Linda Stuhaug

Annonse

20. mars 2017

Halloumi wraps

Halloumi wraps
Hei alle sammen!
No er det ei stund sida eg posta min første oppskrift med halloumi. Halloumi er en ferskost som tradisjonelt tilregnes Kypros. Osten har eit veldig høgt smeltepunkt og kan derfor grilles eller steikes som eit stykke kjøtt. Den har en fast konsistens, metter godt og har en rik, spesiell smak. Skikkelig god altså!
Eg har laga halloumisalat utallige mange ganger dei siste månedene, men så ville eg prøve noko nytt og valget falt på halloumi wraps;
Man kan lage wrapsen på mange ulike måter og egentlig bruke det man har tilgjengelig av både lomper/wraps, grønnsaker, frukt og dressing. Mine wraps blei til av diverse eg hadde i kjøleskapet: litt grønt, litt druer, tatziki og sjølvsagt halloumien 🙂
Du trenger, 1 person 100 g halloumi i tynne skiver 3 lomper 3 never spinat/ruccola paprika rødløk lilla druer smør til steiking
Tatziki: 2-3 ss kesam litt revet agurk (unngå delen i midten) 1/2 fedd finhakka kvitløk grovkverna pepper
Slik gjer du: 1. Steik halloumi i litt smør på begge sider til en gyllen farge.
2. Bland sammen ingrediensene til tatzikien.
3. Kutt opp grønnsakene og druene, legg det lagvis sammen med stekt halloumi og tatziki i lompene.
4. Rull sammen (om det går), glefs over og nyt!
Perfekt å lage til lunsj eller som en enkel middag til en person 🙂 Så justerer man berre opp mengdene etter behov eller eventuelt kor mange som skal spise.
Sitter du inne med nokon spennande oppskrifter med halloumi?
Eg har fortsatt halloumi i kjøleskapet etter en harryhandelen sist (eg har kjøpt det litt rimligere i Sverige, men du får halloumi på alle dagligvarebutikker) og prøver gjerne noko nytt etter tips fra dere neste gang 🙂
God mandag!

Hei alle sammen!

No er det ei stund sida eg posta min første oppskrift med halloumi. Halloumi er en ferskost som tradisjonelt tilregnes Kypros. Osten har eit veldig høgt smeltepunkt og kan derfor grilles eller steikes som eit stykke kjøtt. Den har en fast konsistens, metter godt og har en rik, spesiell smak. Skikkelig god altså!

Eg har laga halloumisalat utallige mange ganger dei siste månedene, men så ville eg prøve noko nytt og valget falt på halloumi wraps;

Man kan lage wrapsen på mange ulike måter og egentlig bruke det man har tilgjengelig av både lomper/wraps, grønnsaker, frukt og dressing. Mine wraps blei til av diverse eg hadde i kjøleskapet: litt grønt, litt druer, tatziki og sjølvsagt halloumien 🙂

Du trenger, 1 person
100 g halloumi i tynne skiver
3 lomper
3 never spinat/ruccola
paprika
rødløk
lilla druer
smør til steiking

Tatziki:
2-3 ss kesam
litt revet agurk (unngå delen i midten)
1/2 fedd finhakka kvitløk
grovkverna pepper

Slik gjer du:
1. Steik halloumi i litt smør på begge sider til en gyllen farge.

2. Bland sammen ingrediensene til tatzikien.

3. Kutt opp grønnsakene og druene, legg det lagvis sammen med stekt halloumi og tatziki i lompene.

4. Rull sammen (om det går), glefs over og nyt!

Perfekt å lage til lunsj eller som en enkel middag til en person 🙂 Så justerer man berre opp mengdene etter behov eller eventuelt kor mange som skal spise.

Sitter du inne med nokon spennande oppskrifter med halloumi?

Eg har fortsatt halloumi i kjøleskapet etter en harryhandelen sist (eg har kjøpt det litt rimligere i Sverige, men du får halloumi på alle dagligvarebutikker) og prøver gjerne noko nytt etter tips fra dere neste gang 🙂

God mandag!

Annonse

2 Kommentarer

T

Turid Marie Liland

22. mars 2019

Hei,jeg lurer på ka halloumi er ? Mvh Turid

Linda Stuhaug

22. mars 2019

Halloumi er en ferskost som tradisjonelt tilregnes Kypros. Osten har eit veldig høgt smeltepunkt og kan derfor grilles eller steikes som eit stykke kjøtt. Den har en fast konsistens, metter godt og har en rik, spesiell smak 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg