Potet- og purreløksuppe med laks

God tirsdags morgen ♥

Idag har eg en rask, enkel og veldig digg kvardagsmiddag å dele med dere! Eg er veldig glad i suppe og synes det passer perfekt å toppe ei skål med ulike typer fisk. Denne gangen blei det potet- og purreløksuppe med laks, men her kan du variere laksen med den fisken du ønsker 🙂 En middag du lager på under halvtimen, som er glutenfri og kan lages melkefri:

Du trenger, 4 personer
800 g poteter (skrelt)
400 g purreløk (ca. 2 mellomstore)
1,8 liter kraft/buljong (eg har brukt grønnsakskraft)
4 fedd kvitløk
300 g creme fraiche (bruk kokosmelk for melkefri variant)
litt smør/olje
salt og pepper

4-6 laksefilêter
salt og pepper


Slik gjer du:

1. Vask purren og del i biter. Skrell poteter og del i mindre biter.

2. Surr purre og kvitløk i litt smør/olje.  Tilsett potet og hell over kraft/buljong. Kok til det er mørt.

3. Skjær laksefilêt i mindre biter, ha over litt salt og pepper og bak i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter.

4. Kjør suppa glatt med en stavmikser. Tilsett creme fraiche og smak til med salt og pepper. Juster med væske om du ønsker en tynnere konsistens. Server suppa med den stekte laksen!

Tips!
♦ Tilsett gjerne ekstra smak i suppa i form av krydder, urter, chili eller andre grønnsaker.

♦ Laks kan gjerne byttes med anna type fisk eller skalldyr. Prøv ørret, brosme, torsk, steinbit, reker eller kanskje scampi?

Velbekomme og nyt en sunn, rask og enkel kvardagsmiddag 🙂

Imorgon får deler eg denne oppskrifta med dere: 

Nokon har nok allerede sett den på instagram kanskje? Følg vertfall med imorgon 🙂

Ha en fin dag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Den kaken ser så sykt god ut!! Gledes til oppskrift i morgen 😀 <3

    1. Oppskrift er ute 😀 håper du synes den ser fristande ut <3

  2. Må si meg veldig spent på den oppskriften som skal komme i morgen! 🙂

    1. No er oppskrifta ute 😀

  3. Benedicte

    Tror du det går bra med fiskebuljong? Det var det jeg hadde i skapet for øyeblikket..