Linda Stuhaug

Annonse

Sunne brunostvafler!

Sunne brunostvafler!
Riktig god fredag alle sammen!
Lyst på noke ekstra godt til helgefrukosten? Kanskje desse sunne brunostvaflene frister? 🙂 Vaflene er sukkerfri, grove, proteinrike og mektige, men likevell saftige, søte og knallgode. Dei er så næringsrike at dei kan nytes med den beste samvittighet til alle døgnets tider 😉 Denne gangen valgte eg brunost som pålegg, derfor brunostvafler, men du bruker selfølgelig det pålegget du liker. Og er du ekstra glad i brunost – les tips under oppskrifta!
Du trenger, ca. 8 plater 200 g kesam* 200 g havremel* 4 egg 2 ts bakepulver 3 ts sukrin+* kanel og kardemomme en skvett melk
Slik gjer du: Miks sammen alle ingrediensene og juster med melk til en fyldig vaffelrøre. La røra svelle 5 minutter før du steiker de gylne i smurt vaffeljern. Server gjerne nystekte med brunost eller det pålegget du liker!
Tips og alternativer! Er du virkelig glad i brunost, lag skikkelige brunostvafler ved å tilsette små biter av brunost i vaffelrøra. Nydelig♥
* for melkefri vafler: bytt kesam med kokoskrem, most banan eller søtpotetmos. * havremel kan byttes med anna tørrvare. Du kan enkelt lage havremel sjølv ved å ha havregryn i en blender eller foodprosessor. * bytt gjerne sukrin+ med anna søtning tilsvarande 6 ts sukker.
Det eg liker så godt med søte, sunne vafler er at dei passer like godt til frukost som lunsj eller i matpakken, ha med som turmat til heile familien, ettermiddagskos med en kaffikopp eller en luksus kveldsmat. Vaflene smaker godt både nystekte og kalde, så lag gjerne opp en stor porsjon og ha liggande en dag eller to i kjøleskapet 🙂
Det er spørst om det blir vafler på meg som turmat i helga! Eg har som nevnt komt meg heim, sola og snøen i fjella lokka meg, og når eg landa i går bar det rett på topptur. Vi fikk en nydelig tur og rakk akkurat sola før den gjekk ned:
Nyt helga alle sammen, det skal vertfall eg♥

Riktig god fredag alle sammen!

Lyst på noke ekstra godt til helgefrukosten? Kanskje desse sunne brunostvaflene frister? 🙂 Vaflene er sukkerfri, grove, proteinrike og mektige, men likevell saftige, søte og knallgode. Dei er så næringsrike at dei kan nytes med den beste samvittighet til alle døgnets tider 😉 Denne gangen valgte eg brunost som pålegg, derfor brunostvafler, men du bruker selfølgelig det pålegget du liker. Og er du ekstra glad i brunost – les tips under oppskrifta!

Du trenger, ca. 8 plater
200 g kesam*
200 g havremel*
4 egg
2 ts bakepulver
3 ts  sukrin+*
kanel og kardemomme
en skvett melk

Slik gjer du:
Miks sammen alle ingrediensene og juster med melk til en fyldig vaffelrøre. La røra svelle 5 minutter før du steiker de gylne i smurt vaffeljern. Server gjerne nystekte med brunost eller det pålegget du liker!

Tips og alternativer!
Er du virkelig glad i brunost, lag skikkelige brunostvafler ved å tilsette små biter av brunost i vaffelrøra. Nydelig♥

* for melkefri vafler: bytt kesam med kokoskrem, most banan eller søtpotetmos.
* havremel kan byttes med anna tørrvare. Du kan enkelt lage havremel sjølv ved å ha havregryn i en blender eller foodprosessor.
* bytt gjerne  sukrin+ med anna søtning tilsvarande 6 ts sukker.

Det eg liker så godt med søte, sunne vafler er at dei passer like godt til frukost som lunsj eller i matpakken, ha med som turmat til heile familien, ettermiddagskos med en kaffikopp eller en luksus kveldsmat. Vaflene smaker godt både nystekte og kalde, så lag gjerne opp en stor porsjon og ha liggande en dag eller to i kjøleskapet 🙂

Det er spørst om det blir vafler på meg som turmat i helga! Eg har som nevnt komt meg heim, sola og snøen i fjella lokka meg, og når eg landa i går bar det rett på topptur. Vi fikk en nydelig tur og rakk akkurat sola før den gjekk ned:

Nyt helga alle sammen, det skal vertfall eg♥

Annonse

4 Kommentarer

H

Heidi

1. mars 2019

Elsker disse vaflene 🙂 Prøvde nå sist gang med små eplebiter i røra pluss litt ekstra kanel før steking. Det ble super godt 🙂

Linda Stuhaug

4. mars 2019

Mm, det høyres godt ut Heidi 😀

M

Maria

26. februar 2018

Hvor mange vafler får du av denne oppskriften?

Linda Stuhaug

26. februar 2018

Det står ca. 8 stk 😉

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg