Linda Stuhaug

Annonse

Sukkerfri rabarbra- og jordbærsmuldrepai

Sukkerfri rabarbra- og jordbærsmuldrepai
Hei alle sammen!
På søndag skreiv eg at eg skulle på jakt etter rabarbra, og rabarbra fikk eg 🙂 Takk til svigermor som gledelig deler! Det har blitt nokon nye oppskrifter dei siste dagane, og sida det var så mange som etterspurte oppskrifta på denne smuldrepaien igår, så tenkte eg like gjerne å dele den idag 🙂 Denne er heilt super å lage om man har fersk rabarbra enda, eller eventuelt har lagt stilkene i frysaren.
Dette er defnintivt min aller beste rabarbra oppskrift hittil! Paien blei utrulig god – passe søt, passe syrlig, og den crunchy smuldretoppingen blei en fantastisk god kombinasjon med rabarbra- og jordbærblandinga. Uten tilsatt sukker, gluten og kan fint lages melkefri:
Sukkerfri rabarbra- og jordbær smuldrepai 500 g rabarbra 400 g norske jordbær 2 ss potetmel 50 g sukrin gold 30 g sukrin+ 1 ts ekte vaniljepulver
Smuldretopping: 100 g smør, romtemperert 100 g mandler, grovt hakka 100 g sukrin gold 50 g havremel 50 g havregryn
Slik gjer du: Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Vask og skjær rabarbraen i jevnstore biter, ca. 2 cm. Rens jordbær og del i to. Ha det over i en bolle og vend sammen med potetmel, sukrin gold, sukrin+ og ekte vaniljepulver.
Fordel rabarbra- og jordbærblandinga i en passelig paiform eller ildfast form. Eg brukte en paiform på 28 cm.
Bland sammen det tørre til smuldrelokket og kna inn romtemperert smør med hendene. Det skal bli en klebig, smuldrette masse. Fordel over rabarbra- og jordbærblandinga.
Steik smuldrepaien på nederste rille i ca. 30 minutter, til smuldrelokket har blitt gyllent. Legg eventuelt over eit bakepapir underveis i steikinga om smuldrelokket begynner å bli mørk. Avkjøl i minst 30 minutter før servering.
Ingenting smaker bedre enn en klatt med vaniljeis til en lun pai♥ Oppskrift på sukkerfri og enkel vaniljeis uten ismaskin delte eg på bloggen igår:
Oppskrift finner du HER.
Tips og alternativer* – bytt smør med melkefri margarin eller cocosa for melkefri pai.
– hugs å bruke glutenfritt havremel og glutenfri havregryn for å få paien 100% glutenfri.
– lag gjerne klar rabarbra- og jordbærblandinga i formen og smuldretoppingen i en bolle for seg sjølv. Når det nærmer seg kaketid smuldrer du over toppingen på 1-2-3 og paien er klar for steiking. Innen en time er paien klar 🙂
– server gjerne paien med vaniljekrem framfor vaniljeis. Sukkerfri vaniljekrem finner du oppskrift på blant anna HER.
En sommaroppskrift eg (og resten av dei som fikk smake) definitivt kan anbefale 🙂 Denne smuldrepaien kommer til å bli laga fleire ganger i sommar!
Frister det? Det håper eg♥

Hei alle sammen!

På søndag skreiv eg at eg skulle på jakt etter rabarbra, og rabarbra fikk eg 🙂 Takk til svigermor som gledelig deler! Det har blitt nokon nye oppskrifter dei siste dagane, og sida det var så mange som etterspurte oppskrifta på denne smuldrepaien igår, så tenkte eg like gjerne å dele den idag 🙂 Denne er heilt super å lage om man har fersk rabarbra enda, eller eventuelt har lagt stilkene i frysaren.

Dette er defnintivt min aller beste rabarbra oppskrift hittil! Paien blei utrulig god – passe søt, passe syrlig, og den crunchy smuldretoppingen blei en fantastisk god kombinasjon med rabarbra- og jordbærblandinga. Uten tilsatt sukker, gluten og kan fint lages melkefri:

Sukkerfri rabarbra- og jordbær smuldrepai
500 g rabarbra
400 g norske jordbær
2 ss potetmel
50 g sukrin gold
30 g sukrin+
1 ts ekte vaniljepulver

Smuldretopping:
100 g smør, romtemperert
100 g mandler, grovt hakka
100 g sukrin gold
50 g havremel
50 g havregryn

Slik gjer du:
Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Vask og skjær rabarbraen i jevnstore biter, ca. 2 cm. Rens jordbær og del i to. Ha det over i en bolle og vend sammen med potetmel, sukrin gold, sukrin+ og ekte vaniljepulver.

Fordel rabarbra- og jordbærblandinga i en passelig paiform eller ildfast form. Eg brukte en paiform på 28 cm.

Bland sammen det tørre til smuldrelokket og kna inn romtemperert smør med hendene. Det skal bli en klebig, smuldrette masse. Fordel over rabarbra- og jordbærblandinga.

Steik smuldrepaien på nederste rille i ca. 30 minutter, til smuldrelokket har blitt gyllent. Legg eventuelt over eit bakepapir underveis i steikinga om smuldrelokket begynner å bli mørk. Avkjøl i minst 30 minutter før servering.

Ingenting smaker bedre enn en klatt med vaniljeis til en lun pai♥ Oppskrift på sukkerfri og enkel vaniljeis uten ismaskin delte eg på bloggen igår:


Oppskrift finner du HER.

Tips og alternativer*
– bytt smør med melkefri margarin eller cocosa for melkefri pai.

– hugs å bruke glutenfritt havremel og glutenfri havregryn for å få paien 100% glutenfri.

– lag gjerne klar rabarbra- og jordbærblandinga i formen og smuldretoppingen i en bolle for seg sjølv. Når det nærmer seg kaketid smuldrer du over toppingen på 1-2-3 og paien er klar for steiking. Innen en time er paien klar 🙂

– server gjerne paien med vaniljekrem framfor vaniljeis. Sukkerfri vaniljekrem finner du oppskrift på blant anna HER.

En sommaroppskrift eg (og resten av dei som fikk smake) definitivt kan anbefale 🙂 Denne smuldrepaien kommer til å bli laga fleire ganger i sommar!

Frister det? Det håper eg♥

Annonse

12 Kommentarer

I

Isabel

2. juli 2020

Hei! Hvor lenge tror du paien kan holde seg i kjøleskap? Går det evnt. an å fryse den? 🙂

Linda Stuhaug

3. juli 2020

Tja, den holder seg fint nokre dager iallefall 🙂 Kan fint frysast!

S

Silvia

28. juli 2019

Fantastisk pai! Jeg hadde ikke nok jordbær, så brukte jeg også nektariner. Takk Linda! 🙂

Linda Stuhaug

29. juli 2019

Oi, spennande! Det skal eg absolutt prøve neste gang – supert tips 😀 Kjekt du likte oppskrifta!!

I

Ida

25. juni 2019

Hei, tror du det funker å bruke bare rabarbra? Må jeg evt bruke mer søtning da?

Linda Stuhaug

25. juni 2019

Hei! Joda, det funker absolutt det 🙂 Ville brukt littegrande ekstra søtning ja 🙂

L

Lene

10. juni 2019

Denne var kjempegod 🙂 det ble frokosten min i dag 😉

Linda Stuhaug

10. juni 2019

Såpass ja 😀 Kjekt du likte oppskrifta, Lene 🙂

B

Bendte

26. juli 2022

Jeg laget rabarbrapaien i dag og hadde med på besøk. Vi var store og små, og alle syntes den var kjempegod. Kommer til å lage den igjen!

Linda Stuhaug

29. juli 2022

Så hyggelig😍

L

Liv-Berit

3. august 2022

Har laget paien 2 ganger etter oppskriften og det har vært nydelig. Har ferskentre i hagen med masse frukt, og ville prøve det. Brukte ca 500 g ferskner, 300 gr bringebær og en liten bolle rips. Reduserte litt på søtningsmengden. Paien ble utrolig god rett og slett 🥰 takk for god oppskrift

Linda Stuhaug

4. august 2022

Så hyggelig! Høyres veldig godt ut😍

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg