Grove pizzasnurrer med pesto, ost & skinke

Endelig fredag!

For nokon veker tilbake delte eg oppskrift på grove pizzasnurrer med kjøttfyll med dokke. Oppskrifta har blitt veldig populær, eg har fått mange gode tilbakemeldinger og det gledes! Idag har eg en ny variant av pizzasnurrer å dele; med pesto, ost og skinke. Eg elsker denne kombinasjonen og pizzasnurrene blei fantastisk saftige og gode!

Pizzasnurrer er perfekt å ta med som turmat eller i matpakken. Pizzasnurrane kan fint frysast og tinast opp igjen seinare, supert om man trenger en rask lunsj eller middag en dag. Etter en liten runde i ovnen smaker dei akkurat som nybakte også 🙂

Oppskrifta er enkel og alle ingrediensene finner du på dagligvarebutikken. Kor mange du får vil variere etter størrelse, eg fikk ca. 15 litt større, ståande pizzasnurrer av denne oppskrifta:

Pizzadeig
3 dl lunka vatn (ca. 30 grader)
1/2 pk tørrgjær
1 ss olje
1/2 ts salt
3 dl sikta speltmel (ca. 150 g)
2 dl sammalt speltmel (ca. 100 g)
2 dl havremel (ca. 100 g)

Slik gjer du: 
Rør sammen vatn, gjær, olje og salt, tilsett sammalt speltmel og havremel. Spe på med fint speltmel til du får en glatt og fin deig. Kna godt sammen. Sett deigen lunt og tildekka, la den heve til dobbel størrelse i ca. 60 minutter.

I mellomtida lager du klart fyllet!

Pizzafyll
2 ss philadelphia
2-3 ss grønn pesto (lag gjerne sjølv! Oppskrift HER)
1/2 purreløk
400-500 g skinke, i biter
150-200 g revet ost
oregano, pepper og dolly pizzakrydder (eller andre krydder/urter du liker eller har tilgjengelig)
valmuefrø

Slik gjer du:
Kjevle deiga ut til et stort rektangel. Eg liker mykje fyll og mindre deig, og kjevla deiga relativt tynt. Smør på philadelphia og pesto, fordel deretter over skinke, purreløk, revet ost og krydder. Pass på at det er litt 2-3 cm uten fyll på kanten.

Rull sammen og skjær opp i passelige biter. Eg valgte ståande pizzasnurrer denne gangen, men lag gjerne liggande pizzasnurrer. Fordel på langpanne med bakepapir. La pizzasnurrene etterheve under et kjøkkenhåndkle i 20 minutter.

Pensle overflata med egg/melk/vatn og strø over valmuefrø. Steik pizzasnurrene på 225 grader, vanlig over-undervarme i ca. 15-20 minutter, eller til osten er godt smelta og pizzasnurrene gylne. Avkjøl på rist.

Tips og alternativer!
– sikta og sammalt speltmel kan fint byttes med sikta og sammalt hvetemel.

– fyll gjerne pizzasnurrene med anna fyll etter smak og behag!

For å sei det sånn – det var ikkje mangel på fyll i desse pizzasnurrene 😉 Men det er berre digg! Så kan man justere mengden visst det blir for mykje av det gode.

Eg lagde dobbel deig når eg lagde pizzasnurrer og lagde to forskjellige varianter, desse grove pizzasnurrene med kjøttfyll som eg nevnte innledningsvis var den andre varianten:

Oppskrift finner du HER.

Grove og sunnere pizzasnurrer som er like gode for store som små! Eg har fotsatt nokon stykker i frysaren, men kommer definitivt til å lage nye når det er tomt 🙂

Håper det frister! Det er jo helg og perfekt tidspunk for litt baking, lag gjerne dobbel eller trippel porsjon og ha til den kommande veka.

God helg alle sammen♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

24 kommentarer

 1. Skulle du ikke lage vegetar versjon ?

  1. Eg har ikkje sagt at eg skal lage vegetar versjon, Elin. Eg svarte deg «godt forslag» 😉 Kanskje vegetar versjon kjem seinare, men no er det ost og skinke eg deler med dere, som eg lagde samtidig med forrige opppskrift på pizzasnurrer.

 2. Åh, nam, desse såg skikkelig gode ut! No blir ikkje matpakka så kjedelig framover, haha. Og, kanskje eit litt domt spørsmål, men kva type skinke brukar du? Er det sånn bogskinke, eller noko anna? Eg har i rein uvitenhet berre begynt å skjære opp vanleg påleggskinke når eg lagar mat, men det såg mykje betre ut med sånne store bitar!

  1. Eg har hatt med meg i matpakken fleire dager, skikkelig digg 🙂
   Her har eg brukt bogskinke, det var det einatse eg hadde tilgjengelig. Påleggskinke kan fint brukes også, men bitene blir jo litt mindre!

   Håper pizzasnurrere smaker <3

 3. Solveig

  Ååh! Såg kjempe godt ut☺ minner meg om naustdal Dampbakeri sine kva type skinke bruker du?☺

  1. Ikkje sant 😀
   Eg har brukt bogskinke her denne gangen.

   1. Solveig jensen

    Prøvde det i dag. Kjempe gode 😀 takk for tips! 😀

   2. Fantastisk! Kjekt med tilbakemelding, Solveig 🙂

 4. Kristina

  Har du tips for glutenfrie pizzasnurrer?

  1. Nei, det må meir enn eit melbytte til for å få ei god, glutenfri gjærdeig :/ Så anbefaler å finne ei tilpassa glutenfri gjærdeig-oppskrift 🙂

 5. Nina Borg

  denne oppskriften så super god ut. kan du sende denne på mail til meg?

  Hilsen Nina

  1. Sende på mail? Denne funksjonen har eg dessverre ikkje :/

 6. Er disse like gode kalde som varme? Tenkte å lage, men har ikke mulighet til å varme de på jobb. 🙁 De ser super gode ut. 🙂

  1. Ja, dei er gode kalde også 🙂

 7. Disse var farlig gode, ble aaaltfor mye fyll hos meg, så alt bare tøt ut og de ble ikke noe fine=) men smakte så godt at jeg faktisk spiste 4 stk… må lage de sjeldent så jeg ikke gomler i meg for mye. masse fyll er godt det, men jeg brukte 300 gram skinke. Tror jeg prøver med rød pesto neste gang

  1. Hehe, mykje fyll her og – men det eg synes er godt 🙂 Kjekt du likte dei, Mari 😀

 8. Hei!
  Har du prøvd å heve deigen over natta? Korleis fungerte det?

  Sofie

  1. Nei, ikkje pizzabolle-deig. Då må du bruke ørliten mengde gjær, kanskje bruke oppskrift på eltefrie rundstykker/brød, og tilpassse deretter 🙂

 9. Hei!
  Kan ein lage desse med berre fint mjøl? 🙂

  1. Det går nok heilt fint 🙂

 10. Ida-Emilie Hegdal

  Hei! Disse er skikkelig gode. Takk for alle gode oppskrifter du deler! Kan man steke flere brett samtidig?

  1. Heisann 🙂 Så bra!
   Du kan steike fleire brett samtidig, men då må du hugse å bruke varmluft 🙂

 11. Helt fantastisk at jeg oppdaget deg og dine oppskrifter så mye bra både å lage og bake. Tusen takk for inspirasjon.

  1. Hyggelig å inspirere, Siren! Håper eg kan fortsette med det 😀