Linda Stuhaug

Annonse

Sukkerfri yoghurtis med mango og lime

Sukkerfri yoghurtis med mango og lime
God tirsdag!
Det er ingen sommardag på Vestlandet idag, men sommaren kjem forhåpentligvis før eller sida, og da er det på sin plass med litt sommaroppskrifter i arkivet 🙂 Sukkerfri yoghurtis lager eg året rundt, men det smaker ekstra godt når det er varmt i været.
Yoghurtisen lager du på eit par minutter, den kan varieres etter smak og kva man tåler, den er uten tilsatt sukker, proteinrik og veldig god! Eg har delt lignande oppskrifter med dere før, men denne vrien er litt ny:
Du trenger, 1 porsjon
150 g mango (fryst i biter)* 130 g naturell yoghurt (eventuelt anna yohurt eller kokoskrem) 2 ss sukrinmelis (smak til)* saft fra 1/4 lime*
Slik gjer du: Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør med stavmikser til en klumpfri yoghurtis. Server straks med den toppingen du ønsker, eg har brukt blåbær, gojibær og valnøtter. Ulike typer frukt, bær og nøtter er nydelig som topping på yoghurtisen 🙂
Tips! Bytt gjerne mango med frosne bringebær, skogsbær eller andre typer frukt/bær for variasjon. Eg er veldig glad i ulike kombinasjoner med bær, som norske bringebær og jordbær.
Du kan bruke anna søtning enn sukrinmelis, men eg anbefaler en pulverisert eller flytande variant. Honning kan fint brukes.
Limesaft kan du sjølvsagt sløyfe, eller bruke sitronsaft for syre.
Eg pleier å lage yoghurtisen som kos eller mellommåltid, men skal eg ha den som eit måltid dobler eg oppskrifta og topper den med ekstra masse digg 🙂 Nesten som en smoothieskål!
Oppskrifta har noken av dere kanskje allerede sett? Det var nemlig mitt bidrag i Juni- utgaven av Shape Up der eg er fast spaltist♥
Apropos Shape up, er det noken av dere lesere som skal på Shape Up Weekend til helga? Eg skal vere med nemlig! På lørdag skal eg ha workshop i å lage sunt snop og gleder meg veldig til det 🙂
Eg var med for to år sida og veit at det blir ei veldig kjekk helg full av trening, god mat, godt selskap og 500 andre jenter med samme interessene. Det blir stas!

God tirsdag!

Det er ingen sommardag på Vestlandet idag, men sommaren kjem forhåpentligvis før eller sida, og da er det på sin plass med litt sommaroppskrifter i arkivet 🙂 Sukkerfri yoghurtis lager eg året rundt, men det smaker ekstra godt når det er varmt i været.

Yoghurtisen lager du på eit par minutter, den kan varieres etter smak og kva man tåler, den er uten tilsatt sukker, proteinrik og veldig god! Eg har delt lignande oppskrifter med dere før, men denne vrien er litt ny:



Du trenger, 1 porsjon


150 g mango (fryst i biter)*
130 g naturell yoghurt (eventuelt anna yohurt eller kokoskrem)
2 ss sukrinmelis (smak til)*
saft fra 1/4 lime*

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør med stavmikser til en klumpfri yoghurtis. Server straks med den toppingen du ønsker, eg har brukt blåbær, gojibær og valnøtter. Ulike typer frukt, bær og nøtter er nydelig som topping på yoghurtisen 🙂

Tips!
Bytt gjerne mango med frosne bringebær, skogsbær eller andre typer frukt/bær for variasjon. Eg er veldig glad i ulike kombinasjoner med bær, som norske bringebær og jordbær.

Du kan bruke anna søtning enn sukrinmelis, men eg anbefaler en pulverisert eller flytande variant. Honning kan fint brukes.

Limesaft kan du sjølvsagt sløyfe, eller bruke sitronsaft for syre.

Eg pleier å lage yoghurtisen som kos eller mellommåltid, men skal eg ha den som eit måltid dobler eg oppskrifta og topper den med ekstra masse digg 🙂 Nesten som en smoothieskål!


Oppskrifta har noken av dere kanskje allerede sett? Det var nemlig mitt bidrag i Juni- utgaven av Shape Up der eg er fast spaltist♥

Apropos Shape up, er det noken av dere lesere som skal på Shape Up Weekend til helga? Eg skal vere med nemlig! På lørdag skal eg ha workshop i å lage sunt snop og gleder meg veldig til det 🙂

Eg var med for to år sida og veit at det blir ei veldig kjekk helg full av trening, god mat, godt selskap og 500 andre jenter med samme interessene. Det blir stas!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg