Rask middagsgryte med karbonadedeig

God onsdag!

Vi er midtveis i veka allerede og idag har eg ei rask middagsgryte som er perfekt til kvardags for heile familien 🙂 Det er ei tomatbasert gryte med karbonadedeig, bønner og grønnsaker – så det einaste man trenger utenom er tilbehør i form av ris, potet, rundstykker eller lignande.

Å lage gryte er en perfekt måte å bruke opp slappe grønnsaker på, og det var nettopp det eg gjorde her. Eg har skrevet opp dei grønnsakene eg brukte, men du bruker akkurat dei du har tilgjengelig 🙂

Rask middagsgryte med karbonadedeig, 4 personer
600 g karbonadedeig
1 boks kidneybønner (220 g avrent og skylt)
2 bokser hakkede tomater (800 g)
3-4 ss tomatpurê
1/2 brokkoli
1/2 blomkål
1/2 løk
200 g sjampinjong
2 fedd kvitløk
krydder etter smak, eg brukte chili, spisskumin, salt og pepper

Slik gjer du:
Steik grønnsakene til de begynner å bli møre, ha over i en kjele. Steik karbonadedeig og ha i samme kjelen. Tilsett hakkede tomater, tomatpure, bønner og krydder, la det småkoke 5-10 minutter til en fyldig gryte. Smak til med krydder etter smak og behag.

Server gryta straks med det tilbehøret du ønsker!

Mitt valg av tilbehør falt på proteinrike havrerundstykker med gulrot. Oppskrift finner du HERDesse passer perfekt som tilbehør til supper og gryter!

Ei gryte som kan varieres i med ulike krydder, urter, grønnsaker med meir! Lag din egen vri og middagen er klar på under halvtimen 🙂

Har du andre tips til korleis man kan bruke slappe grønnsaker? Eg ender alltid med å bruke dei i gryte eller grateng! Kom gjerne med tips 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 kommentarer

 1. Ser ganske lettvint og veldig godt ut. Karbonadedeig er utrolig anvendelig må jeg si!

  1. Karbonadedeig er vell en av dei mest anvendelige kjøttprodukta etter mi meining! Også smaker det godt også 🙂 God helg, Thomas!

 2. Birgitte K

  Hei Linda! Det er godt at du også ender opp med noen slappe grønnsaker:-). Tror noen ganger at det bare er jeg som har en radar som går OVER de slappe når jeg er i grønnsaksskuffen. Når det er varmt som nå pleier jeg å dele opp og fryse slappisene i hver sine poser eller bokser. På en kjøligere dag tar jeg de frem, freser de i olje, heller på vann/kraft og koker myke før stavmikseren lager lekker suppe til meg. Perfekt om man ikke orker varm mat, og likeså perfekt om man ikke har lyst til å bruke akkurat de grønnsakene som er slappe. Kos deg i solen:-) Klem fra Birgitte

  1. Hei! Så godt tips, Birgitte! Det skal eg absolutt hugse på altså 🙂 Innimellom er eg litt for ivrig på butikken og klarer ikkje ete opp alt før dei begynner å bli slappe, men eg kaster ALDRI mat, så eg klarer alltid å lure det inn en plass.

   Riktig god helg til deg! Her har vi dessverre hatt 10 grader og regn dei siste 3 vekene, men eg håper på sol snart… 🙂

 3. Caroline

  Håper du kommer med kokebok etterhvert

  1. Det vil komme 🙂

 4. Kine Ryding

  Lagde denne nå Og må si at den var sykt god❤️ Hadde oppi mer grønnsaker. For elsker grønnsaker. Dette var en supergod oppskrift. Elsker den ❤️og skal lage det flere ganger

  1. Så kjekt å lese, Kine! Tusen takk for tilbakemelding 😀

 5. Denne var nyyydelig!! Tusentakk for god oppskrift og takk for at du gjør det lettere å være sunn

  1. Det er en glede å inspirere, Ida 🙂 Kjekt du likte middagen <3

 6. Elisabeth

  Kan bruke slappe grønnsaker ved å gratinere dem i ovnen med litt parmesan. Ta på en god hollandes – saus og litt pinjekjerner 🙂