Smoothie med blåbær og bringebær

God fredag!

Det er sesong for både blåbær og bringebær, som smaker nydelig i smoothien, både kvar for seg og sammen. I senne smoothien har eg brukt begge deler og ikkje minst tilsatt egg for å øke næringsinnholdet og metthetsfølelsen. En smoothie du kan spise/drikke som eit fullverdig måltid 🙂

Du trenger, 1 porsjon
200 g gresk yoghurt eller kokosmelk
100 g fryste blåbær
100 g fryste jordbær eller bringebær
1/2 moden banan
1 egg
vatn/melk til passe konsistens
evt. søtning etter smak
Kjør alt med stavmikser eller blender, juster med melk/vatn til passe konsistens. Sjølv liker eg fyldig smoothie og bruker lite væske, men det er smak og behag. Smak til med søtning om du vil ha smoothien søtare.

Spis eller drikk smoothien som den er, topp gjerne med ekstra frukt/bær/nøtter/musli/havregryn.Smaken av egget kjenner du overhode ikkje, men gir og smoothien en litt meir krema og fyldig konsistens 🙂

Ha en nydelig fredag alle sammen 🙂

Eg er snart tilbake for fullt, det er ikkje like enkelt å holde i gang her når man er mykje på farten og er uten dekning alle plasser. Men fra og med neste veke lander eg heime eit par veker før eg reiser tilbake til Oslo 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Hei, du sier at omtrent alt av oppskriftan du har på bloggen er sunne. Visst æ ska ned i vekt, kan æ bruke dem i min mat meny/diett?

    1. Ja, det kan du 🙂 Skal man ned i vekt handler det om mengde og totalt eit underskudd, uansett kva mat man ete 😉

  2. Hanne Sofie

    Lagde smoothien til kvelds nå, med jordbær, blåbær og kokosmelk, serverte den i skål med et dryss kokos over og det smakte helt nydelig! Aldri brukt kokosmelk i smoothie før nå nylig, men det blir en ny favoritt!

    1. Så kjekt å lese, Hanne Sofie 😀 Eg synes kokosmelk gir en skikkelig digg, krema konsistens og ikkje minst god smak! Mmm 🙂