Sunn og enkel tacolasagne

Heisann!

Idag har eg en typisk fredagsmiddag/helgemiddag å dele med dokke, nemlig reprise på tacolasagne! Vanlig lasagne med smak av taco, her slår vi sammen to favoritter til en kombinasjon som smaker veldig godt 🙂

Eg lager tacolasagnen på samme måte som eg har laga alle mine tidligere lasagner, nemlig med lomper og cottage cheese. Lompelasagnen min er blant mine mest populære oppskrifter, og eg har aldri gått tilbake til pastaplater og kvit saus…

Prøv du også og bli overbevist om at det er genialt 😉

Du trenger, ca. 3 personer
400 g karbonadedeig
400 g, 1 boks hakkede tomater
2-3 ss tomatpurè
1/2 chili
2 fedd kvitløk
1 løk
2-4 ss tacokrydder, smak til
300 g cottage cheese
6-8 lomper
revet eller skiva ost

Slik gjer du:
1. Sett steikeovnen på 180 grader. Steik karbohadedeig sammen med hakka løk, finhakka kvitløk og chili. Tilsett hakkede tomater, tomatpurè og tacokrydder, la det småkoke inn til en fyldig kjøttsaus. Smak til.

2. Legg kjøttsaus i bunnen av ildfast form. Størrelsen er opp til deg, jo mindre form – jo fleire lag og høgare lasagne.

3. Legg lagvis slik: kjøttsaus, lomper, cottage cheese i 2-3 lag, før du avslutter med kjøttsaus og topper med ost. Eg hadde også litt mais på toppen.

4. Steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen, ca. 20 minutter – gjerne med grillfunksjon dei siste minuttene.

Tips og alternativer!

– bruk dei lompene du liker og har tilgjengelig, speltlomper eller vanlige potetlomper.
– eg bruker heimelaga tacokrydder (oppskrifter HER) eller tacokrydder uten salt og sukker fra iHerb (HER).

– er du skeptisk til cottage cheesen? Det er det ingen grunn til, MEN om du insisterer på at klumpane er ekle som eg ofte hører, så mos den klumpfri med en stavmikser før du tilsetter den i lasagnen. Bland gjerne med litt creme fraiche og krydder.

Eg serverte tacolasagnen med en frisk salat og en klatt rømme. Lag gjerne guacamole!

Som dei fleste veit: lasagne smaker egentlig best dagen etterpå! Lag gjerne ekstra mykje som du kan ha til middag neste dag, eller eventuelt fryse i porsjoner.

Velbekomme!

Eg har komt meg heim på påskeferie og blir heime i nesten to veker. Det blir en del jobbing og lesing til eksamen som faktisk er rett etter påske, men litt fri skal eg absolutt ha. Satser at været blir litt bedre, her har det pøseregna sida eg kom i går 😉 Visst ikkje pakker vi skia i bilen og kjører til snø og sol 🙂

Nyt helga alle sammen♥

15 kommentarer

 1. Kristin

  Hadde egentlig planlagt lompelasagne idag, men da må jeg prøve denne vrien isteden:)

  1. Håper du liker den, Kristin 😀

   1. Kristin

    Den ble veldig god. Er så kjekt med retter man kan lage i form og dele opp til flere middager. Lettvint og greit å ha ferdig i fryseren til travle dager.

   2. Ikkje sant! Pleier å lage en stor form når eg først lager, så eg kan fryse ned i porsjoner til middager seinare 🙂

 2. Hei, hvordan er det å fryse denne posjonsvis? 🙂

  1. Heilt super å fryse 😀

 3. Kjersti

  Hei!
  Jeg har endelig testet ut denne i dag, etter å siklet på oppskriften hele uka. Og jeg er ganske fornøyd! Jeg har ikke testa ut lasagne med lompe eller cottage cheese før, men jeg ble positivt overrasket. Jeg hadde også litt rester av nachochips som jeg crunchet og hadde i det øverste laget med kjøtt – funker bra med det.
  Ellers vil jeg bare si at jeg er så glad for at jeg tilfeldigvis snublet innom denne bloggen for noen måneder siden. Jeg har begynt å spise mer variert, og jeg syns for første gang det er gøy å lage mat! Så takk for det 🙂
  God helg!

  1. Veldig kjekt du likte oppskrifta, Kjersti! Eg er sikker på at smaker digg med litt nachochips på toppen også 🙂 Så hyggelig at du har funne fram til bloggen min og har begynt å spise meir variert! Håper eg kan inspirere deg masse framover 🙂 God helg og klem til deg!

 4. Regner med at det går greit med fullkornslefser og?? Hva med kyllingkjøttdeig, er ikke det sunnere enn karbonadedeig? Takk for en super blogg, og at du svarer uerfarne damer på kjøkkenet.

  1. Sunnare i form av kva? Vil ikkej påstå av kyllingkjøttdeig er sunnare enn karbonadedeig, nei 😉 Du kan fint bruke fullkornslefser 🙂

 5. Frøken M

  Åå , dette var maten sin! 🙂 super oppskrift!

  1. Så bra, Frøken M 😀

 6. Var det helt tilfeldig at du kom på dette? Eller ble du inspirert av et annet blogginnlegg postet ca 1 mnd før?
  For det er jo fint om du i såfall har med 🙂

  1. Hæ? Kva blogginnlegg? 😉 Blir eg inspirert av andres oppskrifter skriver eg det ALLTID i innlegget. Veit ingenting om kva blogginnlegg du snakker om, så send det gjerne 😉

   1. Dessuten er dette en reprise oppskrift:
    https://www.lindastuhaug.no/2015/11/20/speltlompe-tacalasagne/

    Altså oppskrifta blei først delt i 2015, så du kan heller spørre den andre personen om det var tilfeldig at han/ho kom på dette 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *