Linda Stuhaug

Annonse

23. mars 2017

Rask og enkel banankake i kopp

Rask og enkel banankake i kopp
God torsdag!
Har du lyst på noko søtt, godt og enkelt idag?
Kake i en kopp er perfekt om du plutselig får lyst på noko søtt og godt, men verken har lyst eller tid til å lage noko avansert. Denne er klar på 5 minutter, lages uten helsekostprodukt og med ingredienser du sannsynligvis har i huset fra før 🙂
Moden banan gir sødme i banankaka og du slipper å bruke sukker. Eit sunnere alternativ som passer fint til kvardags!
Du trenger, 1 kopp  1 moden banan 1 egg 4 ss havremel (eller anna tørrvare) 1/2 ts bakepulver 1 bit mørk sjokolade i biter*
Slik gjer du: Mos bananen klumpfri med en gaffel. Tilsett resten av ingrediensene og rør godt. Hell over i en passelig kopp og steik i mikrobølgeovnen 1-2 minutter, eller til kaka er gjennomstekt. Ønsker du en flytande kjerne stopper du litt før, følg med underveis!
Server gjerne banankaka med litt friske bær og eit ekstra dryss hakka sjokolade. En klatt vaniljekesam smaker også godt!
Tips og alternativer* – eg brukte en bit 70% mørk sjokolade, men bruk gjerne sukkerfri sjokolade om du ønsker det, eller eventuelt bytt sjokoladen med hakkede nøtter eller lignande. Uten sjokoladen er banankaka også melkefri for dei som må ha det!
Supersaftig og skikkelig god!
Det er mange måter å laga kake i en kopp på. Eg har laga utallige mange varianter dei siste årene i ulike smaker. Nokon andre varianter finner du oppskrift på i arkivet, blant anna gulrotkake her og eplekake her.
Deler gjerne fleire oppskrifter, kake i kopp er jo så enkelt å slenge sammen 🙂 Sjokolade er min favoritt, gjerne med blaut kjerne. Nam!
*

God torsdag!

Har du lyst på noko søtt, godt og enkelt idag?

Kake i en kopp er perfekt om du plutselig får lyst på noko søtt og godt, men verken har lyst eller tid til å lage noko avansert. Denne er klar på 5 minutter, lages uten helsekostprodukt og med ingredienser du sannsynligvis har i huset fra før 🙂

Moden banan gir sødme i banankaka og du slipper å bruke sukker. Eit sunnere alternativ som passer fint til kvardags!



Du trenger, 1 kopp 
1 moden banan
1 egg
4 ss havremel (eller anna tørrvare)
1/2 ts bakepulver
1 bit mørk sjokolade i biter*

Slik gjer du:
Mos bananen klumpfri med en gaffel. Tilsett resten av ingrediensene og rør godt. Hell over i en passelig kopp og steik i mikrobølgeovnen 1-2 minutter, eller til kaka er gjennomstekt. Ønsker du en flytande kjerne stopper du litt før, følg med underveis!

Server gjerne banankaka med litt friske bær og eit ekstra dryss hakka sjokolade. En klatt vaniljekesam smaker også godt!

Tips og alternativer*

– eg brukte en bit 70% mørk sjokolade, men bruk gjerne sukkerfri sjokolade om du ønsker det, eller eventuelt bytt sjokoladen med hakkede nøtter eller lignande. Uten sjokoladen er banankaka også melkefri for dei som må ha det!

Supersaftig og skikkelig god!

Det er mange måter å laga kake i en kopp på. Eg har laga utallige mange varianter dei siste årene i ulike smaker. Nokon andre varianter finner du oppskrift på i arkivet, blant anna gulrotkake her og eplekake her.

Deler gjerne fleire oppskrifter, kake i kopp er jo så enkelt å slenge sammen 🙂 Sjokolade er min favoritt, gjerne med blaut kjerne. Nam!

*

Annonse

9 Kommentarer

M

Maria

9. august 2023

Så god!! Hadde ikke sjokolade, var digg likevel :-)

Linda Stuhaug

11. august 2023

Så bra😍

K

Kristian

3. februar 2020

Erstattet sjokoladebitene med eplebiter, smakte fantastisk! Bra oppskrift!

Linda Stuhaug

4. februar 2020

Digg! Her kan ein virkelig bruke det meste 😀

O

Oda

5. april 2023

Jeg likte oppskriften veldig godt. Jeg skjønte ikke helt hvordan sjokoladen skulle i.

E

Elinor S.

25. juni 2022

Nam den var kjempe god også med bringebærsyltetøy på!🤤😋

Linda Stuhaug

26. juni 2022

Digg😍

C

Cathrine

14. august 2018

Er det mulig å lage denne i steikeovn?

Linda Stuhaug

16. august 2018

Ja 🙂 Hugs å bruke en form som tåler varmen. Eg hadde nok brukt rundt 175 grader – steik til den er ferdig 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg