Linda Stuhaug

Annonse

25. april 2017

Potet- og purreløksuppe med laks

Potet- og purreløksuppe med laks
God tirsdags morgen ♥
Idag har eg en rask, enkel og veldig digg kvardagsmiddag å dele med dere! Eg er veldig glad i suppe og synes det passer perfekt å toppe ei skål med ulike typer fisk. Denne gangen blei det potet- og purreløksuppe med laks, men her kan du variere laksen med den fisken du ønsker 🙂 En middag du lager på under halvtimen, som er glutenfri og kan lages melkefri:
Du trenger, 4 personer 800 g poteter (skrelt) 400 g purreløk (ca. 2 mellomstore) 1,8 liter kraft/buljong (eg har brukt grønnsakskraft) 4 fedd kvitløk 300 g creme fraiche (bruk kokosmelk for melkefri variant) litt smør/olje salt og pepper
4-6 laksefilêter salt og pepper
Slik gjer du: 1. Vask purren og del i biter. Skrell poteter og del i mindre biter.
2. Surr purre og kvitløk i litt smør/olje. Tilsett potet og hell over kraft/buljong. Kok til det er mørt.
3. Skjær laksefilêt i mindre biter, ha over litt salt og pepper og bak i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter.
4. Kjør suppa glatt med en stavmikser. Tilsett creme fraiche og smak til med salt og pepper. Juster med væske om du ønsker en tynnere konsistens. Server suppa med den stekte laksen!
Tips! ♦ Tilsett gjerne ekstra smak i suppa i form av krydder, urter, chili eller andre grønnsaker.
♦ Laks kan gjerne byttes med anna type fisk eller skalldyr. Prøv ørret, brosme, torsk, steinbit, reker eller kanskje scampi?
Velbekomme og nyt en sunn, rask og enkel kvardagsmiddag 🙂
Imorgon får deler eg denne oppskrifta med dere:
Nokon har nok allerede sett den på instagram kanskje? Følg vertfall med imorgon 🙂
Ha en fin dag!

God tirsdags morgen ♥

Idag har eg en rask, enkel og veldig digg kvardagsmiddag å dele med dere! Eg er veldig glad i suppe og synes det passer perfekt å toppe ei skål med ulike typer fisk. Denne gangen blei det potet- og purreløksuppe med laks, men her kan du variere laksen med den fisken du ønsker 🙂 En middag du lager på under halvtimen, som er glutenfri og kan lages melkefri:

Du trenger, 4 personer
800 g poteter (skrelt)
400 g purreløk (ca. 2 mellomstore)
1,8 liter kraft/buljong (eg har brukt grønnsakskraft)
4 fedd kvitløk
300 g creme fraiche (bruk kokosmelk for melkefri variant)
litt smør/olje
salt og pepper

4-6 laksefilêter
salt og pepper


Slik gjer du:
1. Vask purren og del i biter. Skrell poteter og del i mindre biter.

2. Surr purre og kvitløk i litt smør/olje. Tilsett potet og hell over kraft/buljong. Kok til det er mørt.

3. Skjær laksefilêt i mindre biter, ha over litt salt og pepper og bak i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter.

4. Kjør suppa glatt med en stavmikser. Tilsett creme fraiche og smak til med salt og pepper. Juster med væske om du ønsker en tynnere konsistens. Server suppa med den stekte laksen!

Tips!
♦ Tilsett gjerne ekstra smak i suppa i form av krydder, urter, chili eller andre grønnsaker.

♦ Laks kan gjerne byttes med anna type fisk eller skalldyr. Prøv ørret, brosme, torsk, steinbit, reker eller kanskje scampi?

Velbekomme og nyt en sunn, rask og enkel kvardagsmiddag 🙂

Imorgon får deler eg denne oppskrifta med dere:

Nokon har nok allerede sett den på instagram kanskje? Følg vertfall med imorgon 🙂

Ha en fin dag!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg