Eggesalat med vårløk

Riktig god onsdag! 

Tenk at vi straks er halvveis til helg igjen! Du verden så dagane flyger avgårde altså…

Idag har eg oppskrift på en superenkel og god eggesalat til dere, som er servert med serranoskinke og Fria sine glutenfrie havrerundstykker. Eggesalaten smaker godt aleine, men er ekstra god med salt skinke/røkt laks som en del av pålegget. Rask og enkel å lage og kan lages melkefri om man må det:

Eggesalat, 1 stor skål
4 store egg, hardkokte
2 stk vårløk, finhakka*
1 ss finhakka sylteagurk*
1-2 ss majones*
2-3 ss kesam eller rømme*
ca. 1/4 ts salt og pepper
evt. litt finhakka gressløk

Slik gjer du:
Grovhakk eggene og vend sammen med vårløk og sylteagurk. Tilsett majones og kesam/rømme, juster mengden etter kva konsistens du ønsker. Smak til med salt og pepper til slutt.

Eggesalaten kan spises med en gang, men la den gjerne stå litt kaldt så smakene får satt seg. Den holder seg 4-5 dager i kjøleskap.

Tips og alternativer
Vårløk kan byttes med purreløk, sjalottløk eller anna type løk.

Sylteagurk kan sløyfes om du ikkje liker det, men erstatt det gjerne med litt sitron- eller limesaft for å få litt syre i eggesalaten.

Eggesalaten kan fint lages med kun majones (melkefri) eller kun kesam/rømme om du ønsker det. Sjølv liker eg best kombinasjonen!

Kjenner dere til Fria?
Eg rekner med mange av dere gjer det, fordi eg veit mange av spiser glutenfritt/melkefritt/laktosefritt. Fria produserer nemlig brød- og bakevarer som garantert er glutenfri og melkefri. Brød, rundstykker, baguetter, muffins, kanelboller, brownies er nokon av produktene du finner fra Fria. Sjølv om dei er glutenfri og melkefri, så passer dei naturligvis heile familien.

Eg har i denne omgang prøvd havrerundstykkene med nøkkelhullsmerket. Desse finner man i frysedisken på Meny + utvalgte Joker og Spar butikker over heile landet. Dei trenger berre å tine i romtemperatur, så er dei klare til å spises.

Psst… eg tok ei en runde i brødristaren for å få dei sprø og varme, da smakte dei hakket bedre 😉 

Ønsker du å lese meir om Fria, følg gjerne facebook-sida HER eller besøk heimesida HER.

Eggesalaten passer like godt som pålegg på rundstykker som brødskiver, lomper, knekkebrød eller det du måtte ønske. Perfekt å lage til for eksempel helgefrukosten 🙂

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *