10 oppskrifter du kan lage med sesongens blåbær!

Hei!

Eg fikk en kommentar om eg ikkje ville samle ulike oppskrifter fra arkivet med sesongens frukt/bær. En supergod ide, og allerede idag tar eg første innlegg med fokus på blåbær! Eg har ikkje komt over sesongens norske epler enda, men det vil vertfall komme eit innlegg med fokus på epler også 🙂 Det begynner å gå mot slutten på sesongens jordbær og bringebær, men eg lager gjerne innlegg med dei også om det er ønskelig.

Her er en god miks mellom ulike oppskrifter: kaker, desserter, middag, bakst, frukost. Alle oppskriftene er sukkerfri, fleire av dei er glutenfri og kan lages melkefri 🙂 Håper du finner noko som frister:

Blåbærkake med innbakt vaniljekrem HER:

*

Blåbær havregraut HER:

*

Blåbær smulrepai HER:

*

Sukkerfri blåbær panna cotta HER:

*

Middagspannekaker med blåbær og bacon HER:

*

Smoothie med blåbær og bringebær HER:

*

Søte blåbærscones med spelt HER:

*

Mini, superenkel smuldrepai HER:

*

Kokos- og blåbæris HER:

*

Blåbærpai HER:

Eg har enda fleire oppskrifter med blåbær i arkivet, men tenkte 10 stk her i eit temainnlegg var passelig! Bruk søkefeltet og søk på blåbær om du vil ha enda fleire oppskrifter 🙂

Ha en riktig fin mandag alle sammen! Her blir det er real pakkedag før turen går tilbake til Oslo ikveld.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Kathrine

    Hei! Så kjekt med et slikt innlegg! Jeg skal prøve ut noen av disse oppskriftene, du gir inspirasjon Kan du lage et slikt med rips også, eventuelt med bare noen oppskrifter? Jeg finner ikke så mye inspirasjon til hva jeg kan bruke ripsene til, bortsett fra å spise de med vaniljesaus men det er jo ikke akkurat sunt i lengden…

    1. Hei Kathrine 😀
      Så kjekt du likte innlegget! Veit du kva, eg har absolutt ingen oppskrifter med rips, så eit slikt temainnlegg med rips blir litt vanskelig… Får eg tak i rips skal eg heller sjå om eg kanskje får laga eit par oppskrifter 🙂 Får ein kjøpt det på butikken mon tro? 😉