Heimelaga burger med maiskrem og bacon

Hei!

Det er fredag og på tide med en skikkelig helgemiddag! Heimelaga burger er alltid en slager, og med litt spenstig tilbehør blir det enda bedre. Denne heimelaga burgeren er med maiskrem og og stekt løk med bacon, en skikkelig digg kombinasjon mellom det litt søte og salte. Prøv sjølv og bli overbevist!

Hamburgerbrød, 6 stk
250 g cottage cheese
150 g kesam
3 egg
250 g havremel*
120 g havregryn*
2 ts bakepulver
½ ts salt
sesamfrø

Maiskrem
2 bokser mais
1,5 dl h-melk
salt og pepper

Stekt løk med bacon
2 stk gule løk, hakket
150 g bacon i terninger
1-2 ss smør

Burger 
6 stk valgfri burgere (lag gjerne sjølv av ca. 2 pk karbonadedeig, 1-2 egg, finhakka hvitløk og krydder. Bland sammen og steik på middels varme til burgerene er gjennomstekt).

Slik gjer du:
1. Hamburgerbrød: sett ovnen på 180 grader. Ha cottage cheese, kesam og egg i en bolle. Kjør blandingen glatt med stavmikser. Tilsett bakepulver og salt, deretter havregryn og havremel. Det skal bli en klissete deig, la den svelle i 5-10 minutt.

2. Form deiga til 6 hamburgerbrød med litt vann på hendene. Legg på et stekebrett med bakepapir. Pensle overflaten med vatn og strø over litt sesamfrø. Steik midt i ovnen i 15-20 minutter, til hamburgerbrøda er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.

3. Maiskrem: ha maiskorna i en liten kjele med melk. Kok opp på svak varme og la det småkoke 5-10 minutter. Mos med en stavmikser til en jevn maiskrem og smak til med salt og pepper.

4. Stekt løk med bacon: steik løk og bacon i smør til løken er gyllen og bacon er gjennomstekt.

5. Server med dine favoritt grønnsaker 🙂

Det ser kanskje litt komplisert ut, men det går virkelig fort når man først er i gang. Skikkelig snaddermiddag, kanskje det blir burger iløpet av helga? 🙂

God helg, vertfall – med eller uten burger♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Det er en stjerne ved havregryn og Havremel i teksten ? Betyr det det noe spesielt ?

    1. Bruk glutenfritt for 100% glutenfritt resultat. Hadde det i forrige oppskrift og glømte å skrive inn siste setninga 😉

  2. Hei. Jeg prøvde meg på denne, stekte hamburgerbrødene over 20 min men enda var de bløte inni. På utsiden ble de bare mer og mer brune.
    Hva kan jeg ha gjort feil?

    1. Er du sikker på dei var blaute? Desse blir ikkje som vanlig gjærbakst. Dei skal være veldig saftige inni 🙂 Var dei avkjølte når du skar i dei?