Linda Stuhaug

Annonse

7. april 2017

Sunn og enkel tacolasagne

Sunn og enkel tacolasagne
Heisann!
Idag har eg en typisk fredagsmiddag/helgemiddag å dele med dokke, nemlig reprise på tacolasagne! Vanlig lasagne med smak av taco, her slår vi sammen to favoritter til en kombinasjon som smaker veldig godt 🙂
Eg lager tacolasagnen på samme måte som eg har laga alle mine tidligere lasagner, nemlig med lomper og cottage cheese. Lompelasagnen min er blant mine mest populære oppskrifter, og eg har aldri gått tilbake til pastaplater og kvit saus…
Prøv du også og bli overbevist om at det er genialt 😉
Du trenger, ca. 3 personer 400 g karbonadedeig 400 g, 1 boks hakkede tomater 2-3 ss tomatpurè 1/2 chili 2 fedd kvitløk 1 løk 2-4 ss tacokrydder, smak til 300 g cottage cheese 6-8 lomper revet eller skiva ost
Slik gjer du: 1. Sett steikeovnen på 180 grader. Steik karbohadedeig sammen med hakka løk, finhakka kvitløk og chili. Tilsett hakkede tomater, tomatpurè og tacokrydder, la det småkoke inn til en fyldig kjøttsaus. Smak til.
2. Legg kjøttsaus i bunnen av ildfast form. Størrelsen er opp til deg, jo mindre form – jo fleire lag og høgare lasagne.
3. Legg lagvis slik: kjøttsaus, lomper, cottage cheese i 2-3 lag, før du avslutter med kjøttsaus og topper med ost. Eg hadde også litt mais på toppen.
4. Steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen, ca. 20 minutter – gjerne med grillfunksjon dei siste minuttene.
Tips og alternativer! – bruk dei lompene du liker og har tilgjengelig, speltlomper eller vanlige potetlomper. – eg bruker heimelaga tacokrydder (oppskrifter HER) eller tacokrydder uten salt og sukker fra iHerb (HER).
– er du skeptisk til cottage cheesen? Det er det ingen grunn til, MEN om du insisterer på at klumpane er ekle som eg ofte hører, så mos den klumpfri med en stavmikser før du tilsetter den i lasagnen. Bland gjerne med litt creme fraiche og krydder.
Eg serverte tacolasagnen med en frisk salat og en klatt rømme. Lag gjerne guacamole!
Som dei fleste veit: lasagne smaker egentlig best dagen etterpå! Lag gjerne ekstra mykje som du kan ha til middag neste dag, eller eventuelt fryse i porsjoner.
Velbekomme!
Eg har komt meg heim på påskeferie og blir heime i nesten to veker. Det blir en del jobbing og lesing til eksamen som faktisk er rett etter påske, men litt fri skal eg absolutt ha. Satser at været blir litt bedre, her har det pøseregna sida eg kom i går 😉 Visst ikkje pakker vi skia i bilen og kjører til snø og sol 🙂
Nyt helga alle sammen♥

Heisann!

Idag har eg en typisk fredagsmiddag/helgemiddag å dele med dokke, nemlig reprise på tacolasagne! Vanlig lasagne med smak av taco, her slår vi sammen to favoritter til en kombinasjon som smaker veldig godt 🙂

Eg lager tacolasagnen på samme måte som eg har laga alle mine tidligere lasagner, nemlig med lomper og cottage cheese. Lompelasagnen min er blant mine mest populære oppskrifter, og eg har aldri gått tilbake til pastaplater og kvit saus…

Prøv du også og bli overbevist om at det er genialt 😉

Du trenger, ca. 3 personer
400 g karbonadedeig
400 g, 1 boks hakkede tomater
2-3 ss tomatpurè
1/2 chili
2 fedd kvitløk
1 løk
2-4 ss tacokrydder, smak til
300 g cottage cheese
6-8 lomper
revet eller skiva ost

Slik gjer du:
1. Sett steikeovnen på 180 grader. Steik karbohadedeig sammen med hakka løk, finhakka kvitløk og chili. Tilsett hakkede tomater, tomatpurè og tacokrydder, la det småkoke inn til en fyldig kjøttsaus. Smak til.

2. Legg kjøttsaus i bunnen av ildfast form. Størrelsen er opp til deg, jo mindre form – jo fleire lag og høgare lasagne.

3. Legg lagvis slik: kjøttsaus, lomper, cottage cheese i 2-3 lag, før du avslutter med kjøttsaus og topper med ost. Eg hadde også litt mais på toppen.

4. Steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen, ca. 20 minutter – gjerne med grillfunksjon dei siste minuttene.

Tips og alternativer!

– bruk dei lompene du liker og har tilgjengelig, speltlomper eller vanlige potetlomper.
– eg bruker heimelaga tacokrydder (oppskrifter HER) eller tacokrydder uten salt og sukker fra iHerb ( HER).

– er du skeptisk til cottage cheesen? Det er det ingen grunn til, MEN om du insisterer på at klumpane er ekle som eg ofte hører, så mos den klumpfri med en stavmikser før du tilsetter den i lasagnen. Bland gjerne med litt creme fraiche og krydder.

Eg serverte tacolasagnen med en frisk salat og en klatt rømme. Lag gjerne guacamole!

Som dei fleste veit: lasagne smaker egentlig best dagen etterpå! Lag gjerne ekstra mykje som du kan ha til middag neste dag, eller eventuelt fryse i porsjoner.

Velbekomme!

Eg har komt meg heim på påskeferie og blir heime i nesten to veker. Det blir en del jobbing og lesing til eksamen som faktisk er rett etter påske, men litt fri skal eg absolutt ha. Satser at været blir litt bedre, her har det pøseregna sida eg kom i går 😉 Visst ikkje pakker vi skia i bilen og kjører til snø og sol 🙂

Nyt helga alle sammen♥

Annonse

5 Kommentarer

G

Gro

5. desember 2018

Var det helt tilfeldig at du kom på dette? Eller ble du inspirert av et annet blogginnlegg postet ca 1 mnd før? For det er jo fint om du i såfall har med 🙂

Linda Stuhaug

5. desember 2018

Hæ? Kva blogginnlegg? 😉 Blir eg inspirert av andres oppskrifter skriver eg det ALLTID i innlegget. Veit ingenting om kva blogginnlegg du snakker om, så send det gjerne 😉

Linda Stuhaug

5. desember 2018

Dessuten er dette en reprise oppskrift: https://www.lindastuhaug.no/2015/11/20/speltlompe-tacalasagne/ Altså oppskrifta blei først delt i 2015, så du kan heller spørre den andre personen om det var tilfeldig at han/ho kom på dette 🙂

F

Frøken M

6. september 2018

Åå , dette var maten sin! 🙂 super oppskrift!

Linda Stuhaug

6. september 2018

Så bra, Frøken M 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg