Linda Stuhaug

Annonse

Lompetoast – perfekt til frukost, matpakken eller turmat!

Lompetoast – perfekt til frukost, matpakken eller turmat!
Gooood fredag!
Gjett kven som har sommarferie? For en fantastisk herlig følelse å være i mål med 2/3 år av utdanninga! Skal det neste året gå like fort som i år, så er eg ferdigutdanna før eg veit ordet av det altså!
Eg har landa litt etter eksamen og har lyst å dele eit supert turmattips med dere. Når eg er på turer, sykkelturer, skiturer eller lignande der eg må ha med meg matpakke underveis, er nemlig lompetoast nesten alltid å finne i matboksen min. Det veit eg mange av dere har fått med seg, da eg ofte deler bilde på instastory under @lindastuhaug. Lompetoast er noko av det beste eg kan ete på tur! Det gir meg stabil energi, inneholder både protein, karbohydrat og fett, eg veit magen min tåler det, det holder seg godt timesvis i matpakken, metter bra…
Lompetoast lager eg ikkje berre som turmat, men og til frukost, lunsj, enkel middag eller kveldsmat. Den er like god kald som varm, og nettopp derfor synes eg den er perfekt som turmat 🙂 Eg lager ofte lompetoasten i vaffeljern, men den kan like gjerne lages på steikepanna også. Da slipper du å grise til vaffeljernet ditt!
Lompetoast, juster mengdene etter deg og dine behov lomper grønn pesto skinke, spekeskinke, fårepølse eller lignande skiva eller revet ost litt krydder
Slik gjer du: Smør halve lompa med grønn pesto, legg på skinke, ost og til slutt litt krydder. Klapp sammen og steik på middels varme i ei tørr steikepanne til lompa er gyllen og sprø.
Avkjøl gjerne litt på rist, så lompene holder seg sprø. Server med litt friske grønnsaker 🙂
Skal du ha dei med i matpakken anbefaler eg å avkjøle dei heilt på rist og pakke inn i bakepapir før du legger dei i matboksen.
Tips! Selfølgelig kan du bruke det pålegget du liker, men dette er og forblir min absolutte favoritt 🙂 Grønn pesto setter prikken over i-en, men kan erstattes med kremost, ketshup eller lignande etter smak og behag.
Smaker og godt til frukost på hyttetur i marka:
Vi tok med oss lomper, pesto, skinke og revet ost på eit glass og lagde oss lompetoast som 17.mai frukost i år, når vi tok ei utradisjonell feiring langt til skogs 🙂 Perfekt start på dagen ♥
Lag lompetoast til frukost i helga eller ta med på søndagsturen som niste – eg tippe det vil falle i smak hos heile familien 😀 Riktig god helg alle sammen!

Gooood fredag!

Gjett kven som har sommarferie? For en fantastisk herlig følelse å være i mål med 2/3 år av utdanninga! Skal det neste året gå like fort som i år, så er eg ferdigutdanna før eg veit ordet av det altså!

Eg har landa litt etter eksamen og har lyst å dele eit supert turmattips med dere. Når eg er på turer, sykkelturer, skiturer eller lignande der eg må ha med meg matpakke underveis, er nemlig lompetoast nesten alltid å finne i matboksen min. Det veit eg mange av dere har fått med seg, da eg ofte deler bilde på instastory under @lindastuhaug. Lompetoast er noko av det beste eg kan ete på tur! Det gir meg stabil energi, inneholder både protein, karbohydrat og fett, eg veit magen min tåler det, det holder seg godt timesvis i matpakken, metter bra…

Lompetoast lager eg ikkje berre som turmat, men og til frukost, lunsj, enkel middag eller kveldsmat. Den er like god kald som varm, og nettopp derfor synes eg den er perfekt som turmat 🙂 Eg lager ofte lompetoasten i vaffeljern, men den kan like gjerne lages på steikepanna også. Da slipper du å grise til vaffeljernet ditt!

Lompetoast, juster mengdene etter deg og dine behov
lomper
grønn pesto
skinke, spekeskinke, fårepølse eller lignande
skiva eller revet ost
litt krydder

Slik gjer du:
Smør halve lompa med grønn pesto, legg på skinke, ost og til slutt litt krydder. Klapp sammen og steik på middels varme i ei tørr steikepanne til lompa er gyllen og sprø.

Avkjøl gjerne litt på rist, så lompene holder seg sprø. Server med litt friske grønnsaker 🙂

Skal du ha dei med i matpakken anbefaler eg å avkjøle dei heilt på rist og pakke inn i bakepapir før du legger dei i matboksen.

Tips!
Selfølgelig kan du bruke det pålegget du liker, men dette er og forblir min absolutte favoritt 🙂 Grønn pesto setter prikken over i-en, men kan erstattes med kremost, ketshup eller lignande etter smak og behag.

Smaker og godt til frukost på hyttetur i marka:

Vi tok med oss lomper, pesto, skinke og revet ost på eit glass og lagde oss lompetoast som 17.mai frukost i år, når vi tok ei utradisjonell feiring langt til skogs 🙂 Perfekt start på dagen ♥

Lag lompetoast til frukost i helga eller ta med på søndagsturen som niste – eg tippe det vil falle i smak hos heile familien 😀 Riktig god helg alle sammen!

Annonse

10 Kommentarer

A

Anna

27. august 2020

Hei Linda! Vil du si at speltlomper med kyllingpålegg og ost, varmet som toast, er et sunt alternativ?

Linda Stuhaug

27. august 2020

Ja 🙂 Og med litt ekstra grønnsaker på sida 😉

J

Jeanette

9. februar 2019

Har du noke tips til selve stekingen? Skal de stekes på begge sider? Er det ikke vanskelig da å snu dem?

Linda Stuhaug

10. februar 2019

Nei, det er ikkje vanskelig å snu dei 😉 Berre å bruke ein steikespade og snu, det skal absolutt ikkje vere noko problem 🙂

K

Karoline

31. januar 2019

Prøvde lompetoast til kvelds i går, har lenge lurt på å prøve men har vore litt småskeptisk til om det er så godt. Det steikast jo uten noko smør i panna. Men OMG så godt! No skjønna eg koffor du ete så mykje av det! Tusen takk for nok ein favoritt! På fredag skal eg prøve søtpotetpizzaen din. Veldig spent på den Takk for sunn matinspirasjon. Av alle eg følge i sosiale medier så er det du som treffe meg mest med både oppskrifter og generelt sunn og balansert livsstil. Du gjer ein fantastisk jobb, tusen takk!

Linda Stuhaug

31. januar 2019

Hei Karoline! Så hyggelig lesing 😀 Lompetoast er jo så utrulig enkelt, og så utrulig godt. Kjekt at du har fått smaken på det også 🙂 Tusen takk for ellers veldig hyggelige ord, det setter eg stor pris på å lese <3 Eg prøver så godt eg kan, og det er veldig stas med slike tilbakemeldinger. Stor klem til deg, håper søtpotertpizzaen også faller i smak 😀 <3

H

Hege

18. februar 2020

Må prøves! MEN hvor lenge holder Buer lomper etter opptining når de oppbevares i tett boks? Får ikke tak i ferske.

Linda Stuhaug

19. februar 2020

Ei veke kanskje? Veit ikkje, pleier ikkje fryse lomper, i tilfelle bruker eg dei med ein gang 🙂

M

Martine

4. februar 2020

Hei! Hvilken lomper pleier du å bruke?

Linda Stuhaug

4. februar 2020

Heimelaga lomper eller buer sine lomper 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg