Enkel tacopai med grov bunn

God fredag!

Eg tok meg rett og slett en dag fri fra både studier, blogg og alt-som-burde-gjerast igår. Godt og nødvendig innimellom 🙂 Men idag er eg tilbake med en skikkelig god middagspai til dere: tacopai med grov bunn! Denne passer like godt kvardag som helg, men er fin å variere den tradisjonelle fredagstacoen med.

Paibunnen er basert på spelt og havre og kan med fordel lages kvelden før/ dager i forveien. Den kan også fryses forstekt så man har grov paibunn tilgjengelig til en rask og enkel middag seinare. Er paibunnen ferdig kan en middagspai lages på under halvtimen!

PS! Min paiform var 24 cm i diameter, men ganske djup. Du kan fint bruke større form, opp til vertfall 30 cm i diameter. Volumet vil bli nokolunde det samme.

Tacopai med grov bunn, til 4 personer
Paibunn
75 g smør, romtemperert
75 g kesam
1,5 dl sikta speltmel
1,5 dl havremel
1/2 ts salt

Tacofyll
400 g karbonadedeig
2-3 ss heimelaga tacokrydder eller 1 pk tacokrydder
1 boks, 300 g creme fraiche
1/2 purreløk
1/2 paprika
1 boks mais
revet ost

Slik gjer du:
1. Kna sammen ingrediensene til paibunnen til en jevn paideig. Juster med litt vatn om nødvendig. Kjevle deiga ut og legg i paiformen, trykk deiga jevnt ned i formen og oppover kantane. Prikk hull med en gaffel og forsteik midt i ovnen på 180 grader i 15 minutter.

2. I mellomtida lager du fyllet. Steik karbonadedeig, tilsett deretter tacokrydder og creme fraiche. Bland inn grovhakka purreløk, paprika og mais. Legg fyllet i den forstekte paibunnen.

3. Topp paien med ost og steik midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til osten er smelta og gyllen. La paien kvile litt før servering og server med en frisk salat, en klatt rømme eller guacamole og gjerne litt salsasaus 🙂

Tips og alternativer*
Må du ha glutenfri bunn? Bruk gjerne lyst bokhvetemel framfor speltmel, og hugs glutenfritt havremel (du kan male havregryn til havremel i en blender sjølv).

Varier gjerne grønnsakene i paibunnen med det du liker og har tilgjengelig!

Som sagt, perfekt helgemiddag – men også super til kvardags 🙂
Prøv iløpet av helga då vell!

Ha en riktig god helg alle sammen ♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

15 kommentarer

  1. åh lenge si eg har laga tacopai nå! det må eg få gjort noke med 😀 paien såg skikkelig digg ut vertfall!

    1. Den var SÅ god! Falt i smak hos heile familien 😀 Fortsatt god helg Oda <3

    2. Tenker du på til toppingen? 🙂 Eg er veldig glad i panna cotta med bærsaus og synes det er absolutt best. Gjerne en frisk & søt saus av bringebær eller jordbær med litt pressa limesaft!

  2. Denne så ut som snadder! Ha en god helg selv 🙂

    1. Knallgod! Så mykje bedre enn den ser ut 🙂 Takk Malene!

  3. Solveig

    Dette så godt ut, mhm!
    Jeg lurer på om du kan lage et «ting å putte på grillen»-innlegg? 🙂 Hadde vært veldig kjekt nå som det nærmer seg sommeren, vil gjerne bli flinkere til å utforske grillen.

    1. Hei! Veldig godt tips, men eg har en egen «grillmat» kategori som du kan utforske i mellomtida 😀

  4. endelig satt eg i gong og laga denna herligheten etter ein del år si sist 😀 men eg har rolpa det til fordi fyllet blei veeeldig rennande! sånn var det ikkje sist eg laga den 😛 ka kan eg ha gjort feil?

    1. Kva type creme fraiche brukte du? Det er jo ikkje så mykje væske i fyllet, så forstår ikkje heilt korleis den kan ha blitt rennande…

      1. lett typen.. 😛 original neste gong då altså 🙂 men leste på ein rømme-guide at den fint kunne kokast 🙂

      2. Ja, den kan kokast, det er ikkje det. Den er meir rennande i konsistensen 😉 Men eg har laga den med lett (19%) creme friache uten problem 🙂 Eit tips er å la det småputre til en fyldig saus uten overflod av væske!

  5. søren eg var på vei til å enkli gjer det, men blei usikker! men då vett eg ka eg kan gjer neste gong – takk!! 😀 ha ein fin dag!

    1. Jepp! Ha en nydelig dag <3

  6. 180 grader i 20 min etter at paien er forsteikt, også?

    1. Det står i innlegget i punkt 3 kva du skal gjere vidare.