.
Eg brukte Cavalier sin sukkerfrie, mørke sjokolade med 72% kakao. Du kan fint bruke andre typer, eller eventuelt bruke vanlig 70% fra butikken.
Ei slik kake har faktisk vært eit leserønske også, så håper dere som har etterlyst denne oppskrifta vertfall har lyst å prøve 🙂
Har du spørsmål angående ingrediensbytting eller lignande er det berre å spørre!
Riktig god helg!

Da er det lørdag igjen!

Forrige veke hadde eg som nevnt bursdag, og sjølv om eg var midt i eksamensveka måtte eg berre lage ei bursdagskake. Eg lagde bunnen på totalt 25 minutter kvelden i forveien, og brukte 10 minutter på fyllet dagen etterpå. Med andre ord: ei rask og enkel festkake som alle kan få til!

Typiske festkaker er noko eg lager svært sjelden, og nettopp det hadde eg lyst å lage for anledningen. Ei kake som gjerne passer best til helg eller feiring, som består av nøttebunn med en fyldig sjokolademousse på toppen. Mektig og virkelig god altså!

Kaka er uten tilsatt sukker og naturlig glutenfri. Eit litt sunnare alternativ av festkake som vil falle i smak hos store som små:

Sukkerfri sjokolademoussekake mes nøttebunn, rund form 22 cm

Nøttebunn
300 g mandler*
100 g saftige dadler (uten stein)
4 ss sukrin gold*
3 eggekviter

Sjokolademousse
2,5 dl fløte
100 g mørk, sukkerfri sjokolade (minst 70%)*
200 g philadelphia
3 ss sukrin+ *
2-3 ss kakao (kan sløyfes eller bruk 1 ss for litt mildere sjokolademousse)
3 eggeplommer

Slik gjer du:
Ovn temperatur 175 grader, over-undervarme.

1. Ha mandler og dadler i en foodprosessor og kjør til det er grovmalt. Bland inn sukrin gold og eggekviter. Fordel i en rund form på 22 cm i diameter med bakepapir i bunn.

2. Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, til overflata er gyllen. Avkjøl, enten natta over eller hurtigavkjøling i fryser/kjøleskap.

3. Skjær bunnen ut av formen og plasser den deretter tilbake. Dette er for at det skal bli enklare å ta sjokolademoussekaka ut av formen til slutt.

4. Smelt sjokladen over vannbad eller i mikroen. Visp fløten til krem med sukrin+, vend deretter inn philadelphia og kakao. Tilsett den smelta sjokoladen og rør godt med en slikkepott til alt er blanda sammen. Rør inn eggeplommene til slutt.

5. Fordel sjokolademoussen over nøttebunnen i formen. Sett til avkjøling i minimum 4 timer før servering. Kaka holder seg godt i kjøleskap og kan fint lages eit par dager før den skal spises.

Server gjerne med litt revet sjokolade på toppen og tilbehør av friske bær 🙂

Tips og alternativer*
Tåler du ikkje mandler? Bruk andre nøtter, for eksempel cashewnøtter. Solsikkekjerner er eit godt alternativ om man verken tåler mandler eller andre nøtter.

I mandelbunnen kan du bruke anna søtning tilsvarande 3 ss sukker. I sjokolademoussen kan du også bruke anna søtning tilsvarande 6 ss sukker, gjerne sukrinmelis eller sukrin gold.

Eg brukte Cavalier sin sukkerfrie, mørke sjokolade med 72% kakao. Du kan fint bruke andre typer, eller eventuelt bruke vanlig 70% fra butikken.

Ei slik kake har faktisk vært eit leserønske også, så håper dere som har etterlyst denne oppskrifta vertfall har lyst å prøve 🙂

Har du spørsmål angående ingrediensbytting eller lignande er det berre å spørre!

Riktig god helg!

Annonse

14 Kommentarer

A

Anne K. S.

21. mai 2021

Denne bunnen var enkel å lage og veldig god! Det ble ikke sjokolademousse på, men «gul kake»-fyll til han som tåler melk, og havre-vaniljesaus & bringebær til meg som ikke gjør det. Takk for flott oppskrift!

Linda Stuhaug

23. mai 2021

Høyres godt ut! Hyggelig å inspirere 😀

T

Trine

15. mai 2019

Kan man bruke Philadelphia Light?

Linda Stuhaug

16. mai 2019

Ja.

K

Karoline

14. mai 2019

Mm, ser nydelig ut. Skal lage denne til 17 mai!

Linda Stuhaug

15. mai 2019

Så bra, Karoline! Håper den smaker 😀

L

Lisa

10. mars 2018

Har du et alternativ til dadler i bunnen? 🙂 Har du brukt vanlig kakao eller råkakao i moussen?

Linda Stuhaug

11. mars 2018

Vanlig kakao 😉 Du kan prøve deg fram med fibersirup clear/gold i bunnen eventuelt 🙂

C

Celine

5. mars 2018

Hei! Hva slags fløte brukte du i oppskriften? 🙂

Linda Stuhaug

6. mars 2018

Kremfløte.

A

Astrid

1. mars 2018

Går det ann å bytte ut fløte med vikingmelk?

Linda Stuhaug

2. mars 2018

Nja, vikingmelka er ikkje så lett å piske til krem, så trur du får en utfordring der…

H

Hilde

12. november 2020

Hei. Kan jeg bruke fibersirup I stedenfor sukrin? Isåfall hvor mye?

Linda Stuhaug

13. november 2020

Hei! Du kan absolutt prøve, men eg har sjølv ikkje erfaring med korleis det er å bruke flytande søtning i denne oppskrifta (tenker spesielt på sjokoladekremen). 1 ss sukrin gold = 1 ss fibersirup, 1 ss sukrin+ = 2 ss fibersirup 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg