Linda Stuhaug

Annonse

Bønnequesedillas

Bønnequesedillas
Heisann godtfolk!
Da er vi i gang med ei ny veke igjen, og det er kjøttfri middag på menyen! Bønnequesedillas er dagens digge oppskrift som passer like godt kvardag som helg, vegetarianer eller ei. Eg fikk faktisk servert dette av mi gode venninne Mathilde for nokon helger tilbake, og tenkte å nytte muligheten til å knipse bilde, få ho til å dele oppskrifta så eg kunne dele den med dere 🙂 Skikkelig godt var det, og så enkelt å lage!
Bønnequesedillas, 2 personer 2 bokser kidneybønner (ca. 500 g skylt og avrent) 2 stk sjalottløk 2 fedd kvitløk 1/2 chili 2 ss tomatpure 400 g hakkede tomater krydder: salt, pepper, spisskumin, koriander 6 små, grove tortillalefser revet ost
Slik gjer du: 1. Steik finhakka sjalottløk, kvitløk og chili i litt smør eller olje til løken er blank. TIlsett bønner, tomatpure og hakkede tomater, la det småkoke til en fyldig tomat- og bønneblanding. Smak til med krydder.
2. Mos tomat- og bønneblandinga lett med en potetstapper eller lignande. Legg ei tortillalefse på en tallerken og bre over blandinga, topp med litt revet ost og legg ei ny tortillalefse på toppen.
3. Steik quesedillaen gyllen og sprø i ei tørr steikepanne på litt over middels høg varme. Skjær i fire og server med en frisk salat, kesam/rømme/guacamole og gjerne litt frisk koriander!
Vi lagde en digg salat med masse mango og avokado – det passa perfekt som tilbehør til meksikanske smaker 🙂
Bytt gjerne kidneybønner med andre typer bønner, linser eller kikerter for variasjon, og tilsett andre grønnsaker for ekstra smak. Mulighetane er mange!
Eit anna tips er faktisk å grille quesedillaen! Snu forsiktig og grill til lefsene er sprø og gylne, server som forrett, siderett eller hovedrett til grillmåltidet 🙂
Nyt en enkel og knallgod middag! Takk for maten M♥

Heisann godtfolk!

Da er vi i gang med ei ny veke igjen, og det er kjøttfri middag på menyen! Bønnequesedillas er dagens digge oppskrift som passer like godt kvardag som helg, vegetarianer eller ei. Eg fikk faktisk servert dette av mi gode venninne Mathilde for nokon helger tilbake, og tenkte å nytte muligheten til å knipse bilde, få ho til å dele oppskrifta så eg kunne dele den med dere 🙂 Skikkelig godt var det, og så enkelt å lage!

Bønnequesedillas, 2 personer
2 bokser kidneybønner (ca. 500 g skylt og avrent)
2 stk sjalottløk
2 fedd kvitløk
1/2 chili
2 ss tomatpure
400 g hakkede tomater
krydder: salt, pepper, spisskumin, koriander
6 små, grove tortillalefser
revet ost

Slik gjer du:
1. Steik finhakka sjalottløk, kvitløk og chili i litt smør eller olje til løken er blank. TIlsett bønner, tomatpure og hakkede tomater, la det småkoke til en fyldig tomat- og bønneblanding. Smak til med krydder.

2. Mos tomat- og bønneblandinga lett med en potetstapper eller lignande. Legg ei tortillalefse på en tallerken og bre over blandinga, topp med litt revet ost og legg ei ny tortillalefse på toppen.

3. Steik quesedillaen gyllen og sprø i ei tørr steikepanne på litt over middels høg varme. Skjær i fire og server med en frisk salat, kesam/rømme/guacamole og gjerne litt frisk koriander!

Vi lagde en digg salat med masse mango og avokado – det passa perfekt som tilbehør til meksikanske smaker 🙂

Bytt gjerne kidneybønner med andre typer bønner, linser eller kikerter for variasjon, og tilsett andre grønnsaker for ekstra smak. Mulighetane er mange!

Eit anna tips er faktisk å grille quesedillaen! Snu forsiktig og grill til lefsene er sprø og gylne, server som forrett, siderett eller hovedrett til grillmåltidet 🙂

Nyt en enkel og knallgod middag! Takk for maten M♥

Annonse

2 Kommentarer

M

Marianne

14. oktober 2018

Har du nokon gong tenkt på å lage eit matlagingsprogram? Eg er sikker på at det hadde blitt kjempesuksess

Linda Stuhaug

14. oktober 2018

Nei, den tanken har ikkje slått meg – men eg tar det virkelig som eit stort kompliment altså 😀 Takk!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg