Linda Stuhaug

Annonse

Sunt og godt sjokolade-bananbrød

Sunt og godt sjokolade-bananbrød
Eg elska å ha overmodne bananer i fruktkorga! Dei er perfekte å bake med, da bananene gir både smak, saftighet og sødme i baksten. Når man baker alternativt og uten kvitt, raffinert sukker så er banan eit godt alternativ til å gi nokre oppskrifter søtsmak 🙂 Dette sjokolade-bananbrødet er laga uten helsekostprodukt og med ingredienser du garantert finner på dagligvarebutikken!
Bananbrødet er saftig, 100% grovt (uten at det merkes!), uten tilsatt sukker, melk og gluten (bruk glutenfritt havremel). Kan nytes til mellomåltid, er perfekt som turmat, kveldskos eller berre når man har lyst på noko søtt og godt 🙂
Sjokolade-bananbrød, 1 stk 3 modne bananer 3 egg 200 g havremel 4-5 ss kakao 2 ts bakepulver 2 ss sukrin gold eller honning ½ dl melk
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Mos 3 bananer med en gaffel, tilsett resten av ingrediensene og rør godt.
2. Hell røra i en brødform på 1 liter med bakepapir. Skjær 1/2 banan i skiver og fordel på toppen.
3. Steik midt i ovnen i 45-55 minutter, eller til banankaka er gyllen. Sjekk underveis!
4. Avjøl og skjær opp bananbrødet i skiver før servering. Veldig godt som det er, men og godt med litt ekstra topping på skivene!
Tips! Tilsett gjerne salte eller usaltede nøtter i røra for litt ekstra smak og crunch. Store sjokoladebiter er også skikkelig godt!
Bananbrødet kan fint fryses, enten heile brødet eller i skiver, men det holder seg saftig og godt nokon dager i plastpose/boks 🙂
Håper det frister!

Eg elska å ha overmodne bananer i fruktkorga! Dei er perfekte å bake med, da bananene gir både smak, saftighet og sødme i baksten. Når man baker alternativt og uten kvitt, raffinert sukker så er banan eit godt alternativ til å gi nokre oppskrifter søtsmak 🙂 Dette sjokolade-bananbrødet er laga uten helsekostprodukt og med ingredienser du garantert finner på dagligvarebutikken!

Bananbrødet er saftig, 100% grovt (uten at det merkes!), uten tilsatt sukker, melk og gluten (bruk glutenfritt havremel). Kan nytes til mellomåltid, er perfekt som turmat, kveldskos eller berre når man har lyst på noko søtt og godt 🙂


Sjokolade-bananbrød, 1 stk
3 modne bananer
3 egg
200 g havremel
4-5 ss kakao
2 ts bakepulver
2 ss sukrin gold eller honning
½ dl melk

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Mos 3 bananer med en gaffel, tilsett resten av ingrediensene og rør godt.

2. Hell røra i en brødform på 1 liter med bakepapir. Skjær 1/2 banan i skiver og fordel på toppen.

3. Steik midt i ovnen i 45-55 minutter, eller til banankaka er gyllen. Sjekk underveis!

4. Avjøl og skjær opp bananbrødet i skiver før servering. Veldig godt som det er, men og godt med litt ekstra topping på skivene!

Tips!
Tilsett gjerne salte eller usaltede nøtter i røra for litt ekstra smak og crunch. Store sjokoladebiter er også skikkelig godt!

Bananbrødet kan fint fryses, enten heile brødet eller i skiver, men det holder seg saftig og godt nokon dager i plastpose/boks 🙂

Håper det frister!

Annonse

12 Kommentarer

A

Anette Bergstad

22. november 2019

Kan en erstatte eggene med noe?

Linda Stuhaug

23. november 2019

Kva pleier du å bruke som erstatning for egg? 🙂 Ville nok brukt det du er vandt med. Eg er ingen ekspert på bakst uten egg, men veit mange av lesarane mine bruker «no egg» erstatter 🙂

H

Hilde Reitan

2. februar 2023

Da står brødet i ovn !!!! Perfekt når man har sååå lyst på noe søtt å godt !! Blir med i matpakka på arbeidshelg og nok i tursekken etterhvert !!!! Takk for alle gode og enkle oppskrifter🤗

Linda Stuhaug

5. februar 2023

Fantastisk! Håpe det smake🤗

A

Abdinasir

27. april 2018

det er veldig godt bananbrød med sjokolade

Linda Stuhaug

29. april 2018

Absolutt 🙂

S

Siri

1. mars 2018

Dette ser veldig godt ut 🙂 Har du tips til hva man evt kan toppe skivene med?

Linda Stuhaug

1. mars 2018

Ulike typer nøttesmør, ost m/ eller uten syltetøy er som regel det eg bruker sjølv 🙂

S

Siri

26. februar 2018

Kan man sløyfe kako og heller tilsette opphakket mørk sjokolade?

Linda Stuhaug

26. februar 2018

Så absolutt 🙂

S

Sara

15. oktober 2023

Hei Linda 🌸 Lurte på om man kan bytte ut havremel med mandel/ kokosmel? Takk på forhånd 🙂

Linda Stuhaug

15. oktober 2023

Hei! Personlig er eg ikkje så fan av det, resultatet vil ikkje bli på langt nær det samme. Men du kan alltids gjere det😊

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg