Linda Stuhaug

Annonse

Proteinrike havrepannekaker med jordbær

Proteinrike havrepannekaker med jordbær
Heisann!
Det er jordbærsesong og det er ingenting som slår dei norske jordbæra. Gode er dei å ete, men dei er og veldig gode i ulike oppskrifter. Mine proteinrike havrepannekaker er en av bloggens mest populære oppskrifter, og denne oppskrifta har eg laga en ny vri på: nemlig med jordbær!
Jordbæra er stekt inn i pannekakerøra for ekstra smak og saftighet. Desse blei virkelig gode!
Sukkerfri og glutenfri (bruk glutenfritt havremel):
Proteinrike havrepannekaker med jordbær, 1 porsjon 100 g kesam 1 stort egg 35 g havremel 15 g tørrvare (eg bruker vaniljeprotein, men bruk anna meltype eller evt. meir havremel) eit dryss kanel og kardemomme 1/2 ts bakepulver 1/2-1 ts sukrin+ (evt. anna søtning tilsvarande 1-2 ts sukker) evt. en skvett vatn
Slik gjer du: Bland sammen ingrediensene og la røra svelle eit par minutter. Det skal bli ei fyldig pannekakerøre, men juster med 1-2 ss vatn om nødvendig.
Skjær jordbær i skiver. Bruk ei spiseskei til å legge pannekakerøra på oppvarma steikepanne (litt over middels varme). Legg skriver av jordbær på toppen og steik pannekakene gylne på begge sider.
Server pannekakene helst nystekte eller lune!
Pannekakene kan fint spises uten pålegg sidan jordbæra gir en del smak, men dei er knallgode med litt ekstra topping! Bruk det du liker, eg serverte denne gangen med brunost 🙂
Nyt til frukost, lunsj, kveldsmat, kaffikos eller turmat♥

Heisann!

Det er jordbærsesong og det er ingenting som slår dei norske jordbæra. Gode er dei å ete, men dei er og veldig gode i ulike oppskrifter. Mine proteinrike havrepannekaker er en av bloggens mest populære oppskrifter, og denne oppskrifta har eg laga en ny vri på: nemlig med jordbær!

Jordbæra er stekt inn i pannekakerøra for ekstra smak og saftighet. Desse blei virkelig gode!

Sukkerfri og glutenfri (bruk glutenfritt havremel):

Proteinrike havrepannekaker med jordbær, 1 porsjon
100 g kesam
1 stort egg
35 g havremel
15 g tørrvare (eg bruker  vaniljeprotein, men bruk anna meltype eller evt. meir havremel)
eit dryss kanel og kardemomme
1/2 ts bakepulver
1/2-1 ts  sukrin+ (evt. anna søtning tilsvarande 1-2 ts sukker)
evt. en skvett vatn

Slik gjer du:
Bland sammen ingrediensene og la røra svelle eit par minutter. Det skal bli ei fyldig pannekakerøre, men juster med 1-2 ss vatn om nødvendig.

Skjær jordbær i skiver. Bruk ei spiseskei til å legge pannekakerøra på oppvarma steikepanne (litt over middels varme). Legg skriver av jordbær på toppen og steik pannekakene gylne på begge sider.

Server pannekakene helst nystekte eller lune!

Pannekakene kan fint spises uten pålegg sidan jordbæra gir en del smak, men dei er knallgode med litt ekstra topping! Bruk det du liker, eg serverte denne gangen med brunost 🙂

Nyt til frukost, lunsj, kveldsmat, kaffikos eller turmat♥

Annonse

6 Kommentarer

E

Elisabeth

17. desember 2018

Disse ser nydelige ut! Dessverre tåler jeg ikke melkeprotein. Finnes det alternativ til kesam? Som f.eks kokosmelk/ kokoskrem?

Linda Stuhaug

17. desember 2018

Du kan prøve med kokoskrem eller fyldig kokosmelk 🙂 Eventuelt kan dei lagast med bananmos/søtpotetmos eller lignande, men det gir jo fra seg ein del smak…

Ø

Øverland

14. juli 2019

Er det karbohydrater?

Linda Stuhaug

15. juli 2019

Om det er karbohydrater?

L

Liene

3. juli 2018

Kan jeg lage røre på kvelden og steke pannekakene på morgenen..?

Linda Stuhaug

4. juli 2018

Ja, det går bra. Men då må du sannsynligvis justere med litt ekstra væske om morgonen 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg