Sukkerfri kvikk lunsj!

Onsdag og lillelørdag!

Det feirer eg med å dele oppskrift på heimelaga, sukkerfri kvikk lunsj med dere 😀 Det nærmer seg påske og kvikk lunsj er en av dei søtsakene som virkelig hører påska til. For morroskyld har eg laga en slags sukkerfri kvikk lunsj som består av sprø, søte vaffelkjeks med sjokoladetrekk.

Som du sikkert skjønner så smaker ikkje dette som ekte vare, men er en gøyal vri på kvikk lunsjen. Utradisjonelle, men skikkelig gode♥

Mange har venta spent på oppskrifta sida eg posta dette bildet på facebooksida mi (HER) der eg ville la dere gjette kva som låg i krukka:

Dei aller fleste gjetta kvikk lunsj, og sida har det komt daglige spørsmål om kortid oppskrifta kommer! No er ventetida over og du kan lage kvikk lunsj allerede fra idag 🙂

Sukkerfri kvikk lunsj, ca. 30 biter
50 g smør
50 g fibersirup gold*
50 g fibersirup clear*
25 g sukrin+ eller 50 g sukrin gold
1 egg
1/2 ts bakepulver
200 g speltmel*
130 g sukkerfri sjokolade (evt. 260 g)*

Slik gjer du: 
1. Ha smør, fibersirup og sukrin i en liten kjele. Varm forsiktig opp under omrøring til alt er smelta sammen.

2. Rør inn egg, bakepulver og speltmel til en fyldig deig.

3. Sett i kjøleskapet i minst 30 minutter så deiga får satt seg.

4. Klem eller kjelve deiga rektangulært og steik så tynne som mulig i smurt vaffeljern.

5. Steik til en god, gyllen farge.

6. Bruk en steikespade til å ta opp «vaffelen» over på et skjærebrett. Skjær straks opp i passelige biter.

7. Legg over på ei rist og la vaffelkjeksene avkjøle seg i minst 1 time. Jo lengre dei får tørke, jo sprøere blir dei. Kan med fordel lages kvelden før.

8. Smelt sjokolade og dypp vaffelkjeksene. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap eller kortere perioder i romtemperatur/i sekken.

Tips og alternativer*
Ingrediensbytting:
Du kan bruke 100 g fibersirup gold eller 100 g fibersirup clear istedenfor å mikse visst du ikkje har begge to. Bruker du kun fibersirup clear vil eg anbefale å bruke litt ekstra sukrin.

Speltmel kan byttes med hvetemel. Eg har ikkje laga desse glutenfri, men i tilfelle ville eg brukt lyst bokhvetemel.

Ellers:
130 g sjokolade gir kun nok til sjokoladetrekk på overflata på kvikk lunsjen. Doble mengden om du vil ha sjokoladetrekk rundt heile. Det skal eg definitivt neste gang! Her kan du bruke den sukkerfri sjokoladen du foretrekker, eventuelt 70% eller 86% mørk sjokolade fra dagligvarebutikken.

Vaffelkjeksene kan med fordel lages dager i forveien. Uten sjokoladen kan dei oppbevares i en boks i romtemperatur i minst 2 veker.

Inspirasjon til oppskrifta har eg fått av mi gode venninne Mathilde (som dere sikkert har sett visst dere følger med på instastoryene mine på instagram) og ho tilsatte finrevet appelsinskall + litt appelsinsaft for en litt ekstra frisk og smakfull vaffelkjeks. Enda eit tips visst dere vil prøve på det 🙂

Sprø, søte og veldig gode! Desse har falt i smak hos mange, både med og uten sjokoladetrekket 🙂

Håper du også vil prøve deg, og gi meg gjerne en tilbakemelding visst du gjer det♥

Er det noko du lurer på så veit du at eg svarer alle i kommentarfeltet. Skrik ut, så svarer eg så godt eg kan!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

32 kommentarer

  1. Herrefred, DETTE såg godt ut! Skal prøves neste fridag, takk for oppskrift <3

    1. Håper du liker dei, Nadia 😀 <3

  2. Disse ser kjempegode ut og må prøves en dag 🙂 Er det noe man kan bruke istedenfor fibersirup gold og clear?

    1. Fibersirupen er nødvendig for sprø kjeks. Du kan prøve uten eller erstatte det med anna type sirup, men eg trur ikkje du får samme smak og konsistens uten altså…

  3. Mari Østmo

    Kan jeg bytte ut søtningen m kokosblomstsukker ?

    1. Sukrin+ / sukrin gold ja 🙂

  4. Mmmm Den var kjempegod

    1. Fantastisk, Grethe 😀

  5. Hei Linda
    Så gøy å se at æ tippet rett på sukkerfri kvikk lunsj…..
    Håper det æ greit at æ delt link til din blogg om kvikk lunsj på min blogg… de må inn til deg for å lese oppskrift
    Her er min du kan se hva æ delt.

    http://m.nylivsstil1978.blogg.no/1491436229_sulkerfrie__hjemmelaget_kvikk_lunsj_co_linda_stuhaug.html

    1. Bra gjetta 🙂 Eg har svart deg på facebook!

      Ha en fin dag!

  6. Christine

    Hvor får man kjøpt sukkerfri sjokolade i større pakker? Vet bare om slike små på 40g i helsekosten..

    1. Du får tak i 85-100 g sjokoladeplater på helsekosten også 🙂

  7. Susanne

    Disse ble en del av morgenkaffen i dag. Kjempegode! Ikke siste gang disse blir laget

    1. Fantastisk, Susanne 😀 snakk om luksus til morgenkaffien!

  8. Disse så gode ut! Skal prøve de nå 🙂 Har det noe å si om man bruker siktet eller sammalt spelt?
    Å kan man bruke usaltet smør?

    1. Eg ville brukt sikta spelt 😉
      Du kan fint bruke usalta smør.

      Håper det smaker 🙂

  9. Kristiane

    Dette var GODT! Jeg har et lite tips for å få vaflene sprø dersom man ikke har fibersirup. Jeg byttet ut halvparten av speltmelet med potetmel. Da får man tørre vafler 🙂 Siden jeg sløyfet fibersirupen, tilsatte jeg 2 ss vann (redd for at det skulle bli for lite væske), men ingen ekstra søtning (annet enn 0,5 ts vaniljesukker, men tror ikke det var avgjørende). Takk for oppskrift!

    1. Supert tips, Kristiane! Eg har bakt lite med potetmel sjølv, men detter er jo knall 🙂 Kjekt du ville dele din vri så andre kan få nytte av det også!

      God helg <3

  10. Hei Linda! Du inspirerer! Jeg håper det er i orden at det kommer et innlegg på bloggen min i morgen formiddag på sjokoladekjeksen din, selvfølgelig også linket til din oppskrift. Si ifra hvis det er noe du ønsker endret på.

    1. Hei!
      Dette er i orden 🙂 Kikka på innlegget og det såg veldig fristande ut!

  11. Hei
    Hvor får man tak i fibersirup og sukkerfri sjokolade?

    1. Fibersirup er linka i innlegget. Du får begge deler på nettbutikker, helsekostbutikker og nokon dagligvarebutikker med godt utvalg 🙂

  12. Dette må jeg prøve!! Tror du det går an å bytte ut speltmel med havremel, eller blir det for grovt? Er det eventuelt noen alternativer til vaffeljern? Skulle helst ha laget dem i går (haha), men ikke tilgang til vaffeljern før helga 🙂

    1. Tja – eg ville nok kanskje ikkje brukt kun havremel, men 50/50 fungerer kanskje 🙂
      Eg har fått eit par tilbakemeldinger på at nokon har brukt krumkakejern visst du har det? Ellers fungerer det nok med grilljern også 🙂

  13. Hva slags smør bruker du ? 🙂

    1. Ekte meierismør 🙂

  14. Marthe N.

    Så herlig! Jeg står og steker vaflene nå, og lurer på hvordan de skal oppbevares? Ser du skriver i kjøleskap/romtemperatur, men skal jeg legge de i en plastikkboks, eller vil sprøheten forsvinne da? Det gledes til å dyppe de i sjokolade, og ikke minst til å spise! 🙂

    1. Med sjokolade kan du berre oppbevare dei i kjøleskap, uten sjokolade i romtemperatur (ikkje i plastboks, bruk knekkebrødboks eller glass). Dei holder seg sprø 🙂 Håper du liker dei, Marthe 😀

  15. Jeg brukte kun bokhvetemel og det fungerte helt fint. Kjempegode!
    Tenker meg at denne deigen kan brukes som base for andre typer kjeks også… gleder meg til å teste litt!

    1. Så bra Hanna 😀 Tenkt på å lage fleire varianter sjølv også! Er ikkje alltid så lett å få sprø, sukkerfri kjeks, men det fungerte jo veldig fint med denne oppskrifta 🙂

  16. Hei
    Disse så så gode ut, men går det ann å bytte ut speltmelet med noe i forhold til at jeg går på lavkarbo og ikke skal spise mel? Kan det byttes ut med kokosmel eller mandelmel?

    1. Du kan alltids prøve 🙂