Annonse
2. juni 2017
Lompetoast – perfekt til frukost, matpakken eller turmat!
Gooood fredag!
Gjett kven som har sommarferie? For en fantastisk herlig følelse å være i mål med 2/3 år av utdanninga! Skal det neste året gå like fort som i år, så er eg ferdigutdanna før eg veit ordet av det altså!
Eg har landa litt etter eksamen og har lyst å dele eit supert turmattips med dere. Når eg er på turer, sykkelturer, skiturer eller lignande der eg må ha med meg matpakke underveis, er nemlig lompetoast nesten alltid å finne i matboksen min. Det veit eg mange av dere har fått med seg, da eg ofte deler bilde på instastory under @lindastuhaug. Lompetoast er noko av det beste eg kan ete på tur! Det gir meg stabil energi, inneholder både protein, karbohydrat og fett, eg veit magen min tåler det, det holder seg godt timesvis i matpakken, metter bra…
Lompetoast lager eg ikkje berre som turmat, men og til frukost, lunsj, enkel middag eller kveldsmat. Den er like god kald som varm, og nettopp derfor synes eg den er perfekt som turmat 🙂 Eg lager ofte lompetoasten i vaffeljern, men den kan like gjerne lages på steikepanna også. Da slipper du å grise til vaffeljernet ditt!
Lompetoast, juster mengdene etter deg og dine behov
lomper
grønn pesto
skinke, spekeskinke, fårepølse eller lignande
skiva eller revet ost
litt krydder
Slik gjer du:
Smør halve lompa med grønn pesto, legg på skinke, ost og til slutt litt krydder. Klapp sammen og steik på middels varme i ei tørr steikepanne til lompa er gyllen og sprø.
Avkjøl gjerne litt på rist, så lompene holder seg sprø. Server med litt friske grønnsaker 🙂
Skal du ha dei med i matpakken anbefaler eg å avkjøle dei heilt på rist og pakke inn i bakepapir før du legger dei i matboksen.
Tips!
Selfølgelig kan du bruke det pålegget du liker, men dette er og forblir min absolutte favoritt 🙂 Grønn pesto setter prikken over i-en, men kan erstattes med kremost, ketshup eller lignande etter smak og behag.
Smaker og godt til frukost på hyttetur i marka:
Vi tok med oss lomper, pesto, skinke og revet ost på eit glass og lagde oss lompetoast som 17.mai frukost i år, når vi tok ei utradisjonell feiring langt til skogs 🙂 Perfekt start på dagen ♥
Lag lompetoast til frukost i helga eller ta med på søndagsturen som niste – eg tippe det vil falle i smak hos heile familien 😀 Riktig god helg alle sammen!
Annonse
10 Kommentarer
Anna
27. august 2020
Linda Stuhaug
27. august 2020
Jeanette
9. februar 2019
Linda Stuhaug
10. februar 2019
Karoline
31. januar 2019
Linda Stuhaug
31. januar 2019
Hege
18. februar 2020
Linda Stuhaug
19. februar 2020
Martine
4. februar 2020
Linda Stuhaug
4. februar 2020
SKRIV EN KOMMENTAR