Sukkerfri smuldrepai med bringebær og jordbær

God torsdag!

Det nærmer seg slutten på sesongen på dei norske bæra, og eg håper fleire enn meg har fylt opp frysaren med norske bær fram til neste sommar? Vi fyller alltid opp på sommaren så vi har bær eit år framover – det er jo ingenting som smaker bedre enn Vestlandets lokale, norske bær, sjølv etter dei har våre fryst 🙂 Perfekt å bruke i kaker, desserter og smoothie gjennom heile året!

Idag har eg oppskrift på smuldrepai til dere: laga med norske bringebær og jordbær, enten fryste eller ferske. Fantastisk god pai som virkelig anbefales:

Sukkerfri smuldrepai med bringebær og jordbær
500 g bringebær
500 g jordbær
3-5 ss potetmel
50 g sukrin gold
30 g sukrin+
1 ts ekte vaniljepulver

Smuldretopping:
100 g smør, romtemperert
100 g mandler, grovt hakka
100 g sukrin gold
50 g havremel
50 g havregryn

Slik gjer du:
Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme. Bruker du fryste bær: tin dei litt først og bruk 5 ss potetmel. Bruker du ferske bær holder det med 3-4 ss potetmel. Ha det over i en bolle og vend sammen med potetmel, sukrin gold, sukrin+ og ekte vaniljepulver.

Fordel bringebær- og jordbærblandinga i en passelig paiform eller ildfast form. Eg brukte en paiform på 28 cm.

Bland sammen det tørre til smuldrelokket og kna inn romtemperert smør med hendene. Det skal bli en klebig, smuldrette masse. Fordel over bæra.

Steik smuldrepaien på nederste rille i ca. 25 minutter, til smuldrelokket har blitt gyllent. Legg over eit bakepapir og steik paien vidare til den er fast. Avkjøl i minst 30 minutter før servering.

Tips og alternativer*
– bytt smør med melkefri margarin eller cocosa for melkefri pai.
– hugs å bruke glutenfritt havremel og glutenfri havregryn for å få paien 100% glutenfri.

Det beste tilbehøret til lun pai er definitivt en klatt vaniljeis etter mi meining! Oppskrift på sukkerfri og enkel vaniljeis uten ismaskin finner du HER.

Og – vil du heller lage rabarbra- og jordbærpai så er den og fantastisk god. Du kan fint bruke fryst rabarbra om du har det i frysaren 🙂 Oppskrify finner du HER.

Vebekomme!

Håper vertfall en av oppskriftene frister 🙂

PS! Paien kan fint frysast!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Det ser jättegott ut!

    1. Takk for det, Johanna 🙂 Nydelig pai!