Kveite med brokkoli-ertemos, bacon og rømmesaus

God morgen alle sammen!

Eg kan faktisk ikkje hugse sist eg tok meg 5 dager (!) bloggfri. Eg trur egentlig ikkje det har skjedd sida eg starta bloggen for 4 år sida! Det har egentlig vert ganske godt og eg har ikkje kjent på dårlig samvittighet over at eg ikkje har oppdatert her. Men no håper eg dere er klare for å få meg tilbake 😉

Etter mange dager med regn kom påskeværet og påskehelga har stort sett blitt brukt til fjells, både på fjellski og toppturski:


Dette er fra turen i går! Strålande sol, blå himmel og overraskande bra skiføre. Det er ingen tvil om at påska har gitt meg mange gode turminner, nokon nye fregner og ikkje minst høgdemeter i beina!

MEN, nok om mi påske og over til dagens mat: 

Kveite er en utrulig god fiskeråvare. Smaken er nydelig og fisken er enkel å tilberede. Fiskekjøttet er relativt fast og derfor synes eg det passer godt med en mos eller purè som tilbehør.

Eg har delt en tidligere oppskrift på kveite med dere HER. Da serverte eg med søtpotet- og gulrotpurè, asparges og bacon. Som eg skreiv i innlegget hadde eg fleire oppskrifter å dele med dere, så denne nye oppskrifta med kveite har eg faktisk spart heilt sida januar 😉

Dagens tilbehør er brokkoli-ertemos, bacon og rømmesaus. Skikkelig godt og en middag du lager på under 30 minutter:

Kveite med brokkoli-ertemos, bacon og rømmesaus,  2 porsjoner

400 g kveitefilêt i skiver
1 pose frossen brokkoli, ca. 450 g
1 pose frosne erter, ca. 350 g
ca. 80-100 g bacon i terninger (+/-)
200 g rømme
2 ss smør
salt og pepper

Slik gjer du: 
1. Kok brokkoli og erter i ca. 5 minutter. Hell av vatnet og mos til en jevn mos. Smak til med en god klatt smør, salt & pepper.

2. Steik bacon i smør og sett til side. Behold litt av steikefettet til fisken.

3. Ha rømme i en liten kjele og varm opp mot kokepunktet (den skal ikkje koke). Tilsett 1 ss smør og smak til med salt og pepper. Bruk gjerne litt sitronsaft og frisk gressløk om det er ønskelig.

4. Krydre fisken med litt salt og pepper, steik på middels varme i 2-3 minutter på kvar side, til fisken hat fått en gyllen farge og er gjennomstekt.

Server straks!

Kveite kan naturligvis byttes med andre typer kvit fisk, enten om du ikkje har kveite tilgjengelig eller om du er veldig glad i torsk/andre typer kvit fisk.

Nyt en digg fiskemiddag! Denne kunne eg like gjerne laga i kvardagen som en søndag 🙂

Ha en nydelig tirsdag♥  Eg reiser ikkje tilbake til Oslo før imorgon og skal bruke siste dagen heime godt! 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

 1. Dette så veldig godt ut, skal definitivt prøves! Ville bare tipse om at naturens egne superplante, nemlig brennesle, har begynt å vokse frem nå! Har hørt at de helst skal plukkes når de er små. Hadde vært veldig spennende med en oppskrift med denne planten/urten 🙂 Vårklemmer!

  1. Veldig godt tips, Sofie 😀 eg har tenkt på brennesle fleire år, men alltid vært for seint ute. Så det var fakisk bra du skreiv, ellers hadde det kanskje blitt i år også 😉 Skal sjå kva eg klarer å få til!

   Klem <3

 2. Dette var veldig godt! Tusen takk for gode, sunne og enkle oppskrifter!!

  1. Så kjekt du likte oppskrifta, Nina! Det gledes 🙂

 3. Dette var bare helt fantastisk godt! Åpnet øynene mine for at kveite kan serveres på andre måter en «den vanlige», og ikke minst den mosen! Himmelsk er familiens dom:)

  1. Det er veldig hyggelig å lese, Gry! Eg er så glad i brokkoli-ertemos og ete det til mykje forskjellig. Veldig godt med søtpotetmos til også 🙂