Linda Stuhaug

Annonse

Suksessterte uten tilsatt sukker

Suksessterte uten tilsatt sukker
God ettermiddag!
Påska nærmer seg med stormskritt og her kommer oppskrift på den typiske påskekaka: suksessterte! Denne lagde eg på fredag og delte bilde på instastoryen min under @lindastuhaug, og det har komt mange spørsmål om oppskrift i ettertid.
Denne er uten tilsatt kvitt, raffinert sukker, gluten og er eit litt magrere alternativ da eg har bytta ut deler av smøret i den gule kremen med philadelphia. Det forklarer en litt lysere gulfarge på kremen, men du kan fint bytte philadelphia med smør for en knall gul krem dersom du ønsker det (les tips!):
PS! Ny og bedre oppskrift på suksessterte finner du HER!
Mandelbunn 400 g mandler 100 g ferske dadler (uten stein) 4 ss sukrin gold eller 2 ss sukrin+ 1/3 ts maldonsalt 4 eggekviter
Gul krem 4 eggeplommer 1 dl kremfløte 60 g sukrin+ 1 ss maisenna 100 g smør, i terninger 100-150 g philadelphia*
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Ha mandler og dadler i en foodprosessor og kjør til det er godt malt. Bland inn sukrin gold, maldonsalt og eggekviter. Fordel i en rund form på 22 cm i diameter med bakepapir i bunn.
2. Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, til overflata er gyllen. Avkjøl.
3. Ha eggeplommer, kremfløte, sukrin+ og maisenna i en liten kjele. Varm forsiktig opp til kokepunktet så kremen tjukner, visp heile tida for å unnagå at blandinga setter seg i bunn eller blir til eggerøre.
4. Hell blandinga over i en bolle og visp inn kaldt smør i terninger, deretter philadelphia til slutt. Sett kremen kjølig.
5. Fordel den avkjølte kremen over den avkjølte mandelbunnen. Ha gjerne over litt raspa sjokolade før servering 🙂 Oppbevar kaka i kjøleskap, den står seg fint i 4-5 dager.
Tips og alternativer* – vil du ha den knall gule og «ekte» kremen bytter du philadelphia med 50 g ekstra smør. – for laktosefri kake: bruk laktosefri kremfløte og laktosefri philadelphia. – har du andre spørsmål angående ingrediensbytting, spørr i kommentarfeltet 🙂
PS! Eg lover deg at du ikkje kjenner smaken av dadlene, men dei er rett og slett nødvendig for at bunnen skal få den seige, gode smaken og konsistensen. Uten dadlene vil ikkje bunnen få riktig konsisten og du kan føle på en isande ettersmak.
Kaka falt i smak hos alle heime og det gledes!
Lag gjerne kaka i firkanta form dersom du ønsker det. Den kan fint fryses, gjerne i porsjonsstykker visst den ikkje blir spist opp innen 5 dager.
Håper det frister!
Eg stikker innom en tur imorgon også før eg kommer til å ta nokon dager bloggfri. Nyt dagen!

God ettermiddag!

Påska nærmer seg med stormskritt og her kommer oppskrift på den typiske påskekaka: suksessterte! Denne lagde eg på fredag og delte bilde på instastoryen min under @lindastuhaug, og det har komt mange spørsmål om oppskrift i ettertid.

Denne er uten tilsatt kvitt, raffinert sukker, gluten og er eit litt magrere alternativ da eg har bytta ut deler av smøret i den gule kremen med philadelphia. Det forklarer en litt lysere gulfarge på kremen, men du kan fint bytte philadelphia med smør for en knall gul krem dersom du ønsker det (les tips!):

PS! Ny og bedre oppskrift på suksessterte finner du HER!

Mandelbunn
400 g mandler
100 g ferske dadler (uten stein)
4 ss sukrin gold eller 2 ss sukrin+
1/3 ts maldonsalt
4 eggekviter

Gul krem
4 eggeplommer
1 dl kremfløte
60 g sukrin+
1 ss maisenna
100 g smør, i terninger
100-150 g philadelphia*

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Ha mandler og dadler i en foodprosessor og kjør til det er godt malt. Bland inn sukrin gold, maldonsalt og eggekviter. Fordel i en rund form på 22 cm i diameter med bakepapir i bunn.

2. Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, til overflata er gyllen. Avkjøl.

3. Ha eggeplommer, kremfløte, sukrin+ og maisenna i en liten kjele. Varm forsiktig opp til kokepunktet så kremen tjukner, visp heile tida for å unnagå at blandinga setter seg i bunn eller blir til eggerøre.

4. Hell blandinga over i en bolle og visp inn kaldt smør i terninger, deretter philadelphia til slutt. Sett kremen kjølig.

5. Fordel den avkjølte kremen over den avkjølte mandelbunnen. Ha gjerne over litt raspa sjokolade før servering 🙂 Oppbevar kaka i kjøleskap, den står seg fint i 4-5 dager.

Tips og alternativer*
– vil du ha den knall gule og «ekte» kremen bytter du philadelphia med 50 g ekstra smør.
– for laktosefri kake: bruk laktosefri kremfløte og laktosefri philadelphia.
– har du andre spørsmål angående ingrediensbytting, spørr i kommentarfeltet 🙂

PS! Eg lover deg at du ikkje kjenner smaken av dadlene, men dei er rett og slett nødvendig for at bunnen skal få den seige, gode smaken og konsistensen. Uten dadlene vil ikkje bunnen få riktig konsisten og du kan føle på en isande ettersmak.

Kaka falt i smak hos alle heime og det gledes!

Lag gjerne kaka i firkanta form dersom du ønsker det. Den kan fint fryses, gjerne i porsjonsstykker visst den ikkje blir spist opp innen 5 dager.

Håper det frister!

Eg stikker innom en tur imorgon også før eg kommer til å ta nokon dager bloggfri. Nyt dagen!

Annonse

22 Kommentarer

J

Janne

22. oktober 2018

Kanskje dumt spm, men kan en som har diabetes spise kaker med søtning som de ulike sukrin, fibersirup etc.? Skal lage noen sukkerfrie kaker til barndåp. Min onkel har diabetes og jeg vil så gjerne ha flere alternativ til han også

Linda Stuhaug

23. oktober 2018

Heisann! Ja, absolutt 🙂 Eg har veldig mange lesere med diabetes som lager mine sukkerfri oppskrifter, både til kvardag, helg og feiring. Når det kjem til fibersirup så kan du vere obs på dette som står på funksjonell mat sine heimesider: «Erfaring har vist at FiberSirup kan tas opp i kroppen noe forskjellig fra person til person. For mange vil hovedandelen i FiberSirup virke som fiber i kroppen, mens for andre ser det ut til at en del av fiberet gir utslag på blodsukkeret. Vi anbefaler derfor alle med diabetes å prøve seg forsiktig frem ved bruken av FiberSirup, og forvente noe blodsukkerstigning. Stigningen vil være mindre enn ved inntak av tradisjonell sirup, honning eller sukker, men kan kanskje være høyere enn hva man forventer av et produkt med så lite sukkerarter og mye fiber. Det er dessverre ikke gjort godt nok dokumenterte tester på denne ingrediensen til at vi kan sette noen eksakt GI enda.»

A

Ann-Wigdis H Aasland

3. april 2019

Heia Linda! Digge bloggen og boka di. Blir suksessterte t påske Tusen takk for at du dele

Linda Stuhaug

4. april 2019

Så hyggelig å lese, Ann-Wigdis 😀 Kjekt å dele når oppskriftene blir tatt så godt imot! Ny og bedre oppskrift på suksessterte finner du forresten her; https://www.lindastuhaug.no/2019/04/03/slik-lager-du-den-beste-sukkerfri-suksessterta/ 🙂

B

Britt

7. februar 2019

Hei! Hva gjør jeg når jeg ikke klarer å skaffe ferske dadler, bare tørka? Hvor mye bruker jeg av dem? Gleder meg til å forsøke denne oppskrifta:-)

Linda Stuhaug

8. februar 2019

Då ville eg brukt litt ekstra (50-80 g kanskje) og bløytlagt dei i litt kokande vatn først. Prøv deg litt fram 🙂

G

Gunhild Eriksen

20. februar 2024

Hei! Min mann har diabetes type 1. Dadler gjør denne kaka like søt som om du har brukt vanlig sukker. Han kan ikke spise denne kaka.

K

Kirsten Johansen

8. desember 2019

Hei hvordan er det å bruke Tagatese i bakverk?

Linda Stuhaug

9. desember 2019

Eg har ingen erfaring med tagatesse.

R

Rita

13. mai 2018

Hei. Har bare Sukrin gold. Kan jeg erstatte Sukrin + med det?

Linda Stuhaug

13. mai 2018

Ja, men hugs å halvere 🙂

A

Aud Topnes

11. mars 2022

Hei! Fink lyst til å prøve denne. Lurer bare på om eggehvitene skal stivpiskes før de blandes i? Står ikke noe i oppskriften om dette. Mvh Aud

Linda Stuhaug

13. mars 2022

Hei! Nei, det skal det ikkje :) Håper den smake!

A

Ann-Karin

21. desember 2022

Hei hei. Denne kaken må jeg prøve 😀 Ang sukrin, så liker heller ikke jeg det, men sukrin + gir ikke den fæle ettersmaken som vanlig sukrin. Det er ihvertfall den erfaringen jeg har etter jeg startet ned kavkarbo 😊

Linda Stuhaug

21. desember 2022

Enig i det, derfor eg aldri bruker vanlig sukrin😊

I

Ia

4. mai 2018

Hei! Hvordan tror du bunnen vil være uten sukrin, altså kun med dadler som søtning? Evt. honning?!

Linda Stuhaug

5. mai 2018

Hei! Det går nok heilt fint å erstatte sukrin med litt honning 🙂

J

Janniche

9. mars 2020

Hei Hvordan blir kaka om jeg kutter ut sukrin?? Liker ikke smaken… har noen i familien som ikke skal ha sukker, og jeg klarer ikke sukrin

Linda Stuhaug

10. mars 2020

Det vil ikkje blir bra 😉 Du mister jo alt av søtning.

M

Monica

18. august 2018

Hei, hva kan jeg bruke i stedet for philadelfiaost for helt melkefri kake?

Linda Stuhaug

19. august 2018

Hei! Då ville eg berre brukt ekstra melkefri margarin 🙂

F

Finn

18. april 2022

Jeg vil heller ikke bruke sukrin, smaker fysjom. Kjenner dere til yaconrot, yaconsirup og /eller lucuma som ersatner. Jeg har ikke prøvd selv

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg