Sunne brownieskjeks med 4 ingredienser!

Onsdag aka lillelørdag!

Lyst på noke søtt og godt idag? Da kan eg friste med sunne brownieskjeks du lager med kun 4 ingredienser! Dette er en reprise fra arkivet, fordi dei er veldig populære blant mange av dokke, og fordi eg veit dokke liker ekstra godt sunne, søte oppskrifter som lages uten helsekostprodukter 🙂 Det tar heller ikkje meir enn 15-20 minutt fra du begynner å lage kjeksene til dei er ferdigstekt, stort bedre kan det ikkje bli?

Desse får en seig konsistens med sprø kanter og er fantastisk gode på smak. Dei er supre som kvardagskos, mellomåltid, påfyll før/etter trening eller som tursnacks!

Naturlig fri for tilsatt sukker, gluten og melk: 


Du trenger, 12 cookies
150 g store, saftige dadler (uten stein)
70 g valnøtter
30 g original kakao
1/2 ts maldonsalt

Slik gjer du: 
Sett ovnen på 180 grader. Miks sammen ingrediensane i ein kraftig blendar eller foodprosessor i 2 minutter til nøttene begynner å slippe ut fett. Del deiga i 12 deler, trill til kuler og press flate til cookie mellom hendene.

Fordel over en langpanne med bakepapir. Trykk nedi ei valnøtt om du ønsker det.

Steik midt i ovnen i 7-8 minutter, til du ser at kjeksene er stekt i kantane. Avkjøl på rist. Det er først når kjeksene er heilt avkjølte dei får den gode konsistensen.

Oppbevar kjeksene i kjøleskapet. Dei står seg minst 1 veke!

Tips og alternativer:
– Tåler du ikkje nøtter kan du fint bruke solsikkekjerner. Valnøttene kan også byttes med andre nøtter, som for eksempel mandler eller cashewnøtter.

Når eg skal på langturer på ski, sykkel eller på beina, enten det er dagstur eller over fleire dager, pleier eg å lage opp desse kjeksene og bruke som påfyll underveis. Dei er energirike og lette å spise, perfekt på tur!

Bildet er fra i sommar, når vi gjekk 140 km i marka og kryssa Norge på tvers. Eg lagde dobbel oppskrift brownieskjeks som eg hadde som mellommåltid gjennom dagane. Dei står seg lenge, også uten kjøleskap, og smakte like godt på dag 1 som dag 6!

Prøv kjeksa du også 😀

24 kommentarer

 1. De var nydelige Hadde litt vann på fingrene,for de var litt klissete å få flate Lykke til med eksamen!

  1. Takk Solveig!

   Så bra kjeksene falt i smak hos deg 😀

 2. Disse fikk jammen bein å gå på her hjemme hos oss – skikkelig gode! Men etter å ha ødelagt to (!) stavmiksere lurer jeg litt på hvilket utstyr du pleier å bruke? Vil tro at det er vanskelig å få blandet alt godt sammen i blender, det blir jo ganske så tykt og seigt… Blir glad for tips, for disse kommer det nok kjapt ny bestilling på:-)

  1. Hei! Nei, det er eg grunn til at eg skriver at massen skal lagast i en kraftig blendar eller foodprosessor 😉 Det skal miksast til nøttene begynner å slippe ut fett, det klarer du ikkje med stavmiksar. Bitane blir jo heller ikkje skikkelig malt med stavmiksar. Det er ikkje noko problem å lage dei i kraftig blendar/foodprosessor 🙂

 3. Hei, jeg skal prøve og lage disse brownieskjeksene og lurer på om man kan bruke vanlig seltin salt?

  1. Det blir ikkje heilt det samme, men bruk litt av det du 😉 Men ver forsikig med mengden.

 4. Hei!
  Skal man ta av skinnet på dadlene?

  1. Hei! Nei, det er ikkje skinn på dadler 🙂

 5. Hvor får du tak i original kakao? Er den sukkerfri?

  1. Vanlig matbutikk 😉 Består av 100% kakao.

 6. Hege Kristine

  Går det an å bruke andre nøtter enn valnøtter?

  1. Ja, det står i innlegget 🙂

 7. Linn Karin

  Hei. I flere oppskrifter der du bruker dadler, skal de være ferske. Er det mulig å bruke tørka dadler? Butikken i bygda selger ikke ferske

  1. Hei!
   Eg bruker kun ferske dadler i oppskriftene mine 🙂 Det er rett og slett fordi det gir det beste resultatat på både smak og konsistens. Du kan bruke tørka dadler, men vær obs på at resultatet ikkje blir heilt det samme, og at du sannsynligvis må bruke litt meir/litt ekstra smør 🙂

   1. Bløyta dei i vatn i 2timar så funka da so berre da

 8. Camilla

  Hei, står ingenting om å fjeren stein i dadlene først, gjør du det? Har rett og slett ikke brukt dadler før å var ikke klar over stenene

  1. Camilla

   Glem det, så det nå

 9. Kva blender har du ? ev kor mange w ?

  1. Eg bruker ikkje blender til slike oppskrifter, eg bruker foodprosessor.
   Tips til blender har eg ikkje atm, men eg holder på å teste en no som eg kjem med anbefaling på om eg er fornøgd 🙂

 10. Hei, disse så interessante ut, men er det mye smak av dadler, eller blir den smaken litt gjemt?

  1. Nei, eg synes vertfall ikkje at dei smaker dadler 😀

 11. Lill Randi Skaran

  Hei! Har akkurat kjøpt «opptur med sunn mat» og lager noe nytt hver dag! Veldig inspirerende og godt ! Fant ikke ferske dadler, så brukte tørka og blanda i et egg. Det funka og de ble supergoe! Hvor kjøper du ferske dadler forresten?

  1. Så hyggelig, Lill Randi 😀 Når det kjem til dadler så bruker eg dadler i lausvekt eller merket «Juicy dates» i 600 g pakninger som eg kjøper på copp Extra eller Mega 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *