Linda Stuhaug

Annonse

Sunne og saftige jordbærmuffins

Sunne og saftige jordbærmuffins
God fredag!
Gårsdagen gjekk i ett og mitt planlagte innlegg fikk eg ikkje tid til å dele med dokke. Men idag svipper eg innom igjen med noken sunne og saftige jordbærmuffins! Desse blei SÅ gode og er superenkle å slenge sammen 🙂
Uten tilsatt sukker, kan lages glutenfri og melkefri, grove (uten at det kjennes slik) og såpass sunne at du kan nyte dei til lunsj. Det gjorde nemlig eg 😉 Perfekt når den norske jordbærsesongen snart er i gang!
Du trenger, 8 stk
Muffinsrøre 2 egg 130 g original kesam* 1 ss ekte smør, smelta 50 g havremjøl * 30 g speltmjøl, evt. kokosmjøl eller anna glutenfri tørrvare* 50 g sukrin gold * 25 g sukrin+ * 1 ts ekte vaniljepulver 1 ts bakepulver 8 stk jordbær
Topping 100 g philadelphia 2 ss sukrinmelis (smak til) eit dryss ekte vaniljepulver 4 stk jordbær
Slik gjer du: Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Bland sammen alle ingrediensene til muffinsrøra (-jordbær) til en jevn og glatt røre. Juster med en skvett vatn om nødvendig.
Fordel røra i 8 muffinsformer og trykk eit jordbær nedi formene. Steik muffinsane midt i ovnen i 15-20 minutter, til dei er gjennomstekt. Avkjøl på rist.
Bland sammen ingrediensene til glasuren og smak til. Bre over muffinsane når dei er avkjølte og topp med jordbær delt i to. Oppbevares i kjøleskapet til dei skal nytast 🙂
Tips og alternativer* For melkefri muffins anbefaler eg å bruke kokoskrem/kokosyoghurt framfor kesam.
Havremjøl, kokosmjøl og speltmjøl kan byttast med andre tørrvarer tilsvarande 80 g mjøl. Vær obs på at ulike mjøltyper vil gi ulikt resultat. Eg blir alltid fornøgd med havremjøl og speltmjøl/kokosmjøl 🙂
Sukrin gold og sukrin+ kan og byttast med anna søtning tilsvarande 100 g sukker. Anbefaler ikkje kun å bruke vanlig sukrin.
Kan fint stå nokon dager i kjøleskap. Oppskrifta kan også lages som ei kake om du ønsker det!
Gode å bake til kvardag eller helg!
Nyt helga alle sammen♥

God fredag!

Gårsdagen gjekk i ett og mitt planlagte innlegg fikk eg ikkje tid til å dele med dokke. Men idag svipper eg innom igjen med noken sunne og saftige jordbærmuffins! Desse blei SÅ gode og er superenkle å slenge sammen 🙂

Uten tilsatt sukker, kan lages glutenfri og melkefri, grove (uten at det kjennes slik) og såpass sunne at du kan nyte dei til lunsj. Det gjorde nemlig eg 😉 Perfekt når den norske jordbærsesongen snart er i gang!

Du trenger, 8 stk

Muffinsrøre
2 egg
130 g original kesam*
1 ss ekte smør, smelta
50 g havremjøl *
30 g speltmjøl, evt. kokosmjøl eller anna glutenfri tørrvare*
50 g sukrin gold *
25 g sukrin+ *
1 ts ekte vaniljepulver
1 ts bakepulver
8 stk jordbær

Topping
100 g philadelphia
2 ss sukrinmelis (smak til)
eit dryss ekte vaniljepulver
4 stk jordbær

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Bland sammen alle ingrediensene til muffinsrøra (-jordbær) til en jevn og glatt røre. Juster med en skvett vatn om nødvendig.

Fordel røra i 8 muffinsformer og trykk eit jordbær nedi formene. Steik muffinsane midt i ovnen i 15-20 minutter, til dei er gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Bland sammen ingrediensene til glasuren og smak til. Bre over muffinsane når dei er avkjølte og topp med jordbær delt i to. Oppbevares i kjøleskapet til dei skal nytast 🙂

Tips og alternativer*
For melkefri muffins anbefaler eg å bruke kokoskrem/kokosyoghurt framfor kesam.

Havremjøl, kokosmjøl og speltmjøl kan byttast med andre tørrvarer tilsvarande 80 g mjøl. Vær obs på at ulike mjøltyper vil gi ulikt resultat. Eg blir alltid fornøgd med havremjøl og speltmjøl/kokosmjøl 🙂

Sukrin gold og sukrin+ kan og byttast med anna søtning tilsvarande 100 g sukker. Anbefaler ikkje kun å bruke vanlig sukrin.

Kan fint stå nokon dager i kjøleskap. Oppskrifta kan også lages som ei kake om du ønsker det!


Gode å bake til kvardag eller helg!

Nyt helga alle sammen♥

Annonse

8 Kommentarer

M

MK

5. juni 2019

Hvordan tror du de vil bli med proteinpulver i stedet for kokosmel? Er ganske ny proteinpulver ☺️

Linda Stuhaug

5. juni 2019

Det går heilt fint det i såpass liten mengde 🙂

R

Rebecca

15. august 2022

Hei. Har du prøvd med frosne jordbær? I så tilfelle, blir det likt resultat som med ferske?

Linda Stuhaug

16. august 2022

Hei! Frosne jordbær blir veldig blaute of væsker seg fort. Då ville eg heller brukt bringebær eller blåbær som er fryst😊

M

Maria

5. juli 2018

Hvordan blir det å bruke sukrin istedenfor sukrin+? Blir det en metallisk bismak da?

Linda Stuhaug

5. juli 2018

Eg kjenner ikkje noko metallisk smak av sukrin gold i bakst, men det varierer fra person til person. Men eg synes alltid det er best å kombinere 🙂

M

Maria

5. juli 2018

Vil kun sukrin gold gi en metallisk smak?

Linda Stuhaug

5. juli 2018

Eg kjenner ikkje noko metallisk smak av sukrin gold i bakst, men det varierer fra person til person. Men eg synes alltid det er best å kombinere 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg