Linda Stuhaug

Annonse

13. mars 2017

Enkel vegetargrateng med bønner

Enkel vegetargrateng med bønner
God mandag!
Forrige veke var min mest populære oppskrift brokkoliburgere med søtpotet (oppskrift HER). Det er ikkje ofte at mandagsoppskrifta, som alltid er kjøttfri, blir vekas mest populære oppskrift. Det viser kanskje at med litt spennande og kreative varianter av vegetarmiddagen så blir dere inspirerte, og det er nettopp det eg ønsker. Eg vil inspirere dere til å ha en kjøttfri middag i veka! Eg har fortsatt mykje å gå på, og kan absolutt bli meir kreativ og komme fram med enda meir spennande og gode middager, men det er jo berre kjekt å ha litt å jobbe med 😉
Dagens oppskrift er en enkel vegetargrateng med bønner. Denne gratengen blei til av rester eg hadde i kjøleskapet, og kan variers etter kva man har tilgjengelig. I bunn har eg en grønn mos laga av brokkoli, erter og potet. Her kan du variere med andre grønnsaks/potetmoser som søtpotetmos, potetmos, blomkålmos, rotmos eller lignande du har igjen etter middagen. Er mosen ferdig lager middagen seg sjølv i ovnen på 15 minutter, men du kan også lage den mosen du ønsker for å lage vegetargratengen 🙂
Enkel vegetargrateng med bønner, 1 porsjon Valgfri grønnsaks/potetmos 220 g kvite bønner evt. litt grønnsaker ost til toppen
Slik gjer du: Legg grønnsaks/potetmosen i bunn, topp med bønner, evt. litt grønnsaker og ost til slutt. Steik midt i ovnen på 200 grader til osten er smelta og gyllen, ca. 15 minutter. Eg serverte med kesam.
Mengdene er ikkje veldig viktige, resultatet blir bra om du tar det på augemål. Du kan ikkje berre variere mosen, men bønnene kan byttes med andre typer bønner eller kikerter, tilsett grønnsaker etter smak og behag. For en slags saus i gratengen kan du bruke for eksempel philadelphia eller kremost med bønnene (og før osten), det smaker skikkelig godt i slike gratenger!
Kast mindre mat og bruk restene til slike middager, som også er superbillig og og veldig enkelt å lage, enten man er en eller til heile familien 🙂
Fortell meg gjerne om du har tips eller ønsker til vegetarmiddager du vil eg skal lage framover! Eg er åpen for alt!

God mandag!

Forrige veke var min mest populære oppskrift brokkoliburgere med søtpotet (oppskrift HER). Det er ikkje ofte at mandagsoppskrifta, som alltid er kjøttfri, blir vekas mest populære oppskrift. Det viser kanskje at med litt spennande og kreative varianter av vegetarmiddagen så blir dere inspirerte, og det er nettopp det eg ønsker. Eg vil inspirere dere til å ha en kjøttfri middag i veka! Eg har fortsatt mykje å gå på, og kan absolutt bli meir kreativ og komme fram med enda meir spennande og gode middager, men det er jo berre kjekt å ha litt å jobbe med 😉

Dagens oppskrift er en enkel vegetargrateng med bønner. Denne gratengen blei til av rester eg hadde i kjøleskapet, og kan variers etter kva man har tilgjengelig. I bunn har eg en grønn mos laga av brokkoli, erter og potet. Her kan du variere med andre grønnsaks/potetmoser som søtpotetmos, potetmos, blomkålmos, rotmos eller lignande du har igjen etter middagen. Er mosen ferdig lager middagen seg sjølv i ovnen på 15 minutter, men du kan også lage den mosen du ønsker for å lage vegetargratengen 🙂

Enkel vegetargrateng med bønner, 1 porsjon
Valgfri grønnsaks/potetmos
220 g kvite bønner
evt. litt grønnsaker
ost til toppen

Slik gjer du:
Legg grønnsaks/potetmosen i bunn, topp med bønner, evt. litt grønnsaker og ost til slutt. Steik midt i ovnen på 200 grader til osten er smelta og gyllen, ca. 15 minutter. Eg serverte med kesam.

Mengdene er ikkje veldig viktige, resultatet blir bra om du tar det på augemål. Du kan ikkje berre variere mosen, men bønnene kan byttes med andre typer bønner eller kikerter, tilsett grønnsaker etter smak og behag. For en slags saus i gratengen kan du bruke for eksempel philadelphia eller kremost med bønnene (og før osten), det smaker skikkelig godt i slike gratenger!

Kast mindre mat og bruk restene til slike middager, som også er superbillig og og veldig enkelt å lage, enten man er en eller til heile familien 🙂

Fortell meg gjerne om du har tips eller ønsker til vegetarmiddager du vil eg skal lage framover! Eg er åpen for alt!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg