Bønnequesedillas

Heisann godtfolk!

Da er vi i gang med ei ny veke igjen, og det er kjøttfri middag på menyen! Bønnequesedillas er dagens digge oppskrift som passer like godt kvardag som helg, vegetarianer eller ei. Eg fikk faktisk servert dette av mi gode venninne Mathilde for nokon helger tilbake, og tenkte å nytte muligheten til å knipse bilde, få ho til å dele oppskrifta så eg kunne dele den med dere 🙂 Skikkelig godt var det, og så enkelt å lage!

Bønnequesedillas, 2 personer
2 bokser kidneybønner (ca. 500 g skylt og avrent)
2 stk sjalottløk
2 fedd kvitløk
1/2 chili
2 ss tomatpure
400 g hakkede tomater
krydder: salt, pepper, spisskumin, koriander
6 små, grove tortillalefser
revet ost

Slik gjer du:
1. Steik finhakka sjalottløk, kvitløk og chili i litt smør eller olje til løken er blank. TIlsett bønner, tomatpure og hakkede tomater, la det småkoke til en fyldig tomat- og bønneblanding. Smak til med krydder.

2. Mos tomat- og bønneblandinga lett med en potetstapper eller lignande. Legg ei tortillalefse på en tallerken og bre over blandinga, topp med litt revet ost og legg ei ny tortillalefse på toppen.

3. Steik quesedillaen gyllen og sprø i ei tørr steikepanne på litt over middels høg varme. Skjær i fire og server med en frisk salat, kesam/rømme/guacamole og gjerne litt frisk koriander!

Vi lagde en digg salat med masse mango og avokado – det passa perfekt som tilbehør til meksikanske smaker 🙂

Bytt gjerne kidneybønner med andre typer bønner, linser eller kikerter for variasjon, og tilsett andre grønnsaker for ekstra smak. Mulighetane er mange!

Eit anna tips er faktisk å grille quesedillaen! Snu forsiktig og grill til lefsene er sprø og gylne, server som forrett, siderett eller hovedrett til grillmåltidet 🙂

Nyt en enkel og knallgod middag! Takk for maten M♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

  1. Nam, takk for tips! Denne skal jeg teste iløpet av uka 🙂

    1. Håper det smaker, Elise 😀

  2. Katharina

    Snur du quesedillaen i panna?

  3. Cathrine

    Tror du bønnestuing kan brukes i nachos?

    1. Så absolutt 🙂

  4. Skikkeleg digg middag ein fredag kveld 🙂 Gjer ingenting at det var restar til overs. Kjem absolutt til å lage dette fleire gonger!

    1. Fantastisk, Anette 😀 Kjekt med tilbakemelding!!

  5. Har du nokon gong tenkt på å lage eit matlagingsprogram? Eg er sikker på at det hadde blitt kjempesuksess

    1. Nei, den tanken har ikkje slått meg – men eg tar det virkelig som eit stort kompliment altså 😀 Takk!