Halloumi wraps

Hei alle sammen!

No er det ei stund sida eg posta min første oppskrift med halloumi. Halloumi er en ferskost som tradisjonelt tilregnes Kypros. Osten har eit veldig høgt smeltepunkt og kan derfor grilles eller steikes som eit stykke kjøtt. Den har en fast konsistens, metter godt og har en rik, spesiell smak. Skikkelig god altså!

Eg har laga halloumisalat utallige mange ganger dei siste månedene, men så ville eg prøve noko nytt og valget falt på halloumi wraps;

Man kan lage wrapsen på mange ulike måter og egentlig bruke det man har tilgjengelig av både lomper/wraps, grønnsaker, frukt og dressing. Mine wraps blei til av diverse eg hadde i kjøleskapet: litt grønt, litt druer, tatziki og sjølvsagt halloumien 🙂

Du trenger, 1 person
100 g halloumi i tynne skiver
3 lomper
3 never spinat/ruccola
paprika
rødløk
lilla druer
smør til steiking

Tatziki:
2-3 ss kesam
litt revet agurk (unngå delen i midten)
1/2 fedd finhakka kvitløk
grovkverna pepper

Slik gjer du:
1. Steik halloumi i litt smør på begge sider til en gyllen farge.

2. Bland sammen ingrediensene til tatzikien.

3. Kutt opp grønnsakene og druene, legg det lagvis sammen med stekt halloumi og tatziki i lompene.

4. Rull sammen (om det går), glefs over og nyt!

Perfekt å lage til lunsj eller som en enkel middag til en person 🙂 Så justerer man berre opp mengdene etter behov eller eventuelt kor mange som skal spise.

Sitter du inne med nokon spennande oppskrifter med halloumi? 

Eg har fortsatt halloumi i kjøleskapet etter en harryhandelen sist (eg har kjøpt det litt rimligere i Sverige, men du får halloumi på alle dagligvarebutikker) og prøver gjerne noko nytt etter tips fra dere neste gang 🙂

God mandag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

 1. I dag føler jeg at jeg må legge igjen en kommentar, og skryte litt av deg! 🙂 Er for tiden så utrolig matlei, så er ofte inne på bloggen din for å finne inspirasjon, og det slår aldri feil: Jeg finner ALLTID tips til sunn frokost/lunsj/middag/snack! Takk for at du gjør hverdagene mine litt bedre, dietten går virkerlig som en lek med din hjelp! 🙂 Du virker i tillegg som ei superherlig jente, stå på videre! Lov oss at du aldri slutter å blogge 😀

  1. Såå koselig kommentar å få, Sofie! Tusen hjertelig takk, det gjer meg så glad med sånne tilbakemeldinger <3
   Eg har vertfall ingen planer om å slutte å blogge med det første, så håper eg kan fortsette å inspirere deg masse framover 🙂

   Ha en super veke <3

 2. Åh, dette såg godt ut! Skal prøva det, e veldig glad i halloumi! 🙂 Har du prøvd halloumi-burger? Det syns eg e såå godt 😀

  1. Oi, spennande! Det har eg ikkje prøvd enda 😀 Kanskje det blir min neste halloumi-middag! Takk for tips, Karina!

 3. Jeg ferierte i Ayia Napa i høst og fikk da prøvd halloumi! Den var stekt og lagt sammen ned bacon, salat og tomat i lettstekt brød 🙂

  Har du forresten testet «kjøttdeigen» til REMA enda, Meatish? Jeg tenkte å teste den i både lasagne og til taco den kommende uka 🙂

  1. Åh nam! Eg er sikker på kombinasjonen mellom halloumi og bacon er nydelig 🙂

   Nei, den har eg ikkje prøvd enda, men eg har eit par venninner som skryter veldig av den. Eg må vell prøve eg også etterkvart 😀

 4. Hei! Jeg bor i Sverige og lager ofte mat med Halloumi mtp at det er så billig! Elsker indiske gryter der en bare erstatter kjøttet med halloumi eller halloumi-burger (da kjøper du halloumiost som er formet som en burger) 🙂 Denne oppskriften må jeg prøve så snart jeg har vært hjemme og fått hamstret litt norske lomper!! 😀

  1. Åh, så smart å erstatte kjøttet med halloumi i indiske retter! Det fikk eg skikkelig lyst til å prøve 😀
   Takk for gode tips, Julie!

 5. NAM! Grilla/steikt halloumisalat med linser, granateple, mango og valgfrie grønnsaker og salat, og ikkje minst med kremet balsamico på toppen er favoritten her i heimen. Til og med mannen godkjenner kjøttfri Mandag når dette er på menyen 😉

  Ellers tusen takk for ein fantastisk og inspirerende matblogg!

  1. Krema balsamico har eg nesten alltid over halloumisalaten! Blir ikkje det samme uten altså 🙂
   Takker for godt tips, høres godt ut å kombinere halloumien med granateple og mango!

   Så hyggelig Nina, håper eg kan fortsette å inspirere <3

 6. åh fytti det såg delicious ut!! aldri hørt om halloumi, men det fekk eg lyst til å prøva:-) såg ut som fiskekaker!
  får alltid så lyst på lompa når du legge ut så delikate lompe-bilder 😀 tommel opp!

  1. Haha – det har eg faktisk ikkje tenkt over! Men det er faktisk sant, det ser litt ut som fiskekaker 🙂
   Lomper er så digg, spises kvar einaste dag her!

 7. Turid Marie Liland

  Hei,jeg lurer på ka halloumi er ?
  Mvh Turid

  1. Halloumi er en ferskost som tradisjonelt tilregnes Kypros. Osten har eit veldig høgt smeltepunkt og kan derfor grilles eller steikes som eit stykke kjøtt. Den har en fast konsistens, metter godt og har en rik, spesiell smak 🙂