Linda Stuhaug

Annonse

26. mai 2017

Enkel tacopai med grov bunn

Enkel tacopai med grov bunn
God fredag!
Eg tok meg rett og slett en dag fri fra både studier, blogg og alt-som-burde-gjerast igår. Godt og nødvendig innimellom 🙂 Men idag er eg tilbake med en skikkelig god middagspai til dere: tacopai med grov bunn! Denne passer like godt kvardag som helg, men er fin å variere den tradisjonelle fredagstacoen med.
Paibunnen er basert på spelt og havre og kan med fordel lages kvelden før/ dager i forveien. Den kan også fryses forstekt så man har grov paibunn tilgjengelig til en rask og enkel middag seinare. Er paibunnen ferdig kan en middagspai lages på under halvtimen!
PS! Min paiform var 24 cm i diameter, men ganske djup. Du kan fint bruke større form, opp til vertfall 30 cm i diameter. Volumet vil bli nokolunde det samme.
Tacopai med grov bunn, til 4 personer Paibunn 75 g smør, romtemperert 75 g kesam 1,5 dl sikta speltmel 1,5 dl havremel 1/2 ts salt
Tacofyll 400 g karbonadedeig 2-3 ss heimelaga tacokrydder eller 1 pk tacokrydder 1 boks, 300 g creme fraiche 1/2 purreløk 1/2 paprika 1 boks mais revet ost
Slik gjer du: 1. Kna sammen ingrediensene til paibunnen til en jevn paideig. Juster med litt vatn om nødvendig. Kjevle deiga ut og legg i paiformen, trykk deiga jevnt ned i formen og oppover kantane. Prikk hull med en gaffel og forsteik midt i ovnen på 180 grader i 15 minutter.
2. I mellomtida lager du fyllet. Steik karbonadedeig, tilsett deretter tacokrydder og creme fraiche. Bland inn grovhakka purreløk, paprika og mais. Legg fyllet i den forstekte paibunnen.
3. Topp paien med ost og steik midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til osten er smelta og gyllen. La paien kvile litt før servering og server med en frisk salat, en klatt rømme eller guacamole og gjerne litt salsasaus 🙂
Tips og alternativer* Må du ha glutenfri bunn? Bruk gjerne lyst bokhvetemel framfor speltmel, og hugs glutenfritt havremel (du kan male havregryn til havremel i en blender sjølv).
Varier gjerne grønnsakene i paibunnen med det du liker og har tilgjengelig!
Som sagt, perfekt helgemiddag – men også super til kvardags 🙂 Prøv iløpet av helga då vell!
Ha en riktig god helg alle sammen ♥

God fredag!

Eg tok meg rett og slett en dag fri fra både studier, blogg og alt-som-burde-gjerast igår. Godt og nødvendig innimellom 🙂 Men idag er eg tilbake med en skikkelig god middagspai til dere: tacopai med grov bunn! Denne passer like godt kvardag som helg, men er fin å variere den tradisjonelle fredagstacoen med.

Paibunnen er basert på spelt og havre og kan med fordel lages kvelden før/ dager i forveien. Den kan også fryses forstekt så man har grov paibunn tilgjengelig til en rask og enkel middag seinare. Er paibunnen ferdig kan en middagspai lages på under halvtimen!

PS! Min paiform var 24 cm i diameter, men ganske djup. Du kan fint bruke større form, opp til vertfall 30 cm i diameter. Volumet vil bli nokolunde det samme.

Tacopai med grov bunn, til 4 personer
Paibunn
75 g smør, romtemperert
75 g kesam
1,5 dl sikta speltmel
1,5 dl havremel
1/2 ts salt

Tacofyll
400 g karbonadedeig
2-3 ss heimelaga tacokrydder eller 1 pk tacokrydder
1 boks, 300 g creme fraiche
1/2 purreløk
1/2 paprika
1 boks mais
revet ost

Slik gjer du:
1. Kna sammen ingrediensene til paibunnen til en jevn paideig. Juster med litt vatn om nødvendig. Kjevle deiga ut og legg i paiformen, trykk deiga jevnt ned i formen og oppover kantane. Prikk hull med en gaffel og forsteik midt i ovnen på 180 grader i 15 minutter.

2. I mellomtida lager du fyllet. Steik karbonadedeig, tilsett deretter tacokrydder og creme fraiche. Bland inn grovhakka purreløk, paprika og mais. Legg fyllet i den forstekte paibunnen.

3. Topp paien med ost og steik midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til osten er smelta og gyllen. La paien kvile litt før servering og server med en frisk salat, en klatt rømme eller guacamole og gjerne litt salsasaus 🙂

Tips og alternativer*
Må du ha glutenfri bunn? Bruk gjerne lyst bokhvetemel framfor speltmel, og hugs glutenfritt havremel (du kan male havregryn til havremel i en blender sjølv).

Varier gjerne grønnsakene i paibunnen med det du liker og har tilgjengelig!

Som sagt, perfekt helgemiddag – men også super til kvardags 🙂
Prøv iløpet av helga då vell!

Ha en riktig god helg alle sammen ♥

Annonse

6 Kommentarer

L

Lydia

2. februar 2021

Elsker denne paien! 🙂

Linda Stuhaug

3. februar 2021

Så kjekt å lese, Lydia 😀

T

Thea

12. oktober 2019

Denne ser veldig god ut! Jeg bor alene, men har lyst til å lage pai en dag. Kan restene fryses?

Linda Stuhaug

13. oktober 2019

Absolutt 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg