Krema kylling med red curry

Heisann!

Da er veka i gang igjen, en ekstra fridag i går passa veldig fint 😉 Som student blir slike fridager som regel brukt til å komme ajour på skulen og det blei mange timer med studier, men det føles litt ekstra godt når veka er i gang igjen.

I en hektisk kvardag er sunne, raske og enkle middager alfa omega, og dagens oppskrift er en perfekt kvardagsmiddag. Du trenger ikkje så mange ingredienser, den er ferdig på 15-20 minutter, mengdene kan justeres til en person eller fleire, den er sunn, god og smakfull:

Krema kylling med red curry, 2 personer
400-500 g kyllingfilet
200 g sopp
400-500 ml kokosmelk
2 ss red curry paste (smak til)
salt og pepper

Tilbehør 
frisk salat
ris, evt. potetbåter, potetmos eller lignande

Slik gjer du:
1. Steik kyllingfilet og sopp i biter. Tilsett en boks (vanlig) kokosmelk og red curry paste, smak til. La surre eit par minutter til alt er krema.

2. Kor fyldig sausen blir avhenger av kva kokosmelk du bruker. Er sausen litt tynn kan du tilsette litt maisennajevning for å fylde.

3. Server med kokt ris og en frisk salat. Eg har laga denne kyllingretten fleire ganger og servert med både potetbåter og potetmos istedenfor ris, som eg vertfall synes er masse bedre. Så lag gjerne potetbåter eller potetmos framfor ris 🙂

Varier gjerne med å tilsette andre/fleire grønnsaker med kylllingen og bytt ut frisk salat med bakte eller dampa grønnsaker du liker og har tilgjengelig 🙂

God (kvardags)middag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 kommentarer

  1. Veldig lettvint og godt. Hadde oppi en liten skvett flĂžte jeg hadde til overs og strĂždde over cashewnĂžtter fĂžr servering. Nam

    1. Hþres supergodt ut, Kristin! Kjekt med tilbakemelding 😀

  2. Nam, det sÄg og hÞrtes godt ut!!

    1. SĂ„ godt, sĂ„ enkelt! Perfekt Ă„ ha rester ogsĂ„ 🙂

  3. Ser fristende ut 🙂 hvilken kokosmelk brukte du?

    1. Kva tenker du pĂ„? Lett variant eller fullfett? Bruker ALDRI lettprodukter med mindre det stĂ„r 😉

  4. Og hva skjedde med soppen som stÄr nevnt i lista? Steker du den fÞr kyllingen?

    1. Nei. «Steik kyllingfilet og sopp i biter» stĂ„r det i framgangsmetoden 🙂

  5. Hei! takk for lettvint oppskrift. Eg et ikkje kjĂžt men bytta ut kylling med «oumph chunk» som er soyabasert, hadde ikkje sopp sĂ„ eg brukte litt restegrĂžnnskaer eg hadde: ein paprika, litt frosne aspargesbĂžnner og frosne erter. Kjempegodt og eit fullverdig vegansk alternativ 🙂

    1. Hþres absolutt godt ut, Helene 😀 kjekt du fant inspirasjon i oppskrifta!

      Fortsatt god tirsdag til deg 🙂

  6. Er det mulig Ă„ bruke thai yellow paste istedenfor red curry? Eneste jeg finner rundt her:-)

    1. Det gĂ„r nok heilt fint 🙂 Men eg har aldri opplevd Ă„ ikkje finne red curry paste pĂ„ butikken?

  7. kan man bruke noe annet enn kokosmelk?

    1. Du kan bruke creme fraiche 🙂

  8. Hva ville du bruker isteden for sopp ?

    1. Kva som helst av andre grþnnsaker 😉 Her fungerer det meste 🙂

  9. Anne-Marit

    Perfekt med lĂžk og gulerĂžtter i. Og litt spinat pĂ„ toppen. â˜ș