Lompepizza med pesto & avokado

Hei!

Da er det kjøttfri mandag igjen og eg har eit veldig enkelt og godt lunsj- eller middagstips til dere: lompepizza med pesto & avokado! Avokado er virkelig anvendelig og passer til så mykje, også som fyll på pizza. Lomper er heilt genialt å bruke som pizzabunn – det smaker godt, er kjapt å lage til, enkelt å variere… 🙂

En middag som passer perfekt om man er aleine, men som så enkelt kan justeres til fleire:

Juster mengdene etter deg og dine behov!

Lompepizza med pesto & avokado, 1 person
4 lomper
4 ts grønn pesto
1 stor avokado
revet ost, eg brukte jarlsberg for ekstra smak
evt. andre grønnsaker, eg bruke spisspaprika

Slik gjer du: 
Sett ovnen på 200 grader varmluft. Smør pesto på lompene, ha over avokado i skiver, grønnsaker og avslutt med revet ost. Steik midt i ovnen i 8-10 minutter til kantane er gylne og osten godt smelta. Følg med underveis, steiketida kan variere fra ovn til ovn!

La pizzaen kvile litt før servering. Kantane blir sprø og gode, og resten av lompa mjuk. Eg pleier å brette den sammen før eg spiser 🙂

TIPS! Ønsker du at heile lompebunnen skal bli sprø? Forsteik lompene nokon minutter til dei er sprø. Avkjøl litt før du deretter tar på fyllet 🙂

Pestoen lager eg sjølv og oppskrift finner du blant anna HER.

Pizzaen er god uten pesto også, bruk gjerne ketsjup, kremost eller philadelphia for andre smaker 🙂

Server med det tilbehøret du ønsker! Eg har alltid en frisk salat på sida, og lager gjerne kvitløksdressing (kesam/rømme, kvitløk, salt og pepper) til topping:

Enkelt, sunt og godt!

Lompepizzaer kan varieres i det uendelige og eg lager aldri den samme typen! Kva er fin favoritt lompepizza-topping? 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 kommentarer

 1. Sunniva

  Så godt det så ut, må testes! Men jeg har et problem når det kommer til lomper… Virker som det er bare meg også, for hver gang jeg skal spise (spelt)lomper blir hele gleden ødelagt i det alle lompene rives sunn og sitter fast i hverandre/posen… Skal jeg lage wrap er det ofte de revner da òg. Så derfor lurer jeg på om du har noen tips til det, eller kan det være at jeg gjør det helt feil? Haha et rart problem men jeg vil jo så gjerne teste alle gode lompeoopskriftene du har!

  1. Det høres ut som lompene du kjøper har vert fryst tidligere. Det er dessverre nokon butikker som selger lompene etter dei har våre fryst. Då skjer alltid dette med meg også… Derfor kjøper eg lomper som eg kan sjå er ferske og ikkje har vert fryst. Då er det ikkje noko problem og dei løyser seg fint fra kvarandre 🙂 Også kjøper eg nesten alltid Buer sine, fordi dei har en god konsistens og fyldige nok lomper til at dei ikkje rivner!

 2. Oppbevar lompene i kjøleskapet da revner de ikke 🙂

  1. Kan og vere eit tips, det har eg aldri prøvd før 🙂

 3. Hei, venter på boken i posten Håper at den skal inspirere slik som bloggen. Hva tenker du om dine oppskrifter opp mot lavkarbo/smartkarbo. Ser ut som du reduserer på karbohydratene. Jeg skal ned i vekt, sakte men sikkert

  1. Så kjekt å lese at du har kjøpt boka mi 🙂 Eg velger smartkarbo, men mine oppskrifter er langt fra lavkarbo. En fin måte å gå ned i vekt på det 🙂

 4. Hei.
  Hvis man har laget litt for mange, er det mulig å oppbevare dem og steke/varme de på nytt i morgen?

  1. Ja, absolutt 🙂 Eg liker like godt ete lompepizza kaldt, men du kan også varme dei litt på nytt i ovnen.

 5. Nydelig! Ny favoritt.

  1. Fantastisk 😀

 6. Hege V.T

  Nydelig

  1. Så bra, Hege 😀