Quinoasalat med bakte rødbeter og fetaost

God mandag!

Ny quinoasalat idag – kun fordi eg er skikkelig hekta! Eg lover å ikkje dele quinoasalat neste mandag også, hehe 😉 Men quinoasalat er så enkelt å lage, anvendelig og ikkje minst veldig godt. Denne gangan var planen å lage den med bakte rødbeter, chevre og honningristede valnøtter… Men når butikken ikkje hadde chevre, så blei det rett og slett en hakket enklare variant med fetaost og ristede cashewnøtter 🙂 Godt det også, men eg anbefaler virkelig chevre i kombinasjon med bakte rødbeter visst du får tak i det!

Du trenger, tilbehør til 4-6 personer
2 dl quinoa
100 g salatmix
1/2 agurk
1/2 paprika
4 mellomstore rødbeter
100-150 g chevre eller fetaost
50 g ristede cashewnøtter, eller andre nøtter

Slik gjer du:
Skrell rødbetane og del i båter. Legg i en ildfast form med litt olje og ovnsbak ca. 30 minutter på 180 grader, over-undervarme, til dei er møre.

Skyll quinoa i varmt vatn og kok den deretter i lettsalta vatn i 15 minutter. Sett til avkjøling (eg hurtigavkjølte i frysaren).

Kutt paprika og agurk i biter. Bland alle ingrediensane godt sammen og strø over ristede cashewnøtter til slutt.

Tatziki
300 g kesam, gresk yoghurt eller rømme
2 fedd kvitløk, pressa eller finhakka
1/2-1 agurk
salt og pepper

Slik gjer du:
Skjær vekk den midterste, blaute delen av agurken. Riv resten av agurken på grovsida av eit rivjern. Bland sammen med resten av ingrediensane og smak til med salt og pepper (ca. 1/3-1/2 ts salt og 1/4-1/3 ts pepper). La gjerne tatzikien stå litt i kjøleskap før servering .

Som eg har nevnt før: nyt som eg egen, kjøttfri lunsj/middagsrett, eller tilbehør til kjøtt, fisk, kylling, grillmat!

 Bon Appètit!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Jeanette

    Jeg fikk jo utrolig lyst på den varianten du refererer til med chevre og honningristede valnøtter, men den finner jeg ikke noe sted? Har du en link til oppskriften?

    1. Hei! Eg har ingen konkret oppskrift på dette i arkivet, så ingen link å komme med her dessverre :/ Det var jo meininga å lage en slik variant, men så hadde ikkje butikken chevre 🙂