Sukkerfri rabarbrasuppe med jordbær

God lillelørdag!

Oppskriftene med rabarbra fortsetter, håper det er fleire enn meg som fortsatt har rabarbra igjen? Eg var litt sein med å få plukka det i år, men oppskirfter måtte eg lage uansett. Idag er det en sukkerfri rabarbrasuppe med jordbær som skal lages, etter ønske fra veldig mange av dere når eg spurte kva rabarbraoppskrifter dere savna 🙂
Suppa lages på 15-20 minutter før den må avkjøles, så dette er fort gjort og en perfekt lett sommerdessert etter grillmaten!

Sukkerfri rabarbrasuppe med jordbær, 2-3 porsjoner
250 g rabarbra
3 dl vatn
1 ts ekte vaniljepulver*
1 stk kanelstangTil servering:
ferske jordbær
en klatt sukkerfri vaniljeis

*kan byttes med frø fra 1-2 vaniljestenger. Kok også vaniljestengene med resten og ta dei ut med kanelstanga.

Slik gjer du:
Vask rabarbraen og kutt i jevnstore biter på 1-2 cm, ha over i en liten kjele med vatn, sukrin gold, vaniljepulver og kanelstang. Kok opp og la det småkoke i 10-15 minutter, til rabarbraen har kokt i stykker. Smak til om du eventuelt ønsker suppa søtare. Avkjøl.

Ta ut kanelstanga og porsjoner suppa i 2-3 skåler. Server med ferske jordbær i skiver og en klatt sukkerfri vaniljeis!

En fantastisk god kombinasjon♥ Litt søtt, passe syrlig og smaker som passer god sammen.

Det er nettopp slike oppskrifter det virkelig passer med en klatt vaniljeis! Mi sukkerfrie, enkle oppskrift finner du HER.

Håper det frister 🙂

No skal dagen og sola nytes utendørs! Ha en fin dag alle sammen♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Bente Lager Lien

    Hei Linda!
    Har du forsøkt rabarbrasuppen med sukrin+ istedenfor gold? Jeg har forsøkt den og den ble kjempegod med gold men fargen er ikke så lekker. Kan jeg enkelt bytte ut med sukrin + og samme menge gram tror du? mvh Bente 🙂

    1. Hei Bente! Du kan fint bytte ut sukrin gold med halve mengden sukrin+ 🙂