Linda Stuhaug

Annonse

Bønneboller med crunch

Bønneboller med crunch
Riktig god mandag!
Håper alle har hatt ei fin helg og er klare for ei ny veke. Eg starter som alltid med en kjøttfri middag, og idag er det bønneboller som skal deles! Eg har laga bønneboller og bønneburgere tidligere, men det er mange år sida, og her om dagen fikk eg så lyst å lage det igjen. Det er jo så godt!
Bønnebollene er veldig anvendelige, tilbehøret kan varieres og dei passer like godt til lunsj som middag. Dette er en ganske simpel grunnoppskrift som kan piffes opp med ulike grønnsaker og krydder etter smak og tilgjengelighet. Vi lagde bønnebollene med rista cashewnøtter for ekstra god smak og konsistens, derfor bønneboller med crunch.
Bønnebollene er ikkje berre vegetariske, men steiker du i olje og velger passande tilbehør er middagen også vegansk.
Bønneboller, 2-3 personer 2 bokser kvite bønner (ca. 500 g avrent og skylt)* 5 store aromasopp 2 fedd kvitløk, finhakka 100 g ristede casewnøtter* 2 ss frisk mynte, kan sløyfes eller bruk andre urter krydder etter smak* smør/olje til steiking
Slik gjer du: 1. Rist nøttene på en tørr steikepanne til dei er gylne. Steik kvitløk og aromasopp i mindre biter. 2. Mos bønnene med en stavmikser. Vend inn grovhakka nøtter, kvitløk, aromasopp, mynte og krydder (smak til). 3. Form til bønneboller med en spiseskei og/eller hendene dine med litt vatn på. 4. Steik på middels varme i smør/olje til bønnebollene er gylne og har fått steikeskorpe.
Server med det tilbehøret du ønsker. Vi lagde en frisk salat av salatmiks, paprika, agurk, granateple, fetaost og ekstra ristede nøtter, i tillegg til at vi hadde kesam som tilbehør. Skikkelig godt!
Tips og alternativ* ♦ Bytt gjerne kvite bønner med kidneybønner eller andre typer bønner. ♦ Ristede cashewnøtter kan også byttes med andre typer nøtter eller kjerner. Nøttene kan også sløyfes, men gir en veldig god smak og crunch i bønnebollene. ♦ Bruk krydder du liker. Eg brukte salt, pepper, paprikakrydder, kvitløkskrydder og basilikum. Smak til bønnefarsen før du steiker den!
En middag som kan nytes av alle, vegetarianere eller ikkje 🙂 Halver oppskrifta om du er aleine, eller ha middag til fleire dager. Bønnebollene kan fint stå eit par dager i kjøleskap!
Andre tips til tilbehør kan vere å fylle bønnebollene i wraps eller pitabrød, lage en søtpotet- eller grønnsaksmos, gacamole eller tatziki. Mange muligheter for variasjon!
Velbekomme 🙂

Riktig god mandag!

Håper alle har hatt ei fin helg og er klare for ei ny veke. Eg starter som alltid med en kjøttfri middag, og idag er det bønneboller som skal deles! Eg har laga bønneboller og bønneburgere tidligere, men det er mange år sida, og her om dagen fikk eg så lyst å lage det igjen. Det er jo så godt!

Bønnebollene er veldig anvendelige, tilbehøret kan varieres og dei passer like godt til lunsj som middag. Dette er en ganske simpel grunnoppskrift som kan piffes opp med ulike grønnsaker og krydder etter smak og tilgjengelighet. Vi lagde bønnebollene med rista cashewnøtter for ekstra god smak og konsistens, derfor bønneboller med crunch.

Bønnebollene er ikkje berre vegetariske, men steiker du i olje og velger passande tilbehør er middagen også vegansk.

Bønneboller, 2-3 personer
2 bokser kvite bønner (ca. 500 g avrent og skylt)*
5 store aromasopp
2 fedd kvitløk, finhakka
100 g ristede casewnøtter*
2 ss frisk mynte, kan sløyfes eller bruk andre urter
krydder etter smak*
smør/olje til steiking

Slik gjer du:
1. Rist nøttene på en tørr steikepanne til dei er gylne. Steik kvitløk og aromasopp i mindre biter.
2. Mos bønnene med en stavmikser. Vend inn grovhakka nøtter, kvitløk, aromasopp, mynte og krydder (smak til).
3. Form til bønneboller med en spiseskei og/eller hendene dine med litt vatn på.
4. Steik på middels varme i smør/olje til bønnebollene er gylne og har fått steikeskorpe.

Server med det tilbehøret du ønsker. Vi lagde en frisk salat av salatmiks, paprika, agurk, granateple, fetaost og ekstra ristede nøtter, i tillegg til at vi hadde kesam som tilbehør. Skikkelig godt!

Tips og alternativ*
♦ Bytt gjerne kvite bønner med kidneybønner eller andre typer bønner.
♦ Ristede cashewnøtter kan også byttes med andre typer nøtter eller kjerner. Nøttene kan også sløyfes, men gir en veldig god smak og crunch i bønnebollene.
♦ Bruk krydder du liker. Eg brukte salt, pepper, paprikakrydder, kvitløkskrydder og basilikum. Smak til bønnefarsen før du steiker den!

En middag som kan nytes av alle, vegetarianere eller ikkje 🙂 Halver oppskrifta om du er aleine, eller ha middag til fleire dager. Bønnebollene kan fint stå eit par dager i kjøleskap!

Andre tips til tilbehør kan vere å fylle bønnebollene i wraps eller pitabrød, lage en søtpotet- eller grønnsaksmos, gacamole eller tatziki. Mange muligheter for variasjon!

Velbekomme 🙂

Annonse

2 Kommentarer

S

Silje

13. mai 2018

Jeg er ikke sånn kjempefan av sopp, kan jeg erstatte soppen med noe annet i disse eller kjenner du ikke smak og konsistens av sopp så godt? 🙂

Linda Stuhaug

15. mai 2018

Kjenner ikkje noko dominerande smak av soppen her, men det er ingenting i veien med å sløyfe det heller altså 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg