Sunne brownieskjeks med 4 ingredienser!

Onsdag aka lillelørdag!

Lyst på noke søtt og godt idag? Da kan eg friste med sunne brownieskjeks du lager med kun 4 ingredienser! Dette er en reprise fra arkivet, fordi dei er veldig populære blant mange av dokke, og fordi eg veit dokke liker ekstra godt sunne, søte oppskrifter som lages uten helsekostprodukter 🙂 Det tar heller ikkje meir enn 15-20 minutt fra du begynner å lage kjeksene til dei er ferdigstekt, stort bedre kan det ikkje bli?

Desse får en seig konsistens med sprø kanter og er fantastisk gode på smak. Dei er supre som kvardagskos, mellomåltid, påfyll før/etter trening eller som tursnacks!

Naturlig fri for tilsatt sukker, gluten og melk: 


Du trenger, 12 cookies
150 g store, saftige dadler (uten stein)
70 g valnøtter
30 g original kakao
1/2 ts maldonsalt

Slik gjer du: 
Sett ovnen på 180 grader. Miks sammen ingrediensane i ein kraftig blendar eller foodprosessor i 2 minutter til nøttene begynner å slippe ut fett. Del deiga i 12 deler, trill til kuler og press flate til cookie mellom hendene.

Fordel over en langpanne med bakepapir. Trykk nedi ei valnøtt om du ønsker det.

Steik midt i ovnen i 7-8 minutter, til du ser at kjeksene er stekt i kantane. Avkjøl på rist. Det er først når kjeksene er heilt avkjølte dei får den gode konsistensen.

Oppbevar kjeksene i kjøleskapet. Dei står seg minst 1 veke!

Tips og alternativer:
– Tåler du ikkje nøtter kan du fint bruke solsikkekjerner. Valnøttene kan også byttes med andre nøtter, som for eksempel mandler eller cashewnøtter.

Når eg skal på langturer på ski, sykkel eller på beina, enten det er dagstur eller over fleire dager, pleier eg å lage opp desse kjeksene og bruke som påfyll underveis. Dei er energirike og lette å spise, perfekt på tur!

Bildet er fra i sommar, når vi gjekk 140 km i marka og kryssa Norge på tvers. Eg lagde dobbel oppskrift brownieskjeks som eg hadde som mellommåltid gjennom dagane. Dei står seg lenge, også uten kjøleskap, og smakte like godt på dag 1 som dag 6!

Prøv kjeksa du også 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

 1. De var nydelige Hadde litt vann pÄ fingrene,for de var litt klissete Ä fÄ flate Lykke til med eksamen!

  1. Takk Solveig!

   SĂ„ bra kjeksene falt i smak hos deg 😀

 2. Disse fikk jammen bein Ă„ gĂ„ pĂ„ her hjemme hos oss – skikkelig gode! Men etter Ă„ ha Ăždelagt to (!) stavmiksere lurer jeg litt pĂ„ hvilket utstyr du pleier Ă„ bruke? Vil tro at det er vanskelig Ă„ fĂ„ blandet alt godt sammen i blender, det blir jo ganske sĂ„ tykt og seigt… Blir glad for tips, for disse kommer det nok kjapt ny bestilling pĂ„:-)

  1. Hei! Nei, det er eg grunn til at eg skriver at massen skal lagast i en kraftig blendar eller foodprosessor 😉 Det skal miksast til nĂžttene begynner Ă„ slippe ut fett, det klarer du ikkje med stavmiksar. Bitane blir jo heller ikkje skikkelig malt med stavmiksar. Det er ikkje noko problem Ă„ lage dei i kraftig blendar/foodprosessor 🙂

 3. Hei, jeg skal prÞve og lage disse brownieskjeksene og lurer pÄ om man kan bruke vanlig seltin salt?

  1. Det blir ikkje heilt det samme, men bruk litt av det du 😉 Men ver forsikig med mengden.

 4. Hei!
  Skal man ta av skinnet pÄ dadlene?

  1. Hei! Nei, det er ikkje skinn pĂ„ dadler 🙂

 5. Hvor fÄr du tak i original kakao? Er den sukkerfri?

  1. Vanlig matbutikk 😉 BestĂ„r av 100% kakao.

 6. Hege Kristine

  GĂ„r det an Ă„ bruke andre nĂžtter enn valnĂžtter?

  1. Ja, det stĂ„r i innlegget 🙂

 7. Linn Karin

  Hei. I flere oppskrifter der du bruker dadler, skal de vĂŠre ferske. Er det mulig Ă„ bruke tĂžrka dadler? Butikken i bygda selger ikke ferske

  1. Hei!
   Eg bruker kun ferske dadler i oppskriftene mine 🙂 Det er rett og slett fordi det gir det beste resultatat pĂ„ bĂ„de smak og konsistens. Du kan bruke tĂžrka dadler, men vĂŠr obs pĂ„ at resultatet ikkje blir heilt det samme, og at du sannsynligvis mĂ„ bruke litt meir/litt ekstra smĂžr 🙂