Suksessterte uten tilsatt sukker

God ettermiddag!

Påska nærmer seg med stormskritt og her kommer oppskrift på den typiske påskekaka: suksessterte! Denne lagde eg på fredag og delte bilde på instastoryen min under @lindastuhaug, og det har komt mange spørsmål om oppskrift i ettertid.

Denne er uten tilsatt kvitt, raffinert sukker, gluten og er eit litt magrere alternativ da eg har bytta ut deler av smøret i den gule kremen med philadelphia. Det forklarer en litt lysere gulfarge på kremen, men du kan fint bytte philadelphia med smør for en knall gul krem dersom du ønsker det (les tips!):

PS! Ny og bedre oppskrift på suksessterte finner du HER!

Mandelbunn
400 g mandler
100 g ferske dadler (uten stein)
4 ss sukrin gold eller 2 ss sukrin+
1/3 ts maldonsalt
4 eggekviter

Gul krem
4 eggeplommer
1 dl kremfløte
60 g sukrin+
1 ss maisenna
100 g smør, i terninger
100-150 g philadelphia*

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Ha mandler og dadler i en foodprosessor og kjør til det er godt malt. Bland inn sukrin gold, maldonsalt og eggekviter. Fordel i en rund form på 22 cm i diameter med bakepapir i bunn.

2. Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, til overflata er gyllen. Avkjøl.

3. Ha eggeplommer, kremfløte, sukrin+ og maisenna i en liten kjele. Varm forsiktig opp til kokepunktet så kremen tjukner, visp heile tida for å unnagå at blandinga setter seg i bunn eller blir til eggerøre.

4. Hell blandinga over i en bolle og visp inn kaldt smør i terninger, deretter philadelphia til slutt. Sett kremen kjølig.

5. Fordel den avkjølte kremen over den avkjølte mandelbunnen. Ha gjerne over litt raspa sjokolade før servering 🙂 Oppbevar kaka i kjøleskap, den står seg fint i 4-5 dager.

Tips og alternativer*
– vil du ha den knall gule og «ekte» kremen bytter du philadelphia med 50 g ekstra smør.
– for laktosefri kake: bruk laktosefri kremfløte og laktosefri philadelphia.
– har du andre spørsmål angående ingrediensbytting, spørr i kommentarfeltet 🙂

PS! Eg lover deg at du ikkje kjenner smaken av dadlene, men dei er rett og slett nødvendig for at bunnen skal få den seige, gode smaken og konsistensen. Uten dadlene vil ikkje bunnen få riktig konsisten og du kan føle på en isande ettersmak.

Kaka falt i smak hos alle heime og det gledes!

Lag gjerne kaka i firkanta form dersom du ønsker det. Den kan fint fryses, gjerne i porsjonsstykker visst den ikkje blir spist opp innen 5 dager.

Håper det frister!

Eg stikker innom en tur imorgon også før eg kommer til å ta nokon dager bloggfri. Nyt dagen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

42 kommentarer

  1. Denne her skal helt klart lages i påsken! Eller kanskje vi skal lage neste gang vi sees? God påske <3

    1. Det kunne vi absolutt ha gjort 😀 Send meg eit bilde visst du lager den iløpet av påska <3 God påske til deg og, nyt dagane :*

  2. Ååh! Du er så flink! Dette ser helt nydelig ut:-D tusen takk for at du er en uuttømmelig kilde til inspirasjon for å spise litt bedre!

    1. Tusen takk, Hanna! Så utrulig hyggelig kommentar å få <3
      God påske til deg 🙂

  3. ELISABETH

    Denne skal lages!! Eeeelsker suksessterte…

    1. Håper du liker den, Elisabeth! Supergod kake altså 🙂

  4. Kan den lages melkefri med f.eks. soya eller havrefløte?

    1. Det går sikkert fint 🙂

  5. Kan man bruke vanlig sukrin om man ikke har sukrin+ i hus?
    God påske

    1. Det vil eg ikkje anbefale 😉 Då får du garantert den isande smaken.

  6. Hei 🙂

    Elsker bloggen din og har laget mange av dine oppskrifter med stor suksess

    Men jeg har et spørsmål ang denne. Kan jeg bruke fibersirup gold? Har kun sukrin i hus

    1. Hei 🙂
      Du kan nok bruke litt fibersirup i bunnen, men det vil ikkje fungere så bra i kremen trur eg ikkje… Du kan eventuelt prøve med en kombinasjon 🙂

  7. Det står 60 GR sukrin+ i kremen, jeg har bare sukringold og sukrinmelis, hva anbefaler du å gjøre?

    1. 60 g sukrin gold og 60 g sukrinmelis 🙂

  8. Nydelig kake!
    Dette er den desidert beste oppskriften jeg har prøvd etter at jeg begynte å teste ut sukkerfri baking. Skal garantert lages flere ganger 🙂

    1. Så kjekt å lese, Elin 😀 Superhyggelig med tilbakemeldng!

  9. Er det viktig å bruke vanlig Philadelphia, eller kan man bruke philadelphia light?

    1. Du kan bruke philadelphia light 🙂

  10. Har kjempe lyst å prøva ut ein sunnare variant av suksesskake! men ka oppskrift vil du anbefala av denna og den gamle du har fra 2014? 🙂

    1. Aboslutt den her. Alltid siste oppskrift som er den beste 🙂

  11. Tenkte meg det, men måtte ver heilt sikker! 😀 Takk for svar!

    1. Håpa kaka smaker 😀

  12. Kan jeg lage denne bunnen uten dadler, da jeg bruker lite karbohydrater, hva bruker jeg i stedet for da? Eller er dadler OK ved lavkarbokosthold?

    1. Eg veit ingenting om ditt lavkarbokosthold og kor «strengt» du har det, så det må du nesten vurdere sjølv. Nokon er superstrenge og andre har slakkare tøyler 🙂 I utgangspunktet anbefaler eg ikkje denne bunne uten dadlane, den blir ikkje så veldig god rett og slett. Du kan lage den med litt ekstra søtning, men då veit du det iallefall 🙂

  13. Kremen blir bare flytende…

    1. Då har du nok ikkje nok temperatur!

  14. Elsker suksessterte, men er litt allergisk mot nøtter. Er det mulig å lage den med no annet enn nøtter?

    1. Kva med solsikkekjerner? Det er eit godt alternativ framfor nøtter 😀

  15. Hei! Hvordan tror du bunnen vil være uten sukrin, altså kun med dadler som søtning? Evt. honning?!

    1. Hei! Det går nok heilt fint å erstatte sukrin med litt honning 🙂

  16. Hei. Har bare Sukrin gold. Kan jeg erstatte Sukrin + med det?

    1. Ja, men hugs å halvere 🙂

  17. Hei, hva kan jeg bruke i stedet for philadelfiaost for helt melkefri kake?

    1. Hei! Då ville eg berre brukt ekstra melkefri margarin 🙂

  18. Kanskje dumt spm, men kan en som har diabetes spise kaker med søtning som de ulike sukrin, fibersirup etc.? Skal lage noen sukkerfrie kaker til barndåp. Min onkel har diabetes og jeg vil så gjerne ha flere alternativ til han også

    1. Heisann!
      Ja, absolutt 🙂 Eg har veldig mange lesere med diabetes som lager mine sukkerfri oppskrifter, både til kvardag, helg og feiring. Når det kjem til fibersirup så kan du vere obs på dette som står på funksjonell mat sine heimesider:

      «Erfaring har vist at FiberSirup kan tas opp i kroppen noe forskjellig fra person til person. For mange vil hovedandelen i FiberSirup virke som fiber i kroppen, mens for andre ser det ut til at en del av fiberet gir utslag på blodsukkeret. Vi anbefaler derfor alle med diabetes å prøve seg forsiktig frem ved bruken av FiberSirup, og forvente noe blodsukkerstigning. Stigningen vil være mindre enn ved inntak av tradisjonell sirup, honning eller sukker, men kan kanskje være høyere enn hva man forventer av et produkt med så lite sukkerarter og mye fiber. Det er dessverre ikke gjort godt nok dokumenterte tester på denne ingrediensen til at vi kan sette noen eksakt GI enda.»

  19. Hei!
    Hva gjør jeg når jeg ikke klarer å skaffe ferske dadler, bare tørka? Hvor mye bruker jeg av dem? Gleder meg til å forsøke denne oppskrifta:-)

    1. Då ville eg brukt litt ekstra (50-80 g kanskje) og bløytlagt dei i litt kokande vatn først. Prøv deg litt fram 🙂

  20. Ann-Wigdis H Aasland

    Heia Linda!
    Digge bloggen og boka di.
    Blir suksessterte t påske
    Tusen takk for at du dele

    1. Så hyggelig å lese, Ann-Wigdis 😀 Kjekt å dele når oppskriftene blir tatt så godt imot!

      Ny og bedre oppskrift på suksessterte finner du forresten her; https://www.lindastuhaug.no/2019/04/03/slik-lager-du-den-beste-sukkerfri-suksessterta/ 🙂

  21. Kirsten Johansen

    Hei hvordan er det å bruke Tagatese i bakverk?

    1. Eg har ingen erfaring med tagatesse.