Heimelaga coco crunch-kuler

Hei godtfolk!

Har dere smakt coco crunch-kulene til Funky Fresh Foods som blant anna selges på helsekosbutikker, kafeer og smoothiesteder rundt om? Dei er superpopulære blant mange, men en kule på størrelse med en kjøttbolle koster skjorta. Da er det fint at det går an å gjenskape kulene heime på kjøkkenbenken!

Det er mange som har etterspurt oppskrift, det er nemlig ganske lenge sida eg lagde dei første gangen. Da delte eg bilde på instastoryen min (vi er sikkert tilbake i januar-februar), og sidan har oppskrifta jevnlig våre etterspurt. Idag kjem den, og oppskrifta er inspirert av Malenes Makt Mat  med litt egne justeringer!

Kulene er uten tilsatt sukker, gluten (bruk glutenfri havregryn) og melk, er næringsrike og passer perfekt til mellommåltid, ettermiddagskos eller tursnack:

Det som kjennetegner kulene er at dei er rulla i kokos, konsistensen er passelig mjuk, men med digg crunch. For å få crunchen trenger du spiret bokhvete, det får du kjøpt på helsekostbutikker og pakken ser ut som på bildet under 🙂

Du trenger, ca. 12-15 kuler
100 g havremel (du kan fint kjøre havregryn til havremel i en blender)
30 g proteinpulver i sjokoladesmak, kokosmasse eller meir havregryn
20 g kakaopulver
40 g spiret bokhvete
1 ts pulverkaffe
1 ts vaniljepulver eller frø fra 1 stk vaniljestang
1/3 ts maldonsalt
1 ss sukrin gold (kan sløyfes)
4-5 ss fibersirup gold,(evt. agavesirup eller lønnesirup)
4 ss kokosolje (eg brukte cocosa )
kokosmasse til å trille kulene iSlik gjer du:

1. Rist spiret bokhvete i ei tørr steikepanne til dei begynner å bli gylne og lukte. Avkjøl. Dette kan sløyfes, men kulene blir ekstra crunchy og smakfulle når bokhveten er rista.

2. Vend sammen alle dei tørre ingrediensene, deretter flytande søtning og kokosolje (denne skal ikkje smeltes!). Bland godt og smak til om du ønsker blandinga søtare.

3. Kjenn deretter på konsistensen – den skal fint kunne klemmes lett mellom hendene til kuler. Er røra litt tørr/laus kan du tilsette ekstra flytande søtning eller kokosolje.

4. Trill deiga til munnfulle kuler mellom hendene og rull i kokosmasse. Sett kjølig minst 30 minutter før servering. Oppbevar kulene i kjøleskapet over lengre tid, dei står seg i mange veker. Anbefaler å la kulene stå litt i romtemperatur før servering.

PS! Eg er ikkje så glad i kokos og derfor ruller eg kulene veldig forsiktig. Bruk gjerne masse kokos slik som kulene egentlig er!

Supre å ha ståande i kjøleskapet! Lag gjerne dobbel oppskrift når du først er i gang, sida dei står seg såpass godt 🙂

Håper det frister♥ Kulene er virkelig gode og desse kan du fint oppbevare uttafor kjøleskap en dag visst du ønsker å ha dei med som mellommåltid på jobb eller snacks til tur 🙂 Eg hadde dei med på turen vår 16.-17.mai og dei smakte ekstra godt ute i frisk luft når sulten begynner å melde seg, men man vil vente litt med matpakken!

Lag dei du også!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 kommentarer

 1. Åhh, så fantastisk! Disse må jeg prøve!
  Elsker coco crunch, men de er jo svindyre..

  1. Dei er SÅ gode! Men sjelden kjøpt, hehe 😉

 2. Disse må prøves. Kan man bruke smeltet smør istedet for kokosolje ? 🙂

  1. Det går, men du vil få en litt anneleis smak og konsistens. Eg prøvde med smør en gang tidligere og dei blei ganske harde 😉

 3. Hvor har du kjøpet den spirede bokhveten? Fant den ikke på den ene helsekosten jeg var på nemlig.

  1. Det er helsekostbutikker som har det 🙂

 4. Hei ☺️ Kan disse fryses ned?

  1. Hei! Ja, absolutt 🙂

 5. Alexandra

  Hei! Disse må prøves. Var på helsekost og fikk beskjed at spiret bokhvete er tomt hos leverandør. Tenkte prøve med vanlig bokhvete. Tror du det fungerer?

  1. Tenker du på heilt gryn? Dei trur eg er steinharde om dei ikkje blir varmebehandla…

   1. Alexandra

    Legge de i vann over natta tenker jeg. Så riste de i ovn. Jeg skal prøve

   2. Du får gje en tilbakemelding på korleis det fungerer 🙂

 6. Hei, skal det være pulverkaffe rett fra posen eller kokt kaffe?

  1. Pulverkaffe rett fra posen 🙂

 7. Hvilket proteinpulver bruker du?