10 matvarer eg alltid har i kjøleskapet

Heisann!

Håper dere har en fin onsdag så langt 🙂 Eg sitter på forelesning, men har pause no så eg kan dele dagens innlegg med dere! Eg tenkte nemlig å dele 10 matvarer eg alltid har i kjøleskapet, og kvifor akkurat desse matvarene alltid er i mitt kjøleskap. Eg har og linka til diverse oppskrifter som matvarene ofte blir brukt til, for å gi dere litt tips til bruksområder 🙂

Dere kjenner nok igjen mange av matvarene, følger dere meg jamnt over merker dere at vertfall fleire av matvarene blir mykje brukt hos meg. Og ja, eg veit fleire av desse matvarene ikkje må stå i kjøleskap, men hos meg er dei alltid i kjøleskapet fordi eg foretrekker dei kalde 🙂

Håper du blir inspirert!

KESAM
Dei som kjenner meg veit at eg liker å ha kesam på nesten alt eg ete. Då snakka vi alt av salater og middagsmat. Nesten uansett kva eg har til middag så tar eg en klatt kesam på sida. Blir liksom ikkje heilt det samme uten!

Kesam er og en fast ingrediens i mine daglige pannekaker, som også er en god grunn til at eg alltid har kesam I kjøleskapet. I tillegg bruker eg det i både salte og søte oppskrifter, spesielt bakst og desserter, men og til kalde dressinger.

(KOKTE) EGG
Egg med smilefjes tenkte du kanskje? Det er altså kokte egg, som eg alltid har i kjøleskapet. Kvar søndag setter eg på kok 8-10 egg som eg tegner smilefjes på. Eg beholder skallet på, skreller dei før eg skal spise dei og har pålegg eller mellommåltid klart på 1-2-3. I tillegg er kokte egg ofte med meg i matpakken.

Ukokte egg er en nødvendighet med alle sine bruksområder, det bruker eg daglig i pannekaker, vafler, i smoothie, havregrøten, som pålegg, i omeletter, bakst, middager og lignande.


Middagspai HER / lomper med egg som pålegg HER / vaffelomelett HER / egg i smoothie HER / eggemuffins HER / havregrøt med egg HER.

SMØR
Alltid smør i kjøleskapet! Eg fortrekker ekte meierismør og bruker det i hovedsak til steiking, baking og som en klatt på havregrøten. Tru det eller ei, eg liker ikkje smør når det ikkje er smelta, altså til å ha under pålegget.

AGURK
Eg elsker agurk og bruker det nesten alltid til å toppe pålegget med, eller som snackgrønnsak ved siden av spesielt frukost og lunsj. Skjærer i tjukke skiver og knasker ved siden av dei fylte lompene mine 🙂

COTTAGE CHEESE
Cottage cheese spise eg daglig, enten som pålegg på knekkebrød, lomper, pannekaker og vafler, i ei skål toppa med frukt og bær eller med skeia rett i boksen. Eg elsker virkelig cottage cheese og må ha det i kjøleskaper til ein kvar tid! I tillegg bruker eg cottage cheese som ingrediens diverse oppskrifter, blant anna dei her:

Proteinrikt havrebrød HER / fyldig sjokoladekrem på 2 minutter HER / havrescones med eple og kanel HER.

GULERØTTER
For eit år tilbake spiste eg minst 0,5 kg gulerøtter daglig. Det høres nok sært ut, men å knaske rå gulerøtter er noke av det beste eg veit! Eg måtte kutte litt ned etter en periode fordi magen min tålte det ikkje, men eg knasker fortsatt 3-4 gulerøtter daglig, enten som mellommåltid eller som en del av måltidet. Perfekt i matpakken!

MAKRELL I TOMAT
En favoritt som pålegg på knekkebrød eller lomper. Eg handler alltid mange på tilbud ettersom makrell i tomat har god holdbarhetsdato, så har eg eit sunt og digg pålegg tilgjengelig uansett. Favorittkombinasjonen min er lomper med makrell, cottage cheese, pepper og agurkskiver, nam♥

SUKKERFRITT SYLTETØY
Eg lager ofte syltetøy sjølv, men eg liker og godt dei kjøpte, sukkerfri variantane fra Lerum og Nora. Du kan gjette en gang kva eg bruker det til? Igjen: en nødvendighet til mine daglige pannekaker, favoritt toppingen er definitivt cottage cheese og sukkerfritt syltetøy:

Proteinrike havrepannekaker, oppskrift finner du HER. Fyldige, saftige og skikkelig gode! 

POTET
Potet holder seg godt og er alltid i kjøleskapsskuffen min, rett og slett fordi poteta er skikkelig anvendelig og an brukes til så mangt. Eg pleier å koke opp masse poteter og ha i kjøleskapet. Eg elsker kalde, kokte poteter og spiser har det ofte med i lunsjboksen sammen med egg og grønnsaker for eksempel, bruker det som tilbehør til middagen eller lager omeletter, pytt-i-panne og lignande. Potet er sunt, godt og så enkelt å tilberede 😀

EPLER
Eg trur faktisk eg har ete eple så og sei daglig dei siste 6 åra. Sjølvsagt viker det en dag innimellom, men jamnt over ete eg eple daglig. Det smaker godt, metter litt, er perfekt å slenge med seg i veska eller sekken på både korte og lange turer. Eple blir som regel eit mellommåltid eller dessert etter eit måltid visst eg ikkje er heilt mett, men eg bruker det og innimellom som topping på yoghurtblandinger, enten ferske eller karamelliserte, og i diverse oppskrifter:


Havrekjeks med eple HER / havrepannekaker med eple HER / sprø eplechips HER / møre, karamelliserte epler HER / ferskpressa eplejuice HER / sukkerfri og saftig eplekake HER.


Kjenner du igjen matvarene mine? 
Del gjerne nokon matvarer DU til ein kvar tid må ha i kjøleskapet 😀 

Liker dere innlegget kan eg gjerne lage fleire lignande innlegg, for eksempel 10 matvarer eg alltid har i kjøkkenskapet!

Ha en nydelig onsdag ♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

 1. Kristin

  Melk, yoghurt og Strandaskinke. Oppbevarer også mørk sjokolade i kjøleskapet – smaker aller best iskald :-).

  1. Å, det har eg aldri tenkt på! Legger sjokkisen i kjøleskapet med en gang eg 🙂

 2. Elisabeth

  Artig! Jeg må også ha ALLE de varene! 😀

  1. Haha, så artig! Klarer meg ikkje uten 🙂

 3. Har alltid skumma kulturmelk, drikkes rett fra boksen når j blir sulten utenom måltider, hvitost m 10% fett og pultost som pålegg på knekkebrød. I stedet for agurk, har j alltid tomat på pålegget mitt. Cottage cheese og sukkerfritt syltetøy brukes daglig, men har en skje naturell yoghurt i får å få det litt mer flytende

  1. Høres ut som fleire gode matvarer Sidsel! Tomat har eg som oftast i kjøleskapet sjølv også, perfekt over pålegget 🙂

 4. makrell i tomat e et av de beste påleggo uten tviiiil 😀 og eg elske den varianten din med makrell, CC, agurk og peppar på lompa!
  Eg har møkje av det samma, men kunne blitt flinkare å då i meg meir proteiner! Så tenke handla inn CC vertfall.. 🙂 men inneholde kesam møkje proteiner?

  1. Kesam inneholder greit med proteiner det også, men cottage cheese inneholder litt meir 🙂 Ja takk begge deler! Ellers er jo det mange andre gode proteinkilder utenom meieriprodukter 😀

 5. Hei! Hvor lenge holder kokte egg seg? 🙂

  1. Minst 1 veke 🙂