Taco enchiladas

Riktig god fredag!

Det blei eit par stille dager her, sånn er det til fjells uten dataen pakka i sekken. Juli vil generelt vere en litt roligere måned på bloggen, det er nemlig den minst travle bloggmåneden og da tar eg meg friheten til litt slakkere tøyler 🙂 Men idag er det fredag og eg vil dele en digg fredagsmiddag med dere: taco enchiladas!

Fredagstacoen er obligatorisk for mange, men det er godt å variere den tradisjonelle tacoen innimellom. Taco enchiladas var skikkelig godt, enkelt å lage og ferdig på halvtimen. Passer egentlig like godt til helgemiddag som kvardagsmiddag, for både sunt og næringsrikt er det og 🙂

Taco enchiladas, 2-3 personer
400 g karbonadedeig
1 løk
1 paprika
2-3 ss tacokrydder (oppskrift HER), evt. 1 pose tacokrydder
200 g hakkede tomater
6-8 lomper
mais
ost

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader, varmluft eller grillfunksjon. Steik karbonadedeig med hakka løk og paprika, tilsett tacokrydder og hakkede tomater. La det småkoke eit par minutter.

2. Fyll lompene med tacoblandinga og litt mais. Rull sammen og legg i en ildfast form. Bruk gjerne en tannstikke til å holde lompene sammen.

3. Topp med valgfrie grønnsaker (kan sløyfes) og revet ost. Bruk gjerne litt salsasaus under osten om det er ønskelig. Steik midt i ovnen i 5-10 minutter, til osten er gyllen og lompene lett sprø.

Server med en frisk salat, rømme eller guacamole og gjerne en klatt salsasaus!

Tips!
Bruk gjerne bønner framfor karbonadedeig for en vegetarvariant. Eller bytt ut deler av karbonadedeig med bønner for litt mindre kjøtt 🙂

Nydelig! Kan anbefalast til alle tacoelskere 😉

Håper det frister!

Då gjenstår det å sei god helg alle sammen♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 kommentarer

  1. Du har utrolig mange gode oppskrifter som gjĂžr det enkelt Ă„ leve sunnere.
    Takk, og fortsatt god sommer!

    1. Tusen takk, Linda 😀 fortsatt god sommar til deg og!

  2. Nam!! Takk for oppskrift. Dette skal jeg prþve i vegansk variasjon 🙂

    1. HĂ„per det smaker, Elise 😀

  3. PrĂžvde oppskrifta di idag, va kjempegod! Stoor fan av bloggen din! Hilsen fersk-student-som-prĂžve-Ă„-lĂŠre-se-matlaging

    1. Fantastisk, Madde 😀 Kjekt du liker bloggen min, hĂ„per eg kan fortsette Ă„ inspirere!

  4. Denne bruker jeg sĂ„ ofte, sĂ„ utrolig lettvint og godt. Jeg bytter ut tacolomper med pĂžlselomper og rĂžmme med kesam for en lettere variant. Og bruker de grĂžnnsakene jeg har i skuffen sammen med karbonadedeigen. Gulrot er helt ypperlig og champignon ogsĂ„. Nam – tror det mĂ„ bli dagens middag 🙂

    1. Heilt perfekt Ă„ bruke opp grĂžnnsaksrester i middager som denne! SpĂžrst om eg skal lage taco enchiladas i helga.. 🙂

  5. Hei. Jeg skal ikke spise sÄ mye potet og lurer pÄ om du har en annen oppskrift pÄ lomper/ lefser som kan brukes til taco/ andre lefse retter. Jeg er veldig glad i taco med lomper. Med ferdig lomper fullkorn er det mye sukker i osv. Som jeg ikke skal ha. Trenger derfor noen tips til grove lomper som blir mye, men som det da ikke er potet i. Har du noen tips?

    1. Det er naturlige sukkerarter i lomper ja (ikkje tilsatt sukker) men kva anna meiner du med osv? 😉
      Visst du verken skal ha lomper eller lefser er kanskje kikertpannekaker eit alternativ? 🙂

      1. Det ble skrevet litt feil fra meg.. jeg gÄr pÄ en streng kalori diett! Og skal ikke ha sukker og alt som ikke er noe bra. En fullkorn ferdig kjÞpt tacolompe er det ganske mye kalorier i, derfor jeg lurte pÄ om det var noen erstatninger. Da jeg helst ikke skal spise potet. Jeg liker dessverre ikke kikerter. Er veldig kresen.. men takk for tips.

      2. Kikertmel smaker ikkje kikerter 😉 Det er som eit vanlig mel, som du kan blande med vatn og lage pannekaker/lefser av. Berre til info 🙂