Sukkerfri sjokoladefudge med salte peanøtter

Det er nokon oppskrifter man virkelig ikkje kan smake at det er eit sukkerfritt og sunnare alternativ, og dette er en av dei. Fløyelsmjuk sjokoladefudge med salte peanøtter, trenger eg å sei meir? Kombinasjonen mellom sjokolade og peanøtter er jo berre fantatsisk god… Det søte med det salte, det mjuke med det crunchy. Nam!

Så, får du besøk av nokon med diabetes eller som ikkje tåler/vil spise sukker, så kan denne fudgen trygt anbefales 🙂 Den krever ikkje for mange ingredienser, er rask og enkel å lage. Men den krever litt tid på å stivne!

Sukkerfri sjokoladefudge med salte peanøtter, 10-15 biter
2 dl vikingmelk eller kremfløte*
40 g sukrin gold
10 g ekte smør
25 g sukkerfri, mørk sjokolade – minst 70%*
1-2 never salt peanøtter

Slik gjer du:
1. Bland saman vikingmelk/kremfløte, sukrin gold og smør i en stor bolle som tåler sterk varme. Sett i mikroen i 5 minutter før du tar den ut og rører litt. Sett bollen tilbake i mikroen, no skal masssen koke til den er fyldig og karamellfarga. Tida vil variere, men hos meg tar det ca. 10 minutter. Stopp mikrobølgeovnen regelmessig mot slutten og rør ofte. Konsistensen skal vere som yoghurt.

PS! Denne prosessen kan du også gjere i en kjele. Bruk medium varme og la det småkoke under omrøring. Dette tar en del lengre tid, 30-60 minutter. 

3. Når karamellmassen er ferdig rører du inn sjokolade i biter. Sjokoladen vil smelte i den varme karamellmassen.

4. Fordel peanøtter i bunnen av en liten form med bakepapir eller silikonformer. Fordel sjokolademassen i formen. Sett i frysaren eller kjøleskapet over natta. Oppbevar sjokoladefudgen i kjøleskap.

Tips og alternativer*
For laktosefri fudge kan du fint bruke laktosefri kremfløte.

Oppskrifta er og god uten nøtter, vanlig sjokoladefudge som smelter på tunga:


Oppskrift HER.

*

Og du? Eg kan ikkje la være å tipse om dette! Som nevnt har x-life 10 års jubileum i desse dager, og idag og resten av helga får du 30-40% på ALT fra Abilica!


Utvalget finner du HER.
Mykje treningsutstyr er relativt dyrt, så har du tenkt lenge på å kjøpe tredemølle, sykkel, vektvest, kettlebells, vektskiver, slynge, fitnessball, matte, strikker eller anna utstyr, så er det i helga du burde slå til 🙂 Håper nokon av dere får nytte av tilbudet!

Då gjenstår det å sei riktig god helg♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 kommentarer

 1. Mariann

  Hei! Lurer på hvilken bolle jeg skal bruke som tåler sterk varme (hvor stor den må være).. koker dette mye slik at bollen må være stor? Ser ut som en super oppskrift!

  1. Massen vil koke litt ja, så det må vere grei størrelse på. Eg har ikkje eksakt mål akkurat no, men bruker alltid en av dei største eg har i skapet for å vere på den sikre sida 🙂 (sånn type den største i en trepakning med bakeboller man får kjøpt) 🙂

 2. Disse så supergode ut! Skal lages til lørdagskosen. Vil også si at du har mange fantastiske og inspirerende retter. Bloggen din blir brukt mye til matlaging her i hjemme.

  Klem Anna

  1. Tusen takk Anna, så hyggelig tilbakemelding! Det setter eg stor pris på 🙂 Klem tilbake <3

 3. Kan du linke til eksempel på bolle du bruker i mikroen ? . Har lyst å prøve denne

  1. Eg bruker bakeboller fra clas ohlson og IKEA. Du kan bruke dei fleste boller så lenge det er av «hard» plast 🙂

   1. Takk for svar

   2. Berre hyggelig 🙂

 4. Hei! Denne vil jeg prøve 🙂 Men hvilken styrke setter du mikroen på?

  1. Eg har ikkje mål på styrken, men setter på max 🙂 Har ikkje veldig stor betydning, det tar berre litt lengre tid om styrken er litt mindre 🙂

   1. Takk for svar 🙂 men opplever ofte at det brenner seg, spesielt på max effekt. Har du noen tips for å unngå dette?

   2. Då tar du lavare temperatur 🙂 Men rør ofte mot slutten, ellers svir den seg uansett.

 5. Hvilken sukkerfri sjokolade bruker du, og hvor kjøper jeg den?

  1. Cavalier, kjøpt på helsekostbutikk 🙂

 6. Hei. Etter at jeg puttet oppi sjokoladen skilte massen seg og jeg fikk en brun seig masse og en tynn gjennomsiktig masse i kaserollen. Noen ide om hva jeg kan ha gjort feil?

  1. Så merkelig… det har eg aldri hørt har skjedd med nokon andre. Vanskelig å sei kva som kan ha skjedd, altså! Men kva type sjokolade brukte du? Og rørte du godt? Var massen kokande/rett fra mikroen?

 7. Ragnhild

  Disse blir også veldig gode med litt peanøttsmør inni, om man mangler nøtter