Slik lager du søtpotetpizza – med garantert vellykka og sprø søtpotetbunn!

God fredag♥

I 2014 fikk eg en genial ide om å lage pizzabunn med søtpotet. Ideen blei praktisert, oppskrifta blei delt HER på bloggen og søtpotetpizza har sida då våre en populær pizzahit. Søtpotetpizza er faktisk min nummer 1 mest populære oppskrift på bloggen! Det er ingen tvil om at dere digger sunnare, kreative og spennande vrier på tradisjonelle middager, søtpotetpizza er definitivt en av dei 🙂

Det er mange som har opplevd at pizzabunnen ikkje får sprø kanter eller blir litt blaut slik at den må spises med kniv og gaffen. Idag deler eg mi oppskrift på nytt, med steg-for-steg bilder og en framgangsmetode som gir deg garanert vellykka søtpotetbunn. Den blir ikkje blaut, men får en god pizzabunn-konsistens med sprø kanter! I tillegg har eg samla typiske spørsmål til søtpotetpizzaen under oppskrift og framgangsmetode.

Bunnen er ikkje berre av søtpotet, men eg har brukt havremel som tørrvare og den er både mektig og grov uten at det kjennes på smaken. Bruk glutenfritt havremel for 100% glutenfri pizzabunn. Havremel kan du fint lage sjølv ved å male havregryn til mel i en blender eller foodprosessor.

Eg har justert opp mengdene fra tidligere oppskrifter og pizzaen blir ca. en langpannestørrelse og passer til 4-5 personer, kommer litt an på kor storspiste man er 🙂

Søtpotet pizzabunn
ca. 800 g søtpotet (ca. 2 store søtpoteter)
200 g havremel (evt. anna meltype)
3 egg
2 ts bakepulver
krydder etter ønske

Pizzafyll
400 g karbonadedeig
400 g hakkede tomater
2-3 ss tomatpurê
1 løk
2 fedd kvitløk
½ chili
krydder: oregano, salt, pepper, paprikakrydder
grønnsaker etter ønske

Slik gjer du
1. Sett ovnen på 175 grader varmluft. Del søtpotetene i 4 biter og bak i mikrobølgeovnen i 5-10 minutt, eller til den er mør. Ha på skallet! Du kan også bake søtpoteta i ovnen på 200 grader, men det vil ta lengre tid.

2. Fjern skalet av søtpotetene og lag søtpotetmos med stavmikser. Tilsett havremel, egg, bakepulver, krydder og bland godt. Bruk våte hender til å fordele deiga tynt ut over eit steikebrett med bakepapir.

3. Forsteik bunnen midt i ovnen i 15-20 minutt, til den er godt gyllen og begynner å bli sprø. Tida vil variere fra ovn til ovn, så følg med underveis.

4. I mellomtida lager du fyllet. Steik karbonadedeig med hakka løk, finhakka kvitløk og chili. Tilsett hakkede tomater og tomatpurê, la det småkoke til en fyldig kjøttsaus. Smak til med krydder.

5. For å unngå at bunnen skal trekke til seg væsken fra pizzafyllet anbefaler eg å avkjøle bunnen etter steiking. Du kan fint hurtigavkjøle bunnen i frysaren.

6. Fordel fyllet over pizzabunnen og avslutt med ost. Topp gjerne med grønnsaker, pepperoni eller lignande etter smak og behag. Steik pizzaen midt i ovnen i 15-20 minutter, eller til osten er smelta og gyllen.

Eg serverer alltid pizzaen med en frisk salat og en enkel kvitløksdressing, men varier tilbehøret etter smak og behag!

Typiske spørsmål!

Kan eg koke søtpotetene istedenfor å bake dei? 
Når du koker søtpotetene mister den både smak, konsistens og sødme, derfor anbefaler eg alltid å bake den. Då bevarer søtpoteta den gode smaken og den blir ikkje blaut. Så BAK søtpoteta for best resultat!

Kan bunnen lages i forveien?
Ja, søtpotetbunnen kan du lage mange dager i forveien om du ønsker det.

Kan bunnen fryses?
Ja, søtpotetbunnen kan fint fryses. Lag gjerne mange når du først er i gang og frys ned i store eller små bunner, så lager du søtpotetpizza på 1-2-3 🙂

Kva krydder anbefaler du i søtpotetbunnen?
Eg varierer fra gang til gang og etter kva fylle eg bruker, men tilsetter ofte grovkverna chili og kvitløkskrydder, litt pepper og kanskje pizzakrydder for god smak. Krydder er heller ikkje nødvendig.

Har du andre spørsmål til oppskrift eller framgangsmetode, spørr gjerne i kommentarfeltet, så skal eg svare deg og samle opp spørsmålene her!

Eg varierer fyllet fra gang til gang, men favoritten er tomatbasert kjøttfyll, rett og slett fordi eg elsker kombinasjonen sammen med søtpotet. Fyllet kan du sjølvsagt variere etter smak og behag. Kvit søtpotetpizza har eg lagt ut oppskrift på HER.

Her blir pizzastykket holdt i enden. Trenger ikkje kniv og gaffel her altså, pizzabunnen holder pizzaen på plass så man kan spise fra handa om man ønsker det!

Nyt en sunn, næringsrik, knallgod og litt utradisjonell pizza♥ Kanskje det er nokon som ikkje har prøvd pizzaen enda?  Det er jo fredag og helg – perfekt pizzatid for heile familien!

Hugs å spørre om du lurer på noko, og gi meg gjerne en tilbakemelding om du prøver, det er så hyggelig 🙂 Enten her i innlegget, på facebooksida mi HER eller på instagram (bruk #lindastuhaug og @lindastuhaug, så er eg sikker på at eg får med meg resultatet ditt!).

Riktig god helg alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

107 kommentarer

 1. Hannelore

  Har lagd denne pizzaen mange ganger, den er så god! Har funnet ut at så lenge den forstekes lenge nok, og avkjøles nok etter forsteking, er det ingen problem å få den så sprø man ønsker. Til og med kjæresten, som helst liker ting på den tradisjonelle måten, elsker denne pizzaen! Og sunne og sterke blir vi også =)

  1. Nei, det har eg prøvd å formidle i mine tidligere innlegg også, men likevell blir det ikkje fulgt og eg får kommentarer på blaut bunn 😉 Så eg fant ut at eg skulle lage eit nytt innegg der eg virkelig gir informasjon med teskei 🙂 Så kjekt dere liker pizzaen! Bedre pizza skal man leite lenge etter (etter mi meining verfall). God helg 😀

 2. Ser veldig spennende ut 🙂 Gleder meg til å prøve denne varianten

  1. Søtpotetpizza er SÅ godt! Gleder meg til å høre kva du synes 🙂

 3. Ser fristende ut! Her i huset var det fylt bakt søtpotet til middag 🙂 Fyllet besto av rester fra påskelammet, mais, paprika, masse godt krydder og litt pesto! Toppet med ost og med salat ved siden av ble det ikke verst, søtpoteten har så mange bruksområder, noe du definitivt kan mye om! 🙂 God helg!

  1. Åh, det hørtes veldig godt ut! Søtpotet har definitivt mange bruksområder, meir anvendelig matvare skal man leite lenge etter 🙂

   God helg Malene <3

 4. Cathrine

  Såg kjempegodt ut denne skal prøvast bake i mikroen har eg aldri prøvd skal mikroen stå på høgaste varme?

  1. Ja, du kan bruke høgast varme. Det har ikkje så mykje å bety, tar berre litt lengre tid om du bruker svakare varme 🙂

 5. Kan man bruke over- og undervarme i stedet for varmluft?

  1. Ja, men då må du nok justere steiketida litt opp 🙂

 6. Denne ser helt fantastisk god ut! NAM! Men får aldri kjæresten min til å prøve noe med søtpotet i (noe som er det beste jeg vet…), så får spare oppskriften til en jentekveld! 🙂

  1. Det høres ut som en god plan, Hanne 😀 Håper den faller i smak hos dere!

 7. Hei! Mener du 800g rå søtpotet med skall FØR de blir bakt, eller 800g ferdig bakt søtpotet uten skall? 🙂

  1. Vekt med skall, sida søtpoteta skal bakes med skall 🙂

 8. Jeg og kjæresten lagde denne pizzaen idag! Positivt overrasket! Super digg, blir å lage denne her fremover ☺

  1. Så hyggelig å lese, Ingrid 😀 Fantastisk!

 9. Holder på å lage denne pizzaen nå, gleder meg halvt ihjel til den er ferdig! *vente på at bunnen skal avkjøles* 😉

  1. Åh, så deilig! God middag, Kaja – håper du liker den 😀

 10. Hei! Hvilket krydder bruker du i bunnen?

  1. Eg varierer fra gang til gang 🙂 Blir som regel chili, kvitløk, pepper og lignande. Er ikkje alltid eg bruker krydder heller 😉

 11. Christina

  Bra blogg <3

  1. Tusen takk for det 🙂

 12. Denne må prøves ut. Tusen takk for super oppskrift og en kjempe fin blogg Stor klem

  1. Så kjekt du vil prøve pizzaen, håper du liker den! Stor klem 🙂

 13. Så kjempe god ut! Men går det an å bytte ut egg med noe annet? Er allergisk desverre..

  1. Det må vell bli en «no egg» erstatter eller det du har bra erfaring med 🙂 Eg er dessverre ikkje erfaren på å bake uten egg….

 14. Favorittpizzaen vår!! Kjempegod er den har du to oppskifter? For denne her ble sprø, den forrige jeg lagde ble ikke såååå sprø.

 15. Hvorfor må poteten bakes med skallet på? Ser sykt deilig ut:) Må prøves!!

  1. For å bevare mest mulig stivelse og fordi det ytterste lager blir ofte veldig tørt når skallet er av 😉

 16. Katharina

  Hva kan man bruke som proteinkilde hvis man skal lage vegetarkilde? 🙂

  1. Berre å bruke det du liker 🙂 Eg vil tru bønnestuing passa utmerket her!

 17. Ej lade den i går
  Det e den beste pizzaen ej noken gong he smakt.
  For en genial ide
  Det va lett og lage. Og det smakte fantastisk!☺️
  I søtpotet bunnen hadde ej grillkrydder , timian og litt hvitløks pepper☺️
  Tusen takk for at du la ut dinne oppskriften
  Kjærasten min berre elska den og det passa perfekt når vi e så interessert i trening og eit sunt kosthold ☺️

  1. Så hyggelig, Anne Sofie! Tusen takk for tilbakemelding, det er veldig kjekt å lese 😀 Håper eg kan fortsette å inspirere <3

 18. Charlotte

  Hei
  Når du steker pizzaen igjen etter avkjøling, steker du den på rist eller langpanne da?

  1. Kjem an på kor god tid eg har. Gjerne på rist 😉

   1. Aha! På rist. Da blir den nok sprøere ja.
    Takk for blogg med kjempefine og sunne oppskrifter!

   2. Kjekt å inspirere, Siri 🙂

 19. Denne pizzaen var utrolig god! Til tross for at jeg rett og slett glemte eggene i bunnen, og måtte bake potetene litt ekstra uten skall..

  1. Så bunnen blei sprø og god også uten egg? 🙂

   1. Syntes den ble helt passe sprø

 20. Hei! Kjempegod pizza. Blir bare denne fremover 🙂

  1. Så bra, Randi 😀 Det er veldig kjekt å lese!

 21. Så deg på God morgen Norge i dag. ( der gjorde du det bra) Den pizzaen så skikkelig god ut! bare MÅ prøve den en dag.

  1. Tusen takk, Rigmor 😀 Prøv pizzaen en dag – du vil ikkje angre!!

 22. Trine Thorolvsen

  Da er jeg igang med å lage pizza på en helt vanlig onsdag. Krysser fingre for at kidsa liker den

  1. Hurra! Eg krysser også fingrane for at ungane liker den 😀

   1. Pizzaen gikk ned på høykant. Så dette var absolutt en vinner. Gjorde pizzafyllet mer barnevennlig og kjørte det i stavmikseren etter oppkok. Så denne blir nok laget igjen. Takk for inspirasjon

   2. Fantastisk 😀

 23. Merethe

  Hei! Flott blogg dette er sikkert ett vanvittig dumt spørsmål men jeg bare må spørre. Når jeg vet jeg at søtpoteter er mør? Har strengt tatt aldri tørt en søtpotet i hele mitt liv.. hatt den inni i mikroen i godt over ti minutter, like hard. Mikroen er nok et stort problem her også.. men den blir ikke ødelagt av å stå der lenger?

  1. Hei! Det er som vanlige poteter, du skal kunne ta en kniv lett gjennom søtpoteta 🙂 Nei, den blir ikkje ødelagt.

 24. Hei! Er det lett for at bunnen blir myk og seig dersom man bruker fetere oster? Det har jeg hatt problemer med når jeg har laget andre bunner. Jeg bruker ikke kjøtt på pizzaen, og vil derfor tilføre ekstra smak ved å bruke diverse muggoster f.eks.

  Ellers ser pizzaen skikkelig god ut, og jeg gleder meg til å prøve!

  1. Hei! Dette veit eg rett og slett ikkje, har ingen erfaring med det 😉 Det blir vell berre å prøve seg fram 🙂 Men følger du framgangsmetoden her, så trur eg ikkje at feite oster vil gjere bunnen mjuk og seig altså!! 🙂

 25. Kan jeg steke 2 brett om gangen?

  1. Ja, det kan du med varmluft.

 26. Anne-Grethe

  Etter jeg så deg på Tv2 , har jeg begynt å følge deg. Ser mange ting som må prøves ut, men i dag ble det pizza’n din og wow den ble godt. Tusen takk for god oppskrift.

  1. Så hyggelig, Anne-Grethe! Då håper eg at eg kan inspirere deg mykje framover 🙂

 27. Christine proteus89

  Knallgodt!!

  Har du prøvd å lage blomkålpizza?
  Samme fremgangsmåte?

  1. Så bra! Aner ikkje, aldri laga blomkålpizza 🙂

 28. Hei Hei!
  Elsker denne pizzaen, denne oppskriften har jeg prøvd to ganger! Og den andre med «bløtere» bunn har jeg spist enda mere av – bedre enn vanlig pizza! 😀 ..,. Men i forhold til denne oppskriften, så blir bunnen min aldri som på bildene dine (800g søtpotet + 200g havremel, ovn stekte poteter), må alltid bruke nermere 400g+ havremel, for å få den litt fastere, for å kunne jobbe med den (og fortsatt er den bløtere enn på bildene dine). Smaker fortsatt godt, men det blir en tyngre og mer kompakt bunn. Hva er det jeg gjør feil da?
  Kommer ikke til å slutte å lage denne, men føler at bunnen kunne blitt litt mer som din 🙂

  Keep up the good work!

  1. Hei! Følger du oppskrifta med å bake poteta +++ så gjer du nok ingenting feil altså 😉 Det er veldig vanskelig for meg å svare på spørsmålet om du gjer ting som det står, men mengden mjøl vil alltid variere litt – men synes kanskje det var litt mykje at du må bruke 400 g! Kva med å berre prøve litt mindre og klappe den ut med våte hender? 🙂

 29. Hvilken meltype kan jeg bruke istedenfor havremel? Tåler ikke havre eller mel med gluten. 🙂

  1. Bruk det du lika du 🙂

 30. Trine :)

  Knallgo pizza 🙂 Takk for oppskrift, ble sprø bunn og helt fantastisk smak 🙂

  1. Herlig Trine! Kjekt den falt i smak 🙂

 31. Kan ikke se jeg finner hvor mange grader pizzaen skal stekes på.
  gleder meg til å smake <3

  1. Fortsatt 175 grader varmluft som det står i punkt 1 🙂

 32. Hei!
  Finnes det noe jeg kan erstatte egg med? Tåler ikke eggehvite..

  1. Eg har ingen erfaring med å lage denne uten egg :/ Men eg veit nokre av lesarane mine har brukt «no egg» erstatter eller chiafrø 🙂

 33. Steker du pizzaen på 175 grader varmluft, eller skrur du opp temp?

  1. Nei, samme grader 🙂 Men det gar i grunn ikkje så mykje å sei, kan like fint steike den på 200 grader 😉

 34. Trine Moen

  Kan jeg erstatte egg med noe annet?

  1. Nokre av lesarane mine pleier å bruke «no egg» erstatter – kanskje du kan prøve det? 🙂

 35. Ragnhild

  Hei! Har du regnet på næringsinnholdet på denne pizzaen?

  1. Hei! Nei, eg rekner ikkje på næringsinnhold i oppskriftene mine 🙂

 36. Denne prøvde jeg i dag med glutenfri melblanding og den ble sååå god!!! Tusen takk som ga meg en oppskrift som ga saftig pizzabunn :DDD Sjeldent å få til det i denne gården.

  1. Hurra, så kjekt å lese, Kaja 😀

 37. Karoline

  Har laga denne pizzaen fleire gongar, og den er veldig god! Det einaste er at eg slit litt med å få bunnen sprø.. Burde eg forsteike bunnen lenger? Du seier at ein kan fryse bunnen, men skal eg forsteike den og så fryse?
  God helg!

  1. Bunnen skal bli sprø om den forsteikast lenge nok 🙂 Så prøv litt lengre neste gang, kanskje? Og følg ellers framgangsmetoden, alle punkta er viktige 😀

   Skal du fryse bunnen gjer du det etter steiking 🙂

 38. Lagde denne pizzaen for første gang i dag, skikkelig god! Prøvde meg litt frem med tiden på forstekingen, stekte den til den så like brun ut som på bildene dine. Fikk sprø og god bunn som jeg kunne spise med hendene!
  Har laget så mange av oppskriftene dine, like vellykket hele tiden. Tusen takk for alt du deler, både oppskrifter og personlige innlegg!:)

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding, Thea 😀 Veldig kjekt at oppskrifta på søtpotetbunnen falt i smak, og eller at oppskrifter blir vellykka. Det er stas!

 39. May Britt

  Spent på denne nå. Men lurer, når pizzabunnen skal forhåndsstekes og stekes, bruker jeg samme temperatur og innstilling som når jeg bakte søtpotetene?

  1. Ja, det kan du gjere 🙂

 40. Solveig

  Hei!
  Gleder meg til å prøve denne! Bare lurer: hvis jeg baker søtpotetene i ovnen, bør jeg dele de opp i mer enn fire da, for å få det til å gå raskere? Eller blir bitene for tørre da?

  1. Hei! Det kjem litt an på kor stor søtpoteta er, ta det litt på augemål 🙂 I utgangspunktet ikkje noko problem å dele søtpoteta opp i mindre biter, så lenge dei ikkje blir for små. Håper pizzaen smaker, Solveig 😀

 41. Hei, spørsmål: Når du skriver at den kan lages mange dager i forveien, mener du da at den skal lagres rå i kjøleskap? Og angående frysing, er det også i rå tilstand for så å putte den direkte i ovnen når den skal stekes, eller skal den forstekes før man fryser den?

  På forhånd, takk for svar 🙂

  1. Hei!
   Bunnen kan fint stå ferdigstekt nokre dager i kjøleskapet, men utover det anbefaler eg å fryse den. I frysaren kan den ligge evig 🙂 Den skal ikkje lagrast rå, den må forsteikast. Håper den smaker 🙂

 42. Hei Linda. Holder på å steke bunnen nå. Synes det var litt mye styr, men tror det er vel verdt jobben. Jeg veide søtpotetmassen etter den var bakt i micro og det var ca 600 gram. Måtte fukte hendene ofte for å få den ut på bakepapiret. Det jeg lurer på er hvor tynn pleier du å få den. Min ser litt vel tykk ut. Ble en langpanne samt en liten rund pizza. Synes det var vanskelig å få den tynn nok. Skal steke den til den kjennes sprø ut hvertfall. Den lille pizzaen skal bli kvit pizza. Altså creme fraiche lett, og spekeskinke, rødløk og litt mozerella. Tusen takk for gode oppskrifter. ❤

  1. Heisann! Eg varierer kor tynn eg lager pizzabunnen, men eg pleie å få en langpanne med oppskrifta (nesten vertfall, ikkje alltid eg trykker bunnen heilt ut til kanten) 🙂 Håper pizzaen smakte, Mona 😀 Kjekt å inspirere med oppskrifter <3

 43. Kan man kverne lettkokte havregryn og bruke det istedet for å kjøpe havremel? 🙂

  1. Jaja, sjølvsagt 🙂

   1. Marius

    Takk for svar, forstekte den nå nettopp. Var litt bekymret for at jeg ikke skulle klare å separere bunnen fra bakepapiret ettersom jeg spredte deigen veldig tynt utover, men den ble veldig italiensk og fin i konsistensen! Kul oppskrift 🙂

   2. Flott! Håper pizzaen falt i smak 😀

 44. Hei å tusen takk for mange sunne, enkle og inspirerende oppskrifter både her å i bøkene dine:) Angående søtpotet pizzabunn….lurte bare på om en kan erstatte bakepulveret med surdeigsstarter?

  1. Hei! Hyggelig å inspirere 🙂 Eg har ingen erfaring med surdeigsstarter, så det kan eg ikkje svare på, dessverre. Gi gjerne en tilbakemelding om du tester 🙂

 45. Dette er en klar favoritt! Jeg har bare ett spørsmål; hvorfor skal skallet være på når man baker søtpotetene?

  1. Fordi ellers «stivner» det ytterste laget på den skrelte søtpoteta og det blir en gummiaktig konsistens på heile yttersida. Det er ikkje sånn at det gjer noke, men det blir søtpotetklumper som ikkje løyser seg opp på samme måte som resten.

 46. Hei Linda! Det tok visst litt tid før jeg kom fram til bloggen din, men nå greier jeg nesten ikke å slutte å gå fra oppskrift til oppskrift og gleder meg til å begynne å lage godsakene! Starter med denne her siden du sier at den er den mest populære. Jeg er ikke sukker-hater, men er veldig glad for at du deler så mange oppskrifter uten sukker. Takk og takk, dette blir gøy!

  1. Så hyggelig å lese, Unni 😀 Håper du finner mange inspirerande oppskrifter hos meg! Eit godt valg å starte med søtpotetpizza, den er skikkelig god 🙂

   1. Hei igjen, og tusen takk for denne! Første dagen jeg lagde til middag var det slik suksess at karene i huset ba på sine knær om reprise om kvelden, og det fikk de, for det var jo både kjempegøy å lage og nydelig å spise! De lurte på om dette kunne bli fast fredagsmiddag OG kvelds 😉

   2. Så hyggelig å lese, Unni 😀 Veldig kjekt at den falt i smak hos dåkke!! 🙂

 47. Hei!
  Går det å lage pizzasnurrer med denne søtpotetbunn?:)

  1. Hei! Deiga er veldig klebrig og eg trur kaaanskje det blir litt knot og søl, men du må absolutt prøve 🙂

   1. Jeg prøver:) Takk for svar!
    Veldig glad i mange av oppskriftene dine:)

   2. Så hyggelig å lese 😀

 48. Hei! Eg kokte søtpotetene i vann uten skall istedenfor å legge den i mikroen? Er det feil? Grunnen rtil at eg gjorde det var at når eg la den i mikroen så ble den bare tørr og hard så eg måtte bare koke den. Trur du bunnen min blir bra?

  1. Det er vanskelig å sei. Du er kanskje i mål med pizzaen? 🙂