Ovnsbakt Stange kyllinglår

Hei!

For litt sida fant eg Stange Kyllinglår på halv pris i butikken. Eg var rask med å putte nedi nokon pakker i handlekorga då! Kyllinglåra gjekk ut på dato dagen etterpå og derfor fylte eg opp frysaren med godsakene!

Eg lagde meg en god middag med kyllinglårene for nokon helger tilbake. Kjøleskapet var nesten tomt og formen blei til av det eg hadde tilgjengelig, men eg tenkte å dele oppskrift med dere likevell 🙂 Her er det berre å bruke det du liker og har tilgjengelig av krydder, urter, grønnsaker og eventuelt smakstilsetning.

Ovnsbakt kyllinglår, 2 personer
2 stk. stange kyllinglår
3 gulerøtter
2 stk vårløk
2 fedd kvitløk, finhakka
1/2 chili, finhakka
smør
salt, pepper, paprikakrydder


Slik gjer du: 
1. Sett ovnen på 180 grader varmluft. Legg lårene i en ildfast form med skinnsida opp. Ha over krydder, kvitløk og chili. Fordel tynne ostehøvelskiver med smør over kyllingen.

2. Legg biter av gulerøtter og hakka vårløk i formen. Steik midt i ovnen i ca. 25 minutter.

3. Sett på grillfunksjon og plasser kyllingen øverst i ovnen. Steik i ca. 5 minutter til skinnsida er sprø. Ta formen ut av ovnen og la den kvile litt før servering.

Eg serverte kyllinglåret med en stor, frisk salat av salatmiks, paprika, agurk, fersk mango, granateple og fetaost. En skikkelig god kombinasjon som anbefales! I tillegg helte eg litt av steikesjyen over kyllinglåret før servering. Saftig og godt 😉 Server med det tilbehøret du ønsker!

Kyllingbeina blir naturligvis brukt til å koke kraft! Sida eg kun hadde to kyllinglår fraus eg ned beina og koker en større kjele kraft når eg har fått laga eit par fleire middager med kyllinglårene som er i frysaren 🙂

En lett og frisk middag som passer perfekt til kvardags no som det begynner å bli meir sommar!

Velbekomme 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *