Quinoasalat med mango & avokado

Riktig god mandag!

Som eg lovde når eg delte mi første oppskrift med quinoa, så skulle det komme fleire oppskrifter. Idag har eg en ny vri på quinoasalaten – med mango & avokado:

Quinoasalaten passer like godt som en egen, kjøttfri lunsj/ middagsrett, eller som tilbehør til kjøtt, fisk, kylling og grillmat. Svært anvendelig, med andre ord!

Den står seg og godt i kjøleskapet, så lag gjerne opp og ha ståande eit par dager 🙂

Quinoasalat med mango & avokado, tilbehør til 6 personer
2,5 dl quinoa
1 moden mango
2 avokado
4 stilker vårløk
1/2 rødløk
2-3 never valnøtter, grovt hakka (evt. andre nøtter/kjerner – kan og sløyfes men det er godt med litt crunch i salaten!)
safta fra 1/2 – 1 lime
grovkverna pepper

Slik gjer du:
Skyll quinoa i varmt vatn og kok den deretter i lettsalta vatn i 15 minutter. Sett til avkjøling (eg hurtigavkjølte i frysaren).

Skjær mango og avokado i biter, finhakk vårløk og rødløk. Bland alle ingrediensane godt sammen og smak til med limesaft og grovkverna pepper. Server!

Quinoa er eit svært næringsrikt frø som kan erstatte couscous og bulgur, eller vere eit alternativ til ris. Quinoa har en mild, nøtteaktig smak og finnes i kvit, rød og svart. Det er svært anvendelig og kan brukes som tilbehør til middagen, kan blandes i salater, kan brukes til grøt, burgere, supper, gryter…

Quinoa er en god kilde til blant anna kalsium, jern, magnesium og sink, i tillegg inneholder det protein og kostfiber. En god matvare å inkludere i eit kjøttfritt kosthold, eller berre som en del av eit sunt kosthold 🙂

Du får kjøpt quinoa på dei aller fleste dagligvarebutikker.

Eg er blitt skikkelig hekta på quinoasalat og har laga fleire varianter i det siste, det er jo perfekt sommarmat 🙂

Og apropo sommar så er min tre veker lange (nesten heilt) ferie over, og to veker med mykje jobbing står for tur før studiestart i midten av august. Det har vert aktive veker utendørs – der vi liker oss aller best 🙂 Vi var blant anna på telttur i Vetvika forrige veke, der vi kom på toppen i tjukk tåke som etter ei stund begynte å lette. En fantastisk fin plass eg har hatt lyst å reise til å fleire år, og endelig passa det! Sogn og fjordane er for alltid i mitt hjerte og det er ingen tvil om at eg skal heim igjen her når studie- og jobblivet i Oslo er over♥

Det har blitt etterlyst innlegg om både sykkelturen vi har hatt på Rallarvegen, langturen i Jotunheimen og ikkje minst denne turen til Vetvika. Innlegg vil komme etterkvart 🙂

Riktig god mandag alle sammen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Mmmm! Liker når du poster vegansk :-))

    1. Så bra, Wanda! Det er jo så mykje godt ein kan lage 🙂

  2. Denne ser god ut! Kan denne også lages med bulgur eller couscos?

  3. Hei, jeg er ikke så glad i quiona eller slike typer konsitenser. synes det smulder sånn i munn. Har du noe forslag? kan den lages med pastaskruer?

    1. Prøv med pasta du, men det blir jo ein heilt anna salat 🙂 Ellers er kanskje byggryn eit alternativ?