Indisk linsegryte med kikerter

Riktig god mandag alle sammen!

På fredag hadde eg besøk av Helene og lagde deilig indisk gryte med tilbehør til middag. Det er ikkje ofte eg lager indisk, men det er jo så godt, så det skal eg definitivt lage meir framover!

Gryta blei veldig godkjent og vi begge to forsynte oss fleire ganger. Eg hadde også nok til lunsj dagen etterpå, og da var den faktisk hakket bedre. Så dette er ei gryte som med fordel kan lages i større porsjoner, frysast ned eller eventuelt ha i kjøleskapet så man har middag i fleire dager 🙂

Gryta er virkelig superenkel å lage. Den krever litt ingredienser, men mykje av det er basic og du har nok en del fra før.

Eg har brukt tørre linser som låg i vatn natta over. Dette er ikkje nødvendig, men det korter ned koketida. Du kan også bruke to kartonger med linser som er ferdigkokt. Da hopper du over dei første 15 minuttene med koking og tilsetter kraft, linser og grønnsaker på en og samme tid.

Du trenger, 2-3 personer
1 løk, hakka
2 fedd kvitløk, finhakkaa
1/2 chili, finhakka
2-3 cm fersk ingefær, revet
krydder: 4 ts garam masala, 1 ts spisskummin, 1 ts gurkemeie
2 dl tørre linser
1 boks kikerter, skylt
1 stk paprika, hakka
2 stk gulerøtter, hakka
7 dl grønnsakskraft/buljong
400 g hakkede tomater
150 g kokoskrem
saft fra 1/2 lime
1-2 ss cocosa, evt. olje eller smør

Slik gjer du: 
1. Smelt cocosa i en kjele og tilsett løk, kvitløk, chili og ingefær. La det surre til løken er blank. Tilsett krydder og la det surre 2-3 minutter før du tilsetter grønnsakskraft og linser.

2. La det småkoke under lokk i 15 minutter. Tilsett paprika og gulerøtter, la det småkoke ca. 15 minutter til, eller til linsene er møre.

3. Ha så i kikerter, hakkede tomater og kokoskrem. Smak til med limesaft og eventuelt litt salt & pepper om nødvendig.

4. Server gryta med det tilbehøret du ønsker. Eg hadde avokado, koriander og kesam/kokoskrem som topping. Andre tips kan vere ris, naan brød, en frisk salat, dampa grønnsaker eller spise gryta som den er!

Tips!
Eg anbefaler Rema 1000 sin kokosmelk på kartong eller hermetikkboks med vanlig kokosmelk som står kaldt for å få en fyldig og god kokokrem.

Gryta kan selfølgelig varieres og du kan bruke dei grønnsakene du liker/har tilgjengelig. Det var ekstra godt med kikerter i gryta for litt ekstra smak og konsistens, men bytt dei gjerne med bønner om du heller foretrekker det.

Ei gryte som ikkje berre er vegetarisk, men også vegansk og glutenfri! Likevell full av smak, mektig og næringsrik.

Nyt en velsmakande middag for heile familien 🙂

Eg gleder meg til å lage denne igjen og håper du vil gjere det samme!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

32 kommentarer

 1. Nam, takk for oppskrift! Jeg har blitt veganer, så denne passer jo perfekt til middag 🙂 Synd jeg ikke lenger kan spise alle mine favorittoppskrifter fra bloggen din, men jeg prøver meg frem ved å tilpasse de vegansk og det går som oftest bra 🙂

  1. Ja, dette er en ypperlig vegansk middag! Eg kunne spist denne fleire ganger for veka 🙂

   Håper eg kan fortsette å inspirere deg sjølv om du er blitt veganer, Elise. Litt tilpasninger av oppskriftene så passer dei også eit vegansk kosthold 🙂

   1. 🙂 Ja, absolutt, setter så pris på bloggen din og oppskriftene dine, så jeg bruker de som inspirasjon selv om jeg ikke han lage alle 100 % like 🙂

   2. Så bra! Det er veldig kjekt å lese 🙂

 2. Ååå, skulle tipse mormoren til Jonna om denne gode oppskriften også så jeg at du hadde delt meg, så søt du erGod påske søta!!

  1. Det er berre hyggelig Helene!! :*
   God påske til deg, så sees vi når eg er tilbake til Oslo <3

 3. ELISABETH

  Kan du ikke ordne en sunnere versjon av naan brød? 😀 Tror ikke jeg har sett disse i grovere variant. Kjedelig å spise tilbehør til middagen som kun er for smakens skyld og ikke har så mye næringsverdi eller som holder deg mett lenge. Og evt urte/hvitløksbrød/baguetter eller lignende !

  1. Godt forslag, Elisabeth 🙂 Grunnen til at eg generelt har lite brødmat på bloggen er fordi eg ikkje synes det er noko godt sjølv. Men eg kan jo alltids lage til andre 🙂

 4. Denne var veldig god! Jeg fant ikke garam masala på butikken, så jeg kjøpte tandoori masala, funket greit det også 🙂
  Håper på flere vegetar oppskrifter fremover!

  1. Spennande! Sikkert absolutt godt med Tandoori Masala også 🙂
   Eg deler vegetaroppskrift kvar mandag 🙂

 5. Susanne Ingebrigtsen

  Hei! Ser du skriver tørre linser, er det mulig å bruke ferdige linser også? Gjør det noe med koketiden eventuelt? 🙂

  1. Hei! Dette står forklart i innlegget 🙂 Alltid lurt å lese alt, skjuler seg som regel mykje informasjon ovenfor og under oppskrifta, hehe 🙂

 6. Marius Hansen

  Veit du ca hvor mange kalorier det er i hele suppen?:)

  1. Nei, dessverre 🙂

 7. Denne er blitt favoritt hos både meg og kjæresten!

  1. Hurra, så bra 😀

 8. Hei Linda;) hvis jeg lager linsesuppe for å fryse ned, hvordan tilberedes den best når jeg tar den opp igjen..?

  1. Tin opp forsiktig i kjøleskap, deretter varmer du den berre opp igjen i en kjele 🙂

 9. Hei! Den kokoskremen. Lager jeg bare krem av den som man gjør vanlig med fløte osv? Veldig ny på sånt hehe bare visper kokosmelka eller kan jeg bare helle melka rett oppi?

  1. Hei! Nei, det står forsåvidt i innlegget: «Eg anbefaler Rema 1000 sin kokosmelk på kartong eller hermetikkboks med vanlig kokosmelk som står kaldt for å få en fyldig og god kokokrem.» Det er kremen av kokosmelka. Du skal ikkje vispe noke, du skal bruke den stive delen 🙂

 10. Supert at du har vegetarianske retter 🙂 gjerne mer vegansk også, har kanskje mye av det, har ikke sett alle oppskriftene

  1. Mange av dei vegetariske rettane er veganske, men eg poengtera det sjelden 🙂 Per idag deler eg ei vegetar/veganoppskrift i veka, og fortsetter med det 😀

 11. Hei Linda.
  Vi først av alt takke deg for en super blogg og mange gode oppskrifter. Jeg prøver ut stadig nye retter, og om det er en rett jeg har lyst på, finner jeg veldig ofte en god oppskrift på din blogg. I forrige uke lagde jeg spicy gulrotsuppe til 20 stykker for 350 kroner og mange godord tilbake.
  Denne linsegryten ble en vending for vår datter på 9 år. Hun er ekstremt kresen og jeg kjente på en fortvilelse over å se at hun begynte å gå ned i vekt. Igjennom noen samtaler oppdaget jeg at vi stadig spurte henne – hva har du lyst på? Vi sluttet med dette, og startet heller å lage ulike retter som hun smakte på, og ble enige om at hun måtte kjenne etter hva hun klarte å spise uten å bli kvalm og syk. Men mat som var grei nok. Det er jo ofte sånn med mat. Det må ikke alltid være en kulinarisk himmelfart. Vi startet med denne retten, hun smakte, også var det noe av det beste hun hadde smakt, noengang! Vi lager den med ris, og hun spiste så mye mens hun nynnet og sang over å oppdage matens gleder. Etter dette er hun mye mer nysgjerrig på å smake mat, prøve ut og teste. Noe liker hun, noe liker hun ikke. De hule kinnene er borte, hun har begynt å legge litt på seg og er glad og fornøyd.
  Dette ble litt langt, men tenkte du ville sette pris på denne tilbakemeldingen. Oppskriftene dine skaper endringer i folks liv.
  Så igjen takk!

  1. Kjære Vibeke! Slike tilbakemdlinger betyr meir enn du aner! Eg setter så enormt stor pris på å høyre frå dokke lesere, og slike ord som dette setter seg rett i hjerterota. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, tusen takk for at du deler dine erfaringer med mine oppskrifteri familien din <3 Veldig fint å lese at dattera di er blid, fornøgd, nysgjerrig på mat, ønsker å prøve ut og teste. Håper eg kan inspirere med fleire oppskrifter til dokke framover 🙂 Masse lykke til, og stor klem fram meg!!

 12. Michelle

  Finnes det noe magrere alternativ til den kokos melken og kokoskremen?

  1. Det finnes jo mager kokosmelk, men eg anbefaler ikkje å bruke det. Gryta trenger litt fett og smak, og 150 g i heile gryta er ikkje mykje 😉

 13. Dette er en favorittrett hos meg Blir aldri lei! Tusen takk for oppskriften

  1. Åh så hyggelig! Heilt enig – denne er megagod <3

 14. Hei!
  Kan denne serveres til barn 8 mnd?
  Den var veldig god!

  1. Hei! Dette er ikkje mitt felt 🙂

 15. Denne gryta er sinnsykt god, denne kunne jeg spist hver dag og jeg er verken veganer el vegetarianer..

  1. Såå kjekt å lese, Marina!! 😀